onsdag 15 december 2010

Lugn!!

Efter gårdagens upprörda känslor i kommentarsfältet, alla ogjorda julförberedelser och med en dag som gått åt till en arbetsuppgift som nästan övergick min förmåga .. så kände jag ett otroligt behov av LUGN!!

Och var hittar man det optimala lugnet någonstans??

I skogen naturligtvis och för att vara riktigt effektiv mitt i lugnet, så tog jag med Maken för att leta efter den perfekta granen .. och hundarna för att få det perfekta kortet på den Irländska Rackarkotten .. som jag sedan kunde skicka som julhälsning till Hundar utan Hem som gav oss möjligheten att få uppleva livet med en kriminell jycke från Irlands skumma kvarter!

Men det visade sig vara en nästintill omöjlig uppgift!

Antingen for hon förbi kameralinsen i en hastighet som gjorde alla försök till stämningsfulla julbilder till ett fullständigt skämt och en ledbrytande uppvisning i snöbalett med liten kamera ..
.. eller så försvann hon ur bilden snabbare än jag hann registrera.

Och när jag vänder mig om för att göra ett nytt försök .. så har hon hamnat i intensivt snökrig med vår 11-åriga Border Collie som nu upplever en ny vår och leker som den valp hon en gång var.
Till slut så stod hon helt stilla ... och tittade åt ett helt annat håll.
Men precis innan hon försvann bakom den här trädstammen så lyckades jag få EN godtagbar bild bland det 20-tal som jag tog. Och det får jag nog nöja mig med.
.
Så var det då GRANEN!!
.
Har ni någon som helst aning om hur granarna ser ut just nu?? Som små vita tält som sticker upp ur snön .. och vill man se hur de EGENTLIGEN ser ut så är det bara att gräva fram och skaka. Och ur snömassorna kommer en ynklig pinne med några få grenar och glesa barr!!
.
Jag vet inte riktigt hur många granar vi har skakat av i dag .. men vi har hittat två reservgranar som får duga om vi inte hittar någon annan i morgon. Den ena är bara sned åt ett håll men har hyfsat med grenar åt alla håll .. den andra är sned åt två håll på ett korkskruvsliknade sätt, är vacker på ena sidan och lite gles på den andra.
.
Det finns plastgranar .. men ingen i familjen är så särskilt förtjust i just det materialet och jag har år efter år efter år efter år försökt lansera MIN egen idé om en recyklad gran.
.
Jag tycker synd om granarna när vi tar livet av dem bara för att njuta så kortvarigt av deras sällskap. Varför inte spara den vackra granen, barra av den, spraymåla den .. antingen i vanligt klarlack eller i valfri färg/färger och använda den igen!!!
.
Ett år smög jag undan en gammal gran bakom ett uthus för att ställa familjen inför fullbordat faktum .. men NÅGON hittade den, såg inte det konstnärliga värdet .. och eldade brutalt upp den.
.
Jag får trösta mig med att ALLA stora tänkare blir motarbetade i början, eller hur??

2 kommentarer:

  1. Titta in i min blogg där finns något som du kan rata eller ta emot men titta kan du väl göra.

    SvaraRadera
  2. En annan bra artikel ang självmordsbombaren skriven av Mustafa Can...

    http://www.svd.se/kulturnoje/mer/kommentar/inte-i-mitt-namn_5806107.svd

    SvaraRadera