lördag 28 augusti 2010

Total förvirring ..??

Förr .. på den gamla "goda" tiden .. framställdes direktörer, chefer och deras företrädare som tjocka, välnärda män i kostym, med fet cigarr i munnen och med pengarna drällande ur fickorna. De RIKA .. onda!!!!

Arbetaren var alltid en blodfull ung man med bar överkropp och arbetarbyxor som stod på barrikaderna och hytte med näven. Den FATTIGE .. gode!!!

Borgaren var UTSUGAREN .. arbetaren stred för en ANSTÄNDIG lön, PENSION och goda arbetsvillkor !!

Det var då det!!

Den blodfulle unge mannen på barrikaderna och hans lika stridbara kvinna har förvandlats till kostymklädda, rödbrusiga, lönnfeta äldre män med siktet ställt på personlig vinning och bastanta kvinnor som kämpar för en jämlik/jämställd maktposition .. kosta vad det kosta vill!!

Och deras vänner tronar på höga positioner på diverse myndigheter, statliga verk, politiska poster eller är djupt nedsjunkna i diverse utredningar eller andra välavlönade administrativa sysselsättningar ... en politisk adel med fickorna fulla med pengar och en bekymmersfri framtid i samhällets övre skikt.

Skatterna höjs .. och samtidigt växer det upp nya myndigheter som svampar ur jorden. Den Offentliga Ofantliga Sektorn jäser okontrollerat och de pengar som skulle gå till vård används till roligare investeringar, tjänsteresor, representation och en möteskultur som jag tror saknar motstycke i andra länder.

Titta er omkring!!

Vilka är det nu som sitter vid de dukade borden tillsammans med kultureliten och näringslivet,skålar i champagne och berömmer och belönar varandra .. med våra pengar .. samtidigt som de lovar bättre välfärd för högre skatter som ska gå till sänkta skatter och som sedan måste höjas för att räcka till för ny energi, nya transportsystem, bättre sjukvård, bättre skola .. ett bättre samhälle med bättre allt .. som blir till förväxling likt det vi ska övertalas att välja bort??!!

Vilka är det nu som talar om värdet av arbete, gemensamt ansvar och en ansvarsfull finansiering?? Eller som gamle Sträng uttryckte det .. "det är bäst att ha både hängslen och svångrem".

Vilka är det som talar om samarbete och anpassning till den nya öppna värld som vi har att förhålla oss till som medlemmar i en Europeisk Gemenskap??

Vilka är det som talar om att inte betala ut mer än vad vi får in och om att vara varsamma med gemensamma medel? Och vilka är det som inser nödvändigheten att få in skatter från icke-skattefinansierade verksamheter?

För eftersom välfärden och Sveriges samhällsbärande löntagare bekostas och avlönas av skattemedel .. då måste väl den skatt de återför till samhället också vara återvunnen skatt??

Om nu Sverige ska förvandlas till en enda stor Offentlig Ofantlig Sektor medan det privata näringslivet söker sig till mer lönande länder inom EU .. då måste vi väl alla betala 100% skatt för att kunna få någon som helst välfärd??

Skatt på tjänster och konsumtion??

Ja, det förutsätter ju att vi har något att konsumera eller köpa tjänster för, eller hur??

7 kommentarer:

 1. Nordkorea äger.

  Jag tycker att vi ska bli mer som dem.

  De har verkligen förstått det där med ekonomi och välfärd.

  SvaraRadera
 2. På sikt blir det fler slavar till dem...

  http://www.illuminati-news.com/swedish-model.htm

  SvaraRadera
 3. Men inte är det väl vänsterfolk som har bokat alla bord på innerkrogarna i Stockholm...? Och inte är det väl bara politikerna där i huvudstaden som utgör arbetarrörelsen..?

  SvaraRadera
 4. Katedervarg .. VEM har talat om innekrogar i Stockholm??? Det finns "kulturelit", näringslivsrepresentanter och politikeradel i varje småstad i landet, eller hur???

  Och INTE ett ord har jag skrivit om att politikerna i huvudstaden skulle utgöra hela arbetarrörelsen???

  SvaraRadera
 5. aja bajja inte avslöja champagne socialisterna och kaviar vänstern.

  Det skall vara gott att leva - på andra =)

  /wanja och co

  SvaraRadera
 6. Nja, inte säger men nog tycker jag det antyds...

  SvaraRadera
 7. Ja du, katedvargen, den "antydan" får stå helt och hållet för dig???

  Jag tycker annars att det är snarare en regel än ett undantag att det är artiklar i lokalpressen om politikermygel, slöseri med allmänna medel eller svågerpolitik?? Och .. tyvärr .. så är vänsterblocket lite mer representerade i det sammanhanget.

  Det KAN ju bero på att de var så FATTIGA, UTNYTTJADE och STACKARS innan, att frestelsen blev för stor .. och DÅ kan du ju i alla fall känna varmt för deras misstag och säga att det helt och hållet var DE RIKAS fel?? ;-)

  SvaraRadera