tisdag 10 augusti 2010

Är det okej med en "lånepartner"??

Vi har precis kommit in från en 1,5 timmes rask promenad i omgivningarna .. Maken, Border Collien och jag. Vi känner oss gränslöst duktiga och karaktärsfasta .. nu efter drygt 2 veckors idogt motionerande.

Det är skönt på andra sätt också .. nu har vi verkligen ostörd tid att prata igenom alla oenigheter och önskemål och möjlighet att tjafsa om dagens politiska utspel .. det är alltid lika roligt att se att samma grupper ständigt är aktuella vart fjärde år utan att det egentligen händer något!! .. och så får vi tid över till skvaller om vänner och bekanta.

Vi börjar få rätt många i bekantskapskretsen som är frånskilda, separerade eller isärflyttade som desperat letar efter nya livskamrater samtidigt som de befinner sig i infekterade konflikter med de gamla .. det är inte så kul att behöva ta del av alla gånger.

"Jag tror att en del människor söker livspartner på samma sätt som när de ska köpa bil" .. säger jag. "De vill ha en lågmilare av rätt årsmodell, snygg i linjerna och lacken och med låg bränsleförbrukning .. en riktig trotjänare som går felfritt när det behövs och inte tar så mycket plats eller behöver så mycket underhåll när de inte använder den?"

Maken funderar. Han hittar inget fel i liknelsen och så skiner han upp ..

.. "och om den är inne på service eller verksta´n så kan man ha en lånebil, eller hur??"

Ja .. hmm .. det kanske skulle vara en lösning?? Då kunde man ju i alla fall förvissa sig om att det var själva bilen det var fel på och att det inte bara var en liten underhållsdetalj som lätt kan åtgärdas??

Det här kan kanske till och med vara en framgångsrik företagsidé i den så populära tjänstesektor?? En ny och skilsmässobesparande bransch .. HYR EN PARTNER MEDAN VI FIXAR TILL DIN GAMLA!!

2 kommentarer:

 1. Det är JÄTTEROLIGT ju! Din liknelse smetar sig ihop med mina morgonupplevelser som mjölken i kaffet!

  Liten parentes är att bilarna man säljer i Opel-butiken inte har några egna registreringsskyltar. I stället har man små ställ framför dem, där alla heter "SNYGG". Så då är det väl utseendet man går på i bilköpet, inte vad som finns innanför huven?

  SvaraRadera
 2. Hm... ett intressant sätt att ifrågasätta sexköpslagen! Jag tror du har hittat en lovande marknad där... kanske du kan anställa en skock frånskilda thaifruar och hyra ut dem som reservare!

  skrockar

  Pappan

  SvaraRadera