torsdag 19 augusti 2010

Stackars djur ..

.. tänker jag, när jag läser att Miljöpartiet tänker strida för att alla barn ska få tillfälle att klappa djuren i som finns i Barnens Zoo i Slottskogen, Göteborg.

För visst är det trevligt och bra för barn att få umgås med djur .. men hur kul är det för djuren när okunniga föräldrar släpper in en hög ungar i ett "klapphägn" där instängda djur inte kan komma undan hårda nypor och intresserat pillande??

I min värld sker barns umgänge och kontakt med djur under vuxet överseende. Ett trängt djur BITS eller RIVS .. en självklar självförsvarshandling som förmodligen kommer att kosta livet för det "klapphägns-djur" som reagerar normalt?

Men jag har förstått att Miljöpartiet inte är ett parti som ser miljön och djurlivet som något naturligt eller fristående. 20% av Miljöpartiets väljare finns på Söder i Stockholm läste jag i en artikel .. och deras miljöengagemang visade sig vara att de handlade i den affären som har Sveriges i särklass största utbud på ekologiska varor och .. tarrrrrrrrammmmmm .. där inköpen ackompanjeras av inspelad fågelsång och muandet från kor!!!

Förmodligen är väl nästa steg ett KLAPPHÄGN utanför affären där barnen kan klappa ihjäl hjälplösa och instängda djur medan föräldrarna handlar i en konstlad "lantlig" miljö mitt i storstaden???

Då stillas det dåliga samvetet för världens övriga miljöproblem och då skapas de "naturliga oaserna" i den bräckliga innerstadsmiljön som är så viktig för Miljöpartiets kärnväljare.

3 kommentarer:

 1. Det är väl helt logiskt att MP's största andel anhängare finns på Söder i Stockholm då naturen och livet på landet är alldeles för jobbigt och dessutom kräver det ju kunskaper i ekologi att själv föda upp djur. Läskigt. Bättre då att handla fyrkantiga paket och klappa djur i speciella hägn. Hoppas att de skaffar en riktigt riktigt elak getabock. Kanske skulle sälja min....

  SvaraRadera
 2. Om din getabock har samma imponerande "doftsfär" som min bekants .. så tycker jag definitivt att du ska hyra ut honom till handlarna på Söder. Tänk vilken autentisk miljökuliss han skulle bli!!! :-D

  SvaraRadera
 3. Ja herre gud, vilka trångsynta människor! Dina antistockholmpolitiska inlägg är ganska patetiska.
  Varför tar du inte ditt avundsjuka arsle och flyttar till Stockholm, så slipper du ödsla så mycket energi på all din GRÖNA AVUND!? Ta med dig din insnöade polare ovan, så ska ni se att 80 % av de boende i staden är från vischan, som ni själva! :-))

  SvaraRadera