måndag 16 augusti 2010

Straffskatt!!!!!!!

Under hela valrörelsen har Mona Sahlin & Co förfasat sig över den orättfärdiga "straffskatt" Alliansen påfört landets pensionärer genom att införa ett jobbskatteavdrag för dem som arbetar och ser till att det flyter in lite skattemedel i statskassan så ..

.. att de kan betala de pensioner som Göran Persson "lånade" när han behövde dem till något annat.

I går LOVADE Mona Sahlin i sitt sommartal att den orättvisa klyftan ska bort. OM det innebär en sänkning av pensionärernas skatter till samma skattenivå som löntagarna har så kommer det att kosta 17,5 miljarder kronor och man kan ju undra varför hon inte i stället tar bort det förhatliga jobbskatteavdraget i stället. Men det KAN ju vara så att det är löntagarnas skatter som ska justeras uppåt .. och då blir det ju genast mycket billigare???

För NU .. i Mona Sahlins RÄTTVISA värld .. så kommer den av Socialdemokraterna så innerligt hatade STRAFFSKATTEN att vara kvar .. fast enbart på sjuka, arbetslösa, föräldralediga eller förtidspensionärer??

Jag undrar hur de tänker?

Det ÄR häftigt att betala skatt, sa Mona Sahlin på tv-nyheterna. Tydligen är det extra häftigt för de allra sköraste och svagaste i samhället?

5 kommentarer:

 1. Hej Any!
  Tittade bara in för att säga hej och kolla att
  allt är bra med dig.
  Så du inte blir alldeles för utmattad nu inför valet. =)))

  SvaraRadera
 2. Jag tycker jag betalar alldeles för lite i skatt! Känns inte särskilt bra att kunna lägga undan fem tusen i månaden i olika fonder (som sedan kostar mig dyrt i avgifter även om de inte går upp i värde!) samtidigt som jag vet att det finns folk som kämpar för att få vardagen att gå ihop, och samtidigt som jag ser hur man skär ner i den offentliga verksamheten.

  Och om JAG skäms för mina femtusen, kan man ju tro att det borde vara många röda kinder bland dom som kan köpa ny bil varje år och bygga mångrumsvillor på en skärgårdstomt. Men... Tillåt mig tvivla.

  "Jag drabbades av guldfeber", sade den dömde röda kors-ordföranden i våras. Ja, du är inte ensam, är min lakoniska kommentar till det.

  SvaraRadera
 3. Fast jag tror ju inte att t ex Göran Persson rodnar så värst....

  Kusinen från landet

  SvaraRadera
 4. :D

  Nej... Men den... Han vet inte vad skam ÄR...

  SvaraRadera
 5. Men snälla Katedervarg .. sitt inte där och skäms .. det gör ju INGEN glad!!

  Om du skickade in dina femtusen till staten så skulle förmodligen bara några hundralappar landa hos dem som kämpar för att få vardagen att gå ihop och resten försvinna i administration, politiker- och statliga/kommunala chefslöner och OMKOSTNADER. Samt till KULTUREN och kulturella evenemang, vidareutbildningsresor och möten inom den elit som fördelar det som ska fördelas!!

  Be en vän göra dig sällskap på en resa .. det gör jag ibland. Be en kompis följa med på teatern eller på någon annan utflykt .. det gör jag och det går bra med någon man flyktigt känner också, det kan jag garantera! :-)

  Sätt guldkant på någons dag .. det ger guldkant på din egen.

  Det finns massor av ideella verksamheter för funktionshindrade, ungdomar, djurskydd .. ja, nästan vad som helst .. där kan du och ditt dåliga samvete göra underverk!!!!

  Och VAD VET DU om vad andra gör för varandra även om de har villor och bilar ..??? Den GODA MÄNNISKAN finns .. oavsett hur de ser ut och oavsett hur DU uppfattar dem. Du har rätt gott om förutfattade meningar när det gäller "RIKA" och glorifierar de "FATTIGA", märker jag.

  SvaraRadera