tisdag 7 december 2010

"Bakom varje framgångsrik man ..

.. står en kvinna som talar om för honom att han egentligen inte är så märkvärdig!"

Ett gammalt citat som fortfarande känns aktuellt.

I de dokument som wikiläcker ut kan vi läsa att man i USA anser att svenska utrikespolitiker är ett förbryllande gäng. Jag tror i och för sig att varenda människa som lever utanför USA:s gränser ses som ett "förbryllande gäng" .. men att vår statsminister öppet erkänner att han är delaktig i hemmets skötsel måste ju ses som extra förbryllande förstås.

Han är en märklig man på många andra sätt också. Bland annat så talar han tydligen konstant om klimatförändringar när han träffar företrädare för Supermakten som står för merparten av de utsläpp som är orsaken till den miljöförstöring som .. ja, man egentligen INTE borde tala om. I varje fall inte så mycket .. och inte där och då. Om man alls ska ta upp frågan??

Så är han förbryllande reserverad också, dricker för lite sprit, talar inte om sitt privatliv och gillar ABBA?? Oamerikansk!! En märklig man!

Utrikespolitik är komplicerad!!

Filippa Reinfeldt är den som bossar i familjen, misstänker de förbryllade diplomaterna. "Hon är hans närmsta förtrogna och formar sannolikt hans politiska åsikter."
Att det är så förbryllande för det land som hade en president vars hustru styrde hans åtaganden med hjälp av en astrolog, kan jag inte fatta?? Nancy Reagan var väl till allt utom namnet president i USA under Ronald Reagans sista dagar??

Här hemma har vi samma förbryllande samarbete. Maken lägger sina funderingar, problem och frustrationer och sin ilska på köksbordet och så går vi igenom det hela och .. vips ..

.. så fattar han sina egna beslut.

En man som inte kan lyssna och samarbeta med sina närmaste är nog en ganska usel ledare ..

.. men vad jag förstår så har president Obama en stark och intelligent hustru, vilket känns hoppingivande nu när alla runt honom verkar så förbryllade eller panikslagna över att VANLIGA människor kan få del av deras HEMLIGA åsikter!

2 kommentarer:

 1. "Bakom varje framgångsrik man ..
  .. står en kvinna som talar om för honom att han egentligen inte är så märkvärdig!"
  Egentligen så är det lite tillrättalagt - det mer med verkligheten överensstämmande borde vara:

  "Bakom varje framgångsrik man ..
  .. står en kvinna som talar om för honom att han glömt plocka upp sina strumpor från golvet!"

  SvaraRadera
 2. Blir förvånad över att de beskriver Sverige som motsägelsefulla när det gäller utrikiska beslut. Fattar USA inte att när vi är "långsamma" så har vi fattat ett beslut emot och vill förhala förhandlingarna?

  SvaraRadera