tisdag 28 december 2010

Att tro på det man gör ..

.. är väldigt viktigt, tycker jag. Hur ska jag annars kunna motivera andra eller kunna se andra människor i ögonen om resultatet inte blir det förväntade??

Jag läste K-G Bergströms krönika om Mona Sahlin i går. Han var full av beundran .. "att hon orkade genomföra en så stark valrörelse tyder på nästan övermänsklig styrka" .. trots att "hon inte hade tillräckligt stöd för att driva en politik som hon själv trodde på".

En politik hon inte trodde på?? Tillsammans med ett samarbetsparti hon inte heller trodde på eller ville samarbeta med?????????????????

Det tycker jag låter förfärligt!

Oärligt, faktiskt!!

Att stå på gator och torg och tala sig varm och hes för en politik man inte själv tror på?? Att stå inför hela svenska folket och lova en framtid som man själv inte tycker känns så särskilt seriös eller lovande .. är det något att beundra??

Är det vad som kännetecknar en driven och erfaren politiker??

Nu läser jag att Fredrik Reinfeldt slår alla rekord när det gäller förtroende bland våra partiledare .. ja, till och med bland världens alla ledare som besväras av ett sjunkande förtroende bland medborgarna.

Sedan kommer Maria Wetterstrand .. och sedan är det verkligen klent med förtroendet.

Jonas Morian skriver .. "S måste lista ut Reinfeldt hemligheter".

Johan Ingerö skriver som av en händelse att det handlar om "Skicklig politik" och det ojas om att det minsann rent av kan vara FARLIGT med för mycket förtroende och det längtas efter en opposition värd namnet.

Frågan är väl bara varifrån denna efterlängtade opposition ska komma???

Kan det vara så enkelt undrar jag .. att Fredrik Reinfeldt och hans medarbetare VERKLIGEN TROR PÅ det de gör?? Att de har färdvägen klar och VET vad de vill?? Precis som Maria Wetterstrand som är fast övertygad om vad HON vill .. och vilken väg som är rakast dit.

Det är respektingivende, ger förtroende .. och även om jag inte väljer samma resväg som Maria Wetterstrand så skulle jag aldrig betvivla hennes totala övertygelse om vart hon är på väg.

För jag tycker inte att det känns särskilt förtroendeingivande med partier som letar efter en politik som ska passa till maktdrömmarna. Jag blir livrädd när jag ser hur sossarna och Kd famlar i mörkret efter något som VI ska tro på .. något som ska framföras som en sanning trots att budbärarna varken tror på det själva eller vet hur det fungerar i verkliga livet.

Grundförutsättningen för att få människors förtroende är nog att man själv tror på det man gör, vet vad man vill och kan ..

.. inte vad man vill ha, trots att man vet att man inte kan.

4 kommentarer:

 1. Tror som du förutom ang Maria Wetterstrand. Hon agerar enligt mig inte som att hon är övertygad i det hon predikar.

  Hon tycker att du och jag ska ta tåget och bo närmre våra jobb. Hon motiverar sitt flyg-pendlande med att hon betalar mer pengar dvs en extra miljöskatt (precis som om vill alla har råd med det, eller som att det skulle hjälpa miljön ngt mycket) . Hon pendlar till jobbet fån FINLAND. Inte så nära hennes jobb kan tyckas ;-)

  SvaraRadera
 2. Det märkliga med Maria Wetterstrand är att jag tror att hon VERKLIGEN är övertygad om att hon har rätt. Att det sedan går att köpa sig fri från miljöansvar är något som hon lyckats få till någon egen trovärdighet i.

  Men .. nej, jag tror inte på samma saker som hon, även om jag kan respektera hennes brinnande övertygelse!

  Låter det trovärdig? ;-)

  SvaraRadera
 3. Bofors/BAE Systems.

  Bofors säljer vapen för 30 miljarder varje år till USA, Turkiet, Pakistan och Indien. Är det en ren tillfällighet att dessa länders regeringar och militär är mellanhänder i dom första leden kring afghansk opiumlangning?  Fredrik Reinfeldt.

  Några månader efter att Reinfeldt tillträdde som statsminister höll han ett tal och sade till svenska folket, "vi skall itne blanda oss i vad afghanska bönder odlar". Anders Fogh Rasmussen höll exakt samma tal i Köpenhamn till danska folket. Rasmussen tittade aldrig upp medan han talade, hans huvud var böjt under hela talet. Sommaren 2009 försökte Reinfeldt att dra in Turkiet i EU:s öppna gränser. Det afghanska heroinet flygs till Turkiet och sedan Europa via ett "fritt Kosovo".  Generals in Turkey - Heroin and U.S. Empire.pdf

  http://www.corruptio.se/page17.html

  SvaraRadera
 4. "Grundförutsättningen för att få människors förtroende är nog att man själv tror på det man gör, vet vad man vill och kan .."

  Så sant, så sant.

  Och samtidigt inte svårare än så.

  För att kunna övertyga andra, måste du först vara övertygad själv.

  För att kunna älska ngn annan, måste du först kunna älska dig själv.

  För att kunna vara till hjälp vid ngn annans problem, måste du först ha tagit itu med dina egna.

  O.s.v.

  V

  SvaraRadera