fredag 27 augusti 2010

Sossarnas distansjustitieministerkandidat ..

.. Thomas Bodström åkte i går morse till USA för att ordna med lämpligt hus, lämplig bil och lämplig skola inför den tillfälliga flytten till landet utan begränsningar.

Det måste vara skönt att kunna ordna med ett ståndsmässigt boende utan att behöva tänka på varken fastighets- eller förmögenhetsskatt och utan att behöva smyga med bilen/bilarnas bensinförbrukning eller miljöstatus inför Maria Wetterstrands granskande öga. För att inte tala om hur befriande det måste vara för friskolestyrelsemedlemen Bodström att få fixa bra skolor för barnen långt bort från den svenska verkligheten.

Göran Persson och Thomas Bodström är som två äpplen från samma träd. Vänsterkarriär där ideologin begränsar sig till läpparnas bekännelse .. och ett Högerliv med styrelseposter, lukrativa bisysslor som tar mer tid än det tråkiga politiska uppdraget och ett kulturellt berikande nöjesliv bland landets kändis- eller näringslivselit.

Smart .. eller dubbelmoral?? Ja, det beror väl på vem man är?

"Jag kommer att sakna honom" .. säger Mona Sahlin och det kommer inte jag heller. "Men han är inte oersättlig" .. fortsätter Mona Sahlin och .. plötsligt, för första gången .. är vi HELT överens!!

Jag tycker att hon ska hålla fast vid den tanken, för att ha en Justitieministerkandidat som planerar att sköta ämbetet på distans med VÄNSTER hand .. medan han hanterar sitt engagemang och sitt liv med HÖGER ..

.. känns inte riktigt seriöst.

2 kommentarer:

  1. Helt klart en gravad hund här. Antingen vet han som den maktpolitiker han är, att valet är kört och vill distansera sig så långt det går, eller så är det knarkskandalen plus kapten klänning och allt det andra som klänger sig fast på honom. En hycklare är han av stora mått. Man önskar att man skulle stöta på honom i USA någon gång....

    SvaraRadera
  2. Du är klockren, Anybody.

    Faktaknarkare som jag är vill jag dock påpeka att fastighetsskatten i USA är mycket högre än i Sverige. Däremot är skatt på inkomst väldigt låg i alla delstater och obefintlig i vissa.

    SvaraRadera