måndag 23 augusti 2010

hahaha .. säga vad man vill om de rödgröna ..

.. men de vet vad som är väsentligt och viktigt i välfärden i alla fall!!

Precis nu läste jag om ett Miljöpartiförslag som påtalar det viktiga i att släppa in kontnärer, musiker, kulturarbetar och .. CLOWNER i sjuk- och äldrevården.

Tänk bara vilken perfekt avledare från tråkigt mat, stressad personal, ostädade lokaler och utebliven utevistelse en clown skulle vara!! Tänk att få vakna upp efter en operation och mötas av ett gäng kulturarbetare i korridoren till sjukrummet .. vilken .. hmm .. överraskning.

Den rödgröna världen kommer att kosta mycket pengar .. väldigt mycket pengar .. som ska betalas i form av skatter på i princip allt.

Men vi får ett spännande liv, det måste jag erkänna!! Butlers i tunnelbanan, investeringar i film i stället för vård, könsneutrala toaletter och en clown på sängkanten .. ja vi kan kanske till och med få en trubadur som sjunger sentimentala ballader när tandläkaren drar ut de tänder vi inte har råd att laga och en kulturarbetare som står vid kassan och läser dikter om kärlek när livsmedelspriserna blivit för höga??

4 kommentarer:

 1. Nu förstår jag varför Mp håller mun innan valet.. så fort de öppnar den hoppar det ut grodor, förlåt clowner!!

  SvaraRadera
 2. Varför inte skicka dit CUF? De har ju redan sina clownnäsor och jag tror inte en enda cufare har ett jobb, så det borde ju gå med arbetslinjen...

  SvaraRadera
 3. Det finns goda belägg för att det är avstressande och skapar en god miljö både för arbetande och patienter inom sjuk- och äldrevården att ha underhållare på plats. Fråga barnsjukvården där "sjukhusclowner" har existerat och varit ett mycket uppskattat inslag i ganska många år nu. Det handlar självklart inte bara om traditionella clowner som på cirkus! Förstå förslaget och förstå att framtiden handlar om andra saker än dagens industrisamhälle!

  SvaraRadera
 4. Razmatazuz: Men förlåt för att vi inte förstod.. så dumma vi är. Det finns ju naturligtvis ett enormt djup och seriositet i detta förslag när man väl granskar det, och säkerligen ett antal vetenskapliga belägg för att... att clowner... hahahaha.. nej jag orkar inte..
  Det här är tamejfan dummare än Butlerförslaget..! Men Mp känner väl andra genom sig själva, som clowner har de tagit sig in i riksdagen och då vill de väl se lite andra likasinnade i vården...

  SvaraRadera