torsdag 2 december 2010

Koltrasten fryyyser och huttrar ..

.. under vårt fågelmatsträd och Maken skyndar sig ut med ett livräddande äpple och en näve russin.

Det känns som om årets andra vinter tar vid exakt där den första slutade när samma(?) koltrast satt på samma plats och frös. Den snöfria perioden däremellan känns som något jag drömt .. eller hittat på?

Gå inte ut ... uppmanar rubrikerna, och det är ett råd som är lätt att följa .. här är över 20 grader kallt och till och med vår rastlösa Milly får ont i fötterna, blir trebent och vill in efter 5 minuter.

Vi står i fönstret, Milly och jag .. och tittar på småfåglarna som samlas runt fågelmaten i stora hungriga gäng och ser människor ivrigt sms:ande traska iväg till bussen. Inga mössor, inga vantar och med samma tunna jacka som i septemberslasket?? Det är inte konstigt att det uppstår rena katastrofsituationer när bussar åker av vägen i ishalkan .. många av passagerarna är INTE klädda för årstiden och man undrar hur de tänker .. man KAN faktiskt frysa ihjäl om det vill sig illa!

Ute på vägarna är det inget ovanligt att bli omkörd av någon som sitter i bara t-shirt med mobilen vid örat .. även om det är snorhalt och full snöstorm??

Men visst är det konstigt att det verkar vara kallare, snöigare och jävligare på alla sätt SÖDERUT?? Förut talades det ju om att klimatförstöringen skulle ge bra förutsättningar för vindruveodling i Skåne .. är det kanske Norrland som ska bli vår största vinproducent nu??

De nya värmepumparna som skulle vara så bra och energisnåla är tydligen inte avsedda för vårt klimat .. det är rekordmånga haverier skriver man i SvD. Det behöver ingen tala om för oss .. vi har en så´n på Makens kontor och där är det för närvarande bara 17 grader men desto fler karlar som kryllar runt värmesystemet.

Det är som en ordinär julfest ungefär .. en hel hög karlar och icke-fungerande teknik verkar vara uppiggande och engagerande av ljudnivån att döma ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar