måndag 30 augusti 2010

Pengar kan inte ersätta kompetens!!

Nu är det valår .. ja, till och med valspurt .. och då lovas det hej vilt åt alla håll. Hela tiden med brasklappen försiktigt skriven med finstilt text .. "NÄR EKONOMIN TILLÅTER".

För det mesta tillåter INTE ekonomin att alla vallöften genomförs .. och eftersom de ändå bara var en "målsättning" så brukar det inte besvära ansvariga politiker nämnvärt. Målen brukar hålla sig till NÄSTA val .. det är sällan något bäst-före-datum angivet.

Det som är mest gångbart i valhänseende är VÅRD, SKOLA och OMSORG .. det är de områdena som VI .. befolkningen .. brinner hetast för. Det är också de områden som är lättast att lova pengar till .. eftersom vi har kommunalt självstyre och ansvaret för fördelningen av pengarna helt och hållet är beroende av hur kompetent ledning kommunerna har.

Vi väljer mellan MONA och FREDRIK .. Maria, Jan, Lars, Göran, Maud och Peter ..

.. men det är de som står på listan till Kommunalvalet och Landstingsvalet som avgör hur kommunens ekonomi ser ut och hur pengarna fördelas inom Vård, Skola och Omsorg.

Miljarder som är tänkta till äldrevården eller skolan .. kan lika gärna hamna någon annanstans där det finns ett mer angeläget och akut hål att fylla .. det är det inte många som tänker på.

En del kommuner har tur och får kompetent folk i kommunstyrelsen .. andra är mindre lyckligt lottade och det är det resultatet som vi oftast tolkar som "REGERINGENS FEL" ..

.. fast egentligen har det inte alls med partipolitik att göra utan bara om lämplighet inför uppdraget och personlig kompetens.

Har ni tänkt på det??

5 kommentarer:

 1. Jo det har visst med partipolitik att göra och ideologi! Om man tror att valet är så enkelt att man bara kan göra ett val mellan Fredrik och Mona så är man ute och cyklar. Hur ska folk veta vilka personer som är mest lämpade för varje enskild post? Dessutom så är det ju inte medborgarna själva som får rösta på vem som blir jordbruksminister eller vem som blir miljöminister och så vidare, det är Mona eller Fredrik som ska dela ut posterna i regeringen.

  Att vara duktig på retorik och på att föra sig i media är en sak, kompetens en annan. Har man kompetens när det gäller retorik så behöver man för den sakens skull inte vara det minsta kompetent på andra områden. Men många tror ju att de bästa snackarna och teateraporna är de som är mest kompetenta, och jag ska låta dig leva kvar i den föreställningen.

  Bildt påstås vara kompetent och kunnig, må så vara när det gäller att förse sin egen plånbok med blodspengar, men när det gäller annat är han förhållandevis korkad. Egotrippade personer är ofta arroganta och lyssnar inte på någon annan än sig själv, då är det svårt att lära något nytt och vara kompetent. Men tror du att Fredriks yta är det samma som kompetens så är det upp till dig, du är ju inte den enda som tror så. Mona är inte någon pajas precis, men kompetent är hon och dessutom underskattad.

  Och sådär värst mycket makt har väl inte kommunerna, även regeringens makt har reducerats. De flesta besluten tas väl numer av EU skulle jag tro.

  Det syns tydligt att medierna är köpta av Alliansen.

  SvaraRadera
 2. "Och sådär värst mycket makt har väl inte kommunerna,"

  nej då bara total självbestämmande rätt ansvar budget och hand om nästan ALLT vad vi alla kallar välfärd.
  (tillsammans med landstingen)

  Är okunskap allt rödgröna har?

  SvaraRadera
 3. Ja du, LabRat .. det skulle vara intressant att få veta vad du tror Kommunalt självstyre innebär i praktiken???

  Vet du, ibland tror jag att du driver med oss allihop .. eller så förstår du inte vad jag skriver???

  SvaraRadera
 4. Troligtvis är det samma för LabRat som för andra indoktrinerade vänstermänniskor, de har helt enkelt inte kapacitet att ta in något annat än det som mässas för dem från vänstersidan.

  SvaraRadera
 5. Valrörelsen är totalt likgiltig. Man struntar ju i den verkliga skändligheten: hetskampanjen mot de långtidssjuka. Våra samvetslösa politiker. Det går åt helvete med landet. Rädde sig den som kan.

  -Peter Ingestad, Solna

  SvaraRadera