tisdag 31 augusti 2010

Ja, så var det då äntligen fortfarande ovisst ..

.. om hur allt ska betalas??

Mona Sahlin ville vara "ärlig" med att skatterna skulle höjas när hon öppnade de rödgrönas valmanifest .. mycket behövdes de höjas .. för att betala för det "välfärdsfyrverkeri" hon stod i begrepp att avfyra. Av väljarnas reaktioner går det att utläsa att de kanske inte blev fullt så bländade som det var tänkt.

"Pensionärerna kommer att märka störst skillnad i plånboken" .. säger Ylva Yngeveson, privatekonom på Swedbank, när hon läst igenom vad de rödgröna knåpat ihop.

Jag vet inte det jag .. med tanke på rejäla skattehöjningar, inte bara på löner utan på allt som är möjligt att beskatta .. och lite till, så kommer det utan tvivel att ge effekt på priser och konsumtion. Och eftersom det är livsmedel och dagligvaror som vi inte klarar oss utan så kommer vi att bli så där lagom lyckliga över sänkt tjänstemoms på frisörer och restauranger.

Jag undrar hur det går med fler jobb i den sektorn då .. när restaurang- och frisörsalongsägaren plockat hem sin ökade vinst??? Eller trodde ni som BÅDA våra allianser, att de skulle anställa mer personal???

Göran Persson vann valet 1998 på att slänga in maxtaxa på dagis!!

Det tycker Mona Sahlin var ett GENIDRAG och sänker den .. PLUS en jätteskattehöjning som jämnar ut det hela .. och så får småbarnsmamman klara de höjda priserna bäst hon kan. Eller .. förresten!! Var det inte tal om en hundralapp till mammorna .. någon gång i våras??? DEN kommer att göra STOOOOR skillnad!!

Jag tror som sagt inte att det bara är pensionärerna som kommer att märka stor skillnad i plånboken ..

.. löntagarna kommer definitivt också att märka en skillnad om vi får ett regeringsskifte.

Och var står vi 2014 .. nästa val, när den stabila ekonomi den här regeringen lyckades åstadkomma under en global finanskris inte längre är så stabil?? Hur ska vi då kunna betala den ökade personaltätheten inom Vård, Skola och Omsorg, alla ökade bidrag och allt som ska bli fritt och gratis??

Hur ska vi kunna få FLER företagare som kan ge jobb .. små eller stora .. om skattetrycket blir så högt att det är omöjligt att få några kunder eller någon vinst??

3 kommentarer:

 1. Förstår inte... Varför ska dom hålla på med pillandet i sakfrågor? Det är ju ideologin som är det viktigaste. Sakfrågorna ger ju sig självt om ideologin är rätt. Den enda som sagt något viktigt så långt är Jan Eliasson som uttryckte att man måste jobba internationellt - vi kan inte gör mer än att just... pilla i sakfrågor om vi inte inser att vi inte längre är oberoende av omvärlden och jobbar utåt ihop med andra stater.

  SvaraRadera
 2. Ordet IDEOLOGI är ännu ett av de ord som börjar förlora sitt innehåll och sitt värde, tycker jag. Nu för tiden används det för att dölja syftet med det politiska arbetet och de politiska målen

  Men i den här valrörelsen har den rödgröna alliansen förlorat väljare på att de talat om en orealistisk ideologi som bara är en täckmantel för att överta MAKTEN och få göra som man vill. Det handlar inte om OSS bara om en regeringssugen grupp som vill VINNA och därför försöker dölja sin oenighet och brist på visioner.

  För VISIONER och MÅL är viktiga .. och det är väl kanske ingen som tror, men jag önskar verkligen att Socialdemokraterna kunde städa upp internt och släppa fram dem som har just visioner, mål, arbetslivserfarenhet och ett äkta engagemang.

  En sån här valrörelse till hoppas jag vi slipper.

  SvaraRadera
 3. Här pillar man inte med vare sig ideologier eller verkligheter eller småsaker här har man all möda i världenatt dela ut knappar med överkorsat M (V gör det). S delar ut knappar i blått med Reinfeldts bild på och över ansiktet står det i rött "Game over". Dessutom kan man tävla i S-s valstuga om en I-pod. Mogen valrörelse må jag säga och verkligt moget när de springer och väntar på reaktioner från oss som inte kommer. Man blir bara trött över dessa löjeväckande tricks utförda av vuxna?!? människor.

  SvaraRadera