lördag 14 augusti 2010

Det är både hemskt och sorgligt ..

.. att följa vad som händer med LO och Socialdemokraterna. Det är lite som att se gamla elefanter åldras och dö.

För i hela mitt liv har jag trott på att det är absolut nödvändigt med fackföreningar som stark motpart till arbetsgivarorganisationerna .. och i hela mitt liv har Socialdemokraterna varit det parti som värnat om den svenska välfärdsstaten.

Men nu??

FINNS det några riktiga socialdemokrater kvar .. eller är det bara ett tomt (s)kal där ett antal maktsugna politikerbroilers skramlar omkring och försöker återanvända gamla slagord som de inte riktigt förstår meningen med??

Var Ingvar Carlsson den siste sossen som verkligen trodde på det han sa? För efter honom blev ju socialdemokratin förvandlad till en klassreseraket för Göran Perssons personliga drömmar och en revansch-resebiljett för Mona Sahlins krossade statsministerplaner.

Och LO?? Ett fackförbund där högsta hönsen sitter på samma pinne som dem som de ska vara motpart till .. medan medlemmarna står i skottriktningen på golvet under och tar emot "det som blir över".

Ett fackförbund som öppet deklarerar att de medlemmar som inte röstar på Socialdemokraterna är DUNDERDUMMA, HELSJUKA eller har MEGAFEL .. hur välkomna känner sig de medlemmarna och hur kul tycker de att det är att dessutom få BETALA för att få det slängt i ansiktet på sig??

Ett fackförbund för "ALLA"??? .. som egentligen är ett politiskt parti med egen valrörelse????

Det är tur att man kan vara med i a-kassan utan att vara medlem i facket!

Det här årets valrörelse förutspåddes bli den skitigaste i historien .. men det är nog hög risk att den också visar sig bli den med de mest korkade och obegåvade utspelen också!!!

6 kommentarer:

 1. Men om moderaterna kan säga att dom är ett arbetarparti utan att näsan växer, så måste väl LO kunna få vara den som säger att kejsaren saknar kläder?

  Att sossarna har hamnat i ett ideologiskt ingenmansland behöver man ju inte vara med i Mensa för att fatta. Det var nån på P1-morgon igår som hade skrivit en bok om det. Att SAP:s ledning låg mycket längre åt höger än deras vanliga medlemmar. Sååå, min vän... Du hamnar lite i samma fälla. När du sågar hela partiet slår du en massa vanligt folk på fingrarna fast det egentligen bara är toppskiktet du är ute efter.

  Det FINNS alltså MASSOR av riktiga socialdemokrater som precis som förut kämpar för det rättvisa folkhemssamhället. Det är inte alls ett dött parti, bara jävligt misslett.

  Egentligen var det ju det som Gardell sade också.
  Det var ju inte sossarna han hackade på, utan ledningen.

  SvaraRadera
 2. Mitt tips till sossarna: släng slipsen och ner på barrikaden där ni hör hemma! (Vad Mona ska slänga vet jag inte... Vad slänger man som tjej när man slåss i frontlinjen..?)

  SvaraRadera
 3. Jag VET att det finns bra och kunniga sossar .. jag känner flera stycken. Och jag kanske uttrycker mig luddigt .. men jag är helt överens med Gardell, med undantag för hans försvar av Mona Sahlin.Hon är ändå partiledare och då ingår ansvaret för valet av "vallokomotiv".

  Men de som skulle kunna förnys och rädda partiet släpps inte in, får inte ens chans .. säg någon du om du kan komma på någon som finns som alternativ till den nuvarande röran???

  SvaraRadera
 4. nej, det är ju det.... vette fan vilka det skulle vara.. Men det känns som om socialdemokraterna är TVÅ partier, ett rejält arbetarparti, såsom det en gång var, där medlemmarna fortfarande går i rutig skjorta och käkar morotsstuvning i en lunchlåda av alluminium. Sen ett annat... Där toppen sitter på glassiga restauranger och sippar fina vitviner till sin störrom, ingår i friskolestyrelser och ansöker om RUT-avdrag (hihi.. en liten medveten klackspark till dig där.)

  Det är det sista som märks, men det är första som lever. Jag tror att man inte ska säga "sossarna", egentligen. För det känns som om det är partiledningen som har tappat kontakten med verkligheten. Lite som gubbarna som stod på Kreml under 80-talet. Med skillnaden att DOM gubbarna faktiskt var gamla revolutionärer. Vad har Sahlin revolutionerat?

  SvaraRadera
 5. Bra inlägg anybody. Det är inte en kul kampanj det där, och jag undrar hur många röster en så barnslig och elak kampanj vinner, men i mina ögon är det stora problemet att fackförbund blandar sig i den demokratiska processen. Jag skulle tycka det även om 100% av medlemmarna röstade på samma parti och även om det handlade om mitt parti. Det är helt enkelt odemokratiskt och omoraliskt.

  Av samma skäl tycker jag inte ett skvatt om när Metta Fjelkner och Eva-Lis Sirén talar om för politikerna vad de tycker de ska göra mitt i en valrörelse.

  Jag undrar hur det kommer det sig att det inte finns lagar som förhindrar sådant?

  SvaraRadera
 6. Kanske för att vi har en grundlag som säkerställer föreningsrätt och en som säkerställer yttrandefrihet..? Wild guess, men skulle kunna va.

  SvaraRadera