tisdag 7 december 2010

Klipp & Klistra!

Jag var tvungen att åka in till vår lilla stad i dag. HUNDMATEN var nästan slut och dessutom så behövde vi nya tandborstar till den elektriska .. och så hade jag inget vin kvar till maten. Tre fullgoda skäl till att inte åka hem igen när jag upptäckte hur det såg ut.

För mycket folk .. för lite parkeringsplatser .. och senare visade det sig att det var alldeles för långa köer!!

Jag blir stressad ända in i min enstöringssjäl av så´nt och efter att ha lastat av mig så tankade jag upp mig på kaffe och lugnade ner mig med att klippa sönder lite gamla veckotidningar. Det är roligt tycker jag .. när juleriet lugnat ner sig ska jag göra ett collage på vårt gamla köksbord som numera fungerar som arbetsbord i MITT rum. Tills dess får jag nöja mig med att klippa och klistra jul- och nyårskort.

Ja .. jag VET att det går lika bra att göra med Photo Shop .. men det är inte lika kul!

På tal om att klippa och klistra .. VARFÖR går det inte att göra anständiga dokusåpor längre? De som sänds nu har tydligen så bedrövliga deltagare och innehåll att de måste klippas och klistras så att handlingen blir en fullständig överraskning även för deltagarna?? Åtminstone verkar det vara fallet med SVT:s sorgliga dokusopa, "Ung och Bortskämd", som jag bara såg de första två avsnitten av.

Expressen är ute efter min åsikt om det här programmet också, det är inte klokt vad de begär .. men ok då .. jag tycker att hela upplägget, alla deltagare och alla uppdrag är totalt meningslösa. I mina ögon är det inte ens ett program .. utan bara spilltid som jag kan använda till något bättre.

Till exempel till att klippa sönder saker och klistra ihop dem till något annat!!

TÄNK om någon kunde få den genialiska idén att göra ett program om människor som KAN någonting, VILL någonting och som kanske skulle kunna inspirera andra till kreativitet, uppfinningsrikedom eller bara till att resa sig ur soffan??

Då behövde man kanske inte klippa och klistra alls i materialet för att få sammanhang och mening i det osammanhängande och meningslösa!!

Men då är det väl en hel del teknisk personal som blir övertalig, förstås ... tänkte inte på det!?

1 kommentar:

  1. "Ung och bortskämd", är det ett program? Satte mig med en stickning för att kolla ett avsnitt, eftersom det skrivits spaltmetrar om det. Något så TOTALT ointressant tror jag aldrig jag sett. HUR kan man ens komma på idén till detta? Efter tjugo minuter måste jag slå över till nåt annat, så uttråkad var jag. Jag undrar, vilken målgrupp vänder de sig till?

    SvaraRadera