söndag 15 augusti 2010

Jag håller med Elisabeth Ohlson Wallin ..

.. i det hon skriver i en artikel på Newsmill där hon anser att Sverigedemokraterna bör synliggöras i valdebatten.

För det är det som är demokrati .. att alla får komma till tals och få sina ideologier, idéer och framtidsplaner framförda och ifrågasatta.

Det är två partier som det är alldeles tyst om .. trots att de kommer att komma in och spela en stor roll i det kommande riksdagsarbetet .. och det är Miljöpartiet och SD. Miljöpartiet koncentrerar sig på kommunalvalet i Stockholm när det gäller debattartiklar och utspel och gömmer sig för övrigt bakom Mona Sahlin och hennes "vallokomotiv och Sverigedemokraterna har media och övriga partier försökt att tiga ihjäl .. på bekostnad av andra småpartier som till exempel Gudrun Schymans F! och Piratpartiet.

Det är INTE demokrati och ett underkännande och omyndigförklarande av alla som vill rösta på tidigare oprövade partier.

För vi är INTE DUMMA .. vi som nu behandlas som valboskap som ska vallas fram mot rätt fålla. Vi förstår när något inte stämmer eller är fel och om vi röstar på "fel" alternativ så beror det kanske på att de etablerade partierna inte lyssnar på det vi försöker säga eller är rädda för.

Ge oss fakta, bryt ner mossiga argument och orealistiska framtidsvisioner, tydliggör felaktigheter, trångsynthet och ekonomisk inkompetens i öppna demokratiska debatter i stället för att begränsa yttrande- och valfriheten.

Eller är det så illa att SD:s frågor skrämmer det politiska etablissemanget så till den milda grad att de hellre tummar på demokratin än visar upp baksidan av sin egen politik???

2 kommentarer:

  1. Bra rutet! Ett litet tillägg jag skulle vilja göra att jag vill väldigt gärna att såväl Alliansen och Rödgröna gängets politik skall blottas fullt ut vilket underlättas om SD får vara med.

    Som sagt riksdagspartierna skall tvingas bekänna färg

    SvaraRadera
  2. Förhoppningsvis kommer svenska folket sätta ner foten den 19 september och straffa odemokratiska tendenser. Det skulle faktiskt kunna förändra det politiska klimatet till något bättre under de kommande 4 åren. För det måste inte vara så illa som i Sverige. Bland våra grannländer är det politiska klimatet betydligt mognare, möjligen om man bortser från Ryssland...

    SvaraRadera