söndag 5 december 2010

En intellektuell groupie, en naiv åklagare med ..

.. karriärsug och en hög okunniga, rädda politiker, diplomater och ledare i för stora kostymer .. behövs det inte mer för att få världens alla regeringar att kasta sig över uppgiften att stänga nätet för offentlig debatt och meningsutbyte??

Är inte orden demokrati, yttrandefrihet, åsiktsfrihet .. och FRIHET, värda mer??

När det gäller våldtäktsanklagelser där själva samlaget skett med samtycke från båda parter men sedan utvecklats på ett sådant sätt att den ena parten känner sig utnyttjad .. försöker jag låta bli att engagera mig. Det är helt omöjligt att avgöra vilken part som talar sanning, det finns inga bevis .. bara ord mot ord och hur jag än tycker, så kan jag ha uppåt väggarna fel!

Så därför har jag inte följt våldtäktsanklagelserna mot Julian Assange med något större intresse. Naturligtvis har jag reagerat över "offrens" iver att offentliggöra hela historien och visst har jag inom hemmets väggar mumlat om att det inte är någon större skillnad på intellektuella groupies och dem som flockas vid scendörren efter stjärnornas framträdanden på de stora arenorna.

Men i dag läser jag bloggen Mina Moderata Karameller och hittar en länk som berättar att Anna Ardin .. ett av Julian Assanges "offer" .. har raderat de twitter som ger en helt annan bild av hennes sinnestillstånd efter de påstådda "övergreppen" och jag blir upprörd och läser på.

ytterst svaga grunder har den svenska åklagaren Marianne Ny i samförstånd med advokat Claes Borgström byggt upp ett åtal mot Julian Assange. Det är uppenbart att det finns en enorm skillnad i tolkningen av svensk lag när det gäller en intellektuell vänstergroupies ord och en vanlig svensk "slampa" som får skylla sig själv.

Tänk er själva en svensk, obildad, naiv "Blondie" som cirklar inbjudande runt en kändis, får med honom på kräftskiva och en stunds sexuell samvaro .. twittrar nöjt om den härliga sommarnatten tillsammans med kändiseliten EFTER det påstått "osmakliga övergreppet", anmäler flera dagar efter .. och raderar sina sms och twitter från samma tid.

Hade det gått till åtal??

Hade Marianne Ny och Claes Borgström ilat till hennes sida??

Skulle INTERPOL ha inkallats och hade det utgått en arresteringsorder på KÄNDISEN i fråga??

Knappast!! Mediavärdet av en vanlig svensk nobody´s upplevelser ger inga kändispoäng.

Wikileaks har fått USA på knä .. läckorna från diplomatiska samtal som ordagrant dokumenterats av aningslösa diplomater och politiker har fått världen att gunga. Men man enas om att skjuta budbäraren i stället för att rannsaka sig själva .. västvärldens ledare närmar sig igenkännande Kina där kinesiska politiker beordrade en Google-attack efter att ha läst kritiska artiklar om sig själva.

I stället för att inse att demokrati och öppenhet är förutsättningen för det goda samhället, bygger man murar omkring sin egen oduglighet och jagar den människa som avslöjat maktens tillkortakommanden i en aldrig tidigare sedd hetsjakt??

Julian Assanges pass kan dras in och hans möjligheter att röra sig fritt kan begränsas?? Varför?? För att en liten Anna i Sverige inte fick den bekräftelse hon sökte utan behandlades som den groupie hon tydligen upplevdes som??

I Julian Assanges hemland letar man efter brottsrubriceringar som han enligt australiensk lag kan ställas inför rätta för. Varför? Borde inte "brottet" ske FÖRE åtalet??

Att söka brottet före brottslingen är inte det något helt unikt???

Julian Assanges brittiska advokat vädjar till Marianne Ny och ber att hon ska tala med hans klient i London eftersom han är orolig för att Sverige ska utsättas för så massiva påtryckningar att hans klient blir utlämnad till USA .. en befogad oro tror jag, eftersom det redan uttalats rena mordhot!!

Men Marianne Ny VILL tydligen ha sin cirkus .. sin arena att glänsa på .. strida för lagen om det sexuella samtycket .. och få sina rubriker!! Oavsett om det finns något verkligt innehåll i anklagelserna eller inte!!

Och finns inte bevisen, håller inte anklagelserna så kan man ju alltid dra det ett varv till ända tills de stämmer och kostar det ett eller annat människoliv ...

.. ja, det är väl något man får ta ställning till DÅ!!

Det kan hon väl ändå inte veta NU???

4 kommentarer:

 1. nu är ju nästan alla åklagare i Sverige maktgalna och maktmedvetna...deras älsklings-uttal är: hon/han kan inte befrias från ansvar! (fast DE är befriade!!)
  De kan i princip göra vad de vill, ingen har möjlighet att överklaga i praktiken; om Julian Assange skulle "lita" på Marianne Ny...vore han enfaldig - rättvisa och ärlighet har fått portförbud i Sverige!

  SvaraRadera
 2. Ja åklagaren spelar sina kort rätt bra för att utnyttja situationen maximalt karriärsmässigt.

  Skrämmande att man kan skämma ut en hel nation med feministiskt vansinne.

  SvaraRadera
 3. Detta är allvarligt. Vi får ta en rejäl fundering om vår självgodhet gällande yttrandefrihet. Det skulle vara önskvärt med en svensk politiker som träder fram och tar sitt ansvar på samma sätt som Ron Paul har gjort i USA.

  SvaraRadera
 4. Marianne Ny - en kvinnlig Van Der Kwast kanske...

  SvaraRadera