söndag 16 januari 2011

Så sorgligt!

Jag måste börja med att ta av mig hatten för Nils Dacke, som redan kort efter valet förutspådde Skops senaste resultat. Under 25% .. inte ens jag trodde att det skulle gå så fort.

Socialdemokraternas starka sida har ju .. enligt dem själva .. varit regeringsdugligheten. Jag kommer ihåg den intervju där Mona Sahlin berättade att de avsiktligt låtit Miljöpartiet stå för föryngringen därför att Socialdemokraterna var så bra på att regera.

Nu berättar Urban Ahlin hur det var med den saken. " Vi har under en väldigt lång period varit beroende av tjänstemän som gett oss underlag för att förstå hur verkligheten ser ut."

Alltså .. under den socialdemokratiska regeringsperioden har det varit statliga tjänstemän som styrt de ministrar som fått uppdraget att regera?? Har det varit så illa??

"När vi hamnade i opposition tappade vi den verklighetskontakten."

Den verklighetskontakten?? Statistik framtagen av tjänstemän som fått underlaget via förfrågningar hos andra tjänstemän eller olika mätningar, gjorda av företag som specialiserat sig på att ringa hem till folk som inte vill svara .. har det varit Socialdemokraternas "verklighetskontakt" genom åren?

Inte undra på att det ser ut som det gör nu, inom partiet. Det finns inga nitiska tjänstemän som kan tala om hur "verkligheten" ser ut.

"I stället har vi ägnat oss åt att prata internt i partiet och bråkat om vem som är bäst socialdemokrat."

Ja, det undrar jag också numera. Vad är en socialdemokrat egentligen?? Är det någon som vet det .. utan tips från riksdagens tjänstemän??

Statsvetaren Stig-Björn Ljunggren säger .. "S är ett parti som skämmer ut sig för tillfället."

Så sant!

Mona Sahlin berättar att hon gått till val på en politik som hon inte själv trodde på och Urban Ahlin säger att de inte har någon verklighetskontakt utan hjälp från de tjänstemän som tidigare lotsade socialdemokratin genom "verkligheten"???

Och det verkar inte heller som om de begriper vad det är de säger och hur vi vanliga väljare uppfattar det .. det är mycket märkligt?


EXPR., EXPR., AB, SvD, DN

4 kommentarer:

 1. ... det är mycket märkligt? Det är avgrundsmärkligt! Lägg ner det nuvarande sosseriet och uppstå till valet 2018 med en helt ny politik byggd på nya politiker med erfarenheter av jobb i verkligheten. Det bör gå, men inte helt säkert. Den gamla sosseadeln måste bort i sin helhet till kongressen i mars.
  Det brådskar om partiet ska kunna genomgå sitt nödvändiga reningsbad. Den intellektuella utarmningen i partiet är högst påtaglig. För min del kan Alliansen eller annan lämplig koalition fortsätta bygga sin reella politik för Sveriges arbetande befolkning. Det gagnar alla i längden.

  SvaraRadera
 2. Verkligen underligt det där med politik. Om alla säljer sin röst i Sverige och ja, säg att det råkar vara ett Nazistparti som köper den på Blocket. Då kommer nuvarande regler om "arbetslinjen, kontakta en politiker och bidragsfusk" att omvandlas till "Arbeit Macht Frei i koncentrationslägret, Hitler i bunkern mitt i Centrum och Stockholmsbörsens krasch och hauss för riksdagsbörsens handel med rösträtter". Giltig i 4-5 år och det kan ju vara en utslagsröst. Ja, en prislapp på sisådär 400 000 kr för förlust av sociala förmåner i 4-5 år.De behöver ju inte ens ändra nuvarande lagstiftning. Shit the same vem som regerar och tillämpar skiten.Verkligen trist....ja, verkligen trist om 100 år. Fast vem bryr sig?

  Vill du köpa min röst? Håll utkik på Blocket, utländska hemsidor där man kanske främst intresserar sig för Europaparlamentet etc.

  Du betalar tågbiljett. Vi möts så pengar kan sättas in på mitt konto samtidigt som dina anonyma röstkort lämnas över till mig och jag röstar åt dig.

  SvaraRadera
 3. Tänk om olyckan varit framme och dessa skojare hade fått svenska folkets förtroende att bilda regering efter valet. Med Mona Sahlin som statsminister. Som inte ens tycks ha haft klart för sig vilken politik hon skulle föra som regeringschef.

  Skillnaden mellan blocken var inte större än att det kanske hade räckt med att AB:s förtalskampanj mot Littorin hade fått fäste även hos övriga media, att Littorin hade stannat kvar som minister och att hela valrörelsen därmed hade kommit att handla om huruvida denne hade köpt sex eller ej.

  Jag får okontrollerade darrningar vid tanken och en krypande känsla av obehag. Och då har jag ända hållit mig helt nykter i helgen.

  V

  SvaraRadera
 4. Ganska troligt valresultat 2014:

  v: 4,30% (-1,3)
  s: 21,5% (-9,2)
  mp: 11,8% (+4,5)
  sd: 12,2% (+6,5)
  c: 5,10% (-1,5)
  fp: 6,70% (-0,4)
  m: 35,1% (+5,0)
  kd: 2,10% (-3,5)
  öv: 1,20% (-0,2)

  SvaraRadera