lördag 7 augusti 2010

Är Burka ett handikapp??

Kulturbloggen på Aftonbladet jämför en Burka- eller Niqabklädd lärare med en som är blind??

Det var ett märkligt och alldeles nytt sätt att se på saken .. och det vinklar helt klart debatten i en oväntad och spännande riktning.

Är Burka ett handikapp för den som bär den? Kan man då tycka att det är BRA och helt i sin ordning med ett plagg som handikappar bäraren och bärs av enbart kvinnor .. och i så fall varför??

Jag upphör aldrig att överraskas av Aftonbladet sätt att presentera nyheter och har alltid något att fundera över när jag lämnar hemsidan.

2 kommentarer:

  1. Kan detta vara en av ABs artiklar om okända sjukdomar? Dom är ju alltid på hugget när det gäller den biten av hälsan.

    SvaraRadera
  2. Närå! Dom har läst det på en blogg, serru! Jag läste den i förrgår! (Kommer inte ihåg vart det var nu...)

    Men jag HÅLLER med dom! Vad bloggaren (helt riktigt ju) funderade över var Björklunds motivering till förbudet: det går inte att bedriva pedagogiskt verksamhet om inte eleven kan se lärarens ögon. Om DET skulle stämma så innebär det ju att blinda är obildbara, och att distansutbildning är pengar kastade i sjön. För där ser ju inte eleven heller några lärarögon.

    Skrev AB det som att det var deras egna tankar..? Oj. Men det var som jag skrev, dom har ett lätt jobb där. TV-tittning och internetsurf, och så lite tangentknack mellan varven.

    SvaraRadera