måndag 9 augusti 2010

Rödgrön rörighet!!

Göran Persson kommer med tips om hur den rödgröna alliansen ska få väljarna till valurnorna i dagens AB i dag. Det är bara att köra på med de ideologiska frågorna så kommer väljarna automatiskt att förstå vilket samhälle som är bäst att leva i .. säger Sveriges mest framgångsrika politiska karriärist.

Jag måste säga att jag på sätt och vis beundrar Göran Persson. Inte som socialdemokrat men som en människa som tidigt bestämde sig för VAD han ville ha, HUR han skulle skaffa sig det och för ATT han verkligen genomförde det fullt ut och såg till att få alla SINA drömmar uppfyllda. Att han lämnade ett parti efter sig som bara bestod av svaga ja-sägare som han hade kunnat styra i 12 år .. är en bieffekt som han själv inte behöver lida av.

Så hur trevligt det än är med ideologi så tycker jag nog att Göran Persson själv har bevisat att det inte är helt fel med lite ekonomisk framförhållning också.

Och då kanske det finns all anledning att titta utanför landets gränser .. det går inte att lova och planera för ideologiska miljardsatsningar utan gräns som på sikt kan föra landet till ekonomiska problem. Vi är en del av EU, vi påverkas av beslut tagna i bland annat USA och Asien och av katastrofer oavsett om de orsakas av naturen eller ekonomiskt vanvett utanför vår kontroll.

Ideologi är nog bra .. om den är genomtänkt och man har råd med den!

Lars Ohly är också inne på samma spår som Göran Persson .. fast liksom tvärtemot??? Vinster är fel .. särskilt fel är det med vinster på offentliga medel. Och där är han på precis samma linje som de flesta av landets kommuner som helt föredömligt gör sitt bästa för att åstadkomma förluster av de tillgångar som kommuninvånarna och staten betalar in.

"Välfärdens fiender" .. kallar Lars Ohly dem som tjänar pengar på till exempel privata friskolor och därmed är han på kollisionskurs med sin rödgröne kamrat Thomas Bodström som sitter i just en sån styrelse.

Hur Lars Ohly ser på verksamheter som staten är delägare i .. vet jag inte riktigt??? Är det statens del .. som INTE får säljas ... som inte ska ge vinst eller är det de privata aktieägarna som ska avstå från vinst men som ändå ska investera??? Ska staten överhuvudtaget ha affärer ihop med privata näringslivet??

Miljöpartiet storsatsar på Stockholm det här valet .. jag tycker det känns lite märkligt att ett MILJÖ-parti prioriterar på det viset .. eftersom jag är så inskränkt att jag tycker att storstäder är det minst miljövänliga som finns.

Yvonne Ruwaida talar lyriskt om nya grönområden och samlingsplatser där människor kan umgås .. då kan vi leva på mycket mindre bostadsytor och därmed få fler bostäder. De nya flerbostadshusen kan med fördel byggas på gamla vägar som inte används så mycket eller i tomma kontorshotell .. och kommer man bara på ett fiffigt sätt att komma till byggplatsen på vägen som inte längre finns så är väl det en .. bra idé??

Och bygger man bort arbetsplatser så kanske det inte längre behövs så många restauranger som behöver få sänkt tjänstemoms eller så många butiker som inte får flytta utanför stadens tullar???

Men en sak är säker .. det kommer att bli en märkligt, kostsam, helt oberäknerlig och oförutsägbar resa vi kommer att få ge oss ut på om de rödgröna får makten i höst!!

2 kommentarer:

  1. Har för mig att en undersökning gjordes tidigare i somras där det framgick att svenska folket innerst inne var högervridet. Så hur får Göran Persson ihop det med att folk egentligen är vänster isåfall??

    Eller är det så att man inte skall tänka utan bara rösta, ledaren för de rödgröna (Sahlin) har ju ordförande Persson själv avslöjat som en person som inte har som starka sida att tänka...

    SvaraRadera
  2. Any, kunde inte ha sagt det bättre själv!

    SvaraRadera