måndag 20 december 2010

Bra jobbat?

Den 19:e mars i år läste jag en artikel om "Den verkliga Wetterstrand" i Fokus. Det gav mig en delvis förändrad bild av henne och hennes mål i politiken .. men det som förvånade mig mest var att hon var så tydlig med sin inställning till det nyblivna allianspartiet Socialdemokraterna.

Om Socialdemokraterna tyckte hon INTE .. och hon berättade hur hon som helt ny toppolitiker reagerade inför mötet med det jättelika socialdemokratiska arbetarpartiet:

"Jag hade ingen aning då om hur socialdemokrater beter sig när de vill få som de vill. De gjorde klart för oss att de minsann hade möjlighet att se till att vi inte skulle få inflytande i någon kommun i Sverige om vi inte gjorde som de ville. Det var väldigt intressant, de betedde sig helt enkelt förbannat oförskämt och arrogant".

Något senare hade hon tagit till sig det politiska spelets alla finesser och förhandlade med båda sidor och ..

"Till slut gick vi i alla fall med på att upprätthålla socialdemokraternas makt. Det blev så. Det var ett val vi gjorde. Vi enades om att det skulle ta tid att bryta det socialdemokratiska maktmonopolet".

Det var det som var det viktigaste för Maria Wetterstrand som ett av språkrören för Miljöpartiet .. att bryta det socialdemokratiska maktmonopolet!

Och så går hon in i en allians med .. Socialdemokraterna!

Det finns ett ordspråk som säger ungefär så här .. håll dina vänner nära intill dig, men dina fiender ännu närmre. Var det så hon tänkte?

Hon ifrågasatte fackets och socialdemokratins samarbete .. "Men frågan är ju vad som är hönan och ägget i socialdemokratin. Socialdemokraterna driver det som facken vill snarare än tvärtom. Så är det i alla frågor som handlar om arbete. Det är facken som stoppar".

Det måste ha varit med delade känslor hon deltog i en valrörelse som till största delen betalades av .. just fackföreningarna?

Artikeln avslutas med det hon med ett leende sade till journalisten, i all hast på väg från riksdagen till tunnelbanan .. "Krossa det socialdemokratiska maktmonopolet? Det är ju det vi håller på med!"

Och nu, med facit i handen, kan man ju inte göra mer än att gratulera! Göra vågen för "Mission Accomplished", och vänta på filmen.

Det blev ingen ministerpost .. men målet tycks vara uppnått i alla fall, nu när Socialdemokratin ligger i spillror, Vänsterpartiets Lars Ohly åter sitter ensam och försvarar sin politik i SVT:s Agenda och Miljöpartiet är Sveriges 3:e största parti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar