tisdag 31 augusti 2010

Jag blir så trött på Mona Sahlin ..

.. när hon säger .. "VI som har hög lön ska betala mer skatt för bättre välfärd."

ALLA som sitter i riksdag och regering eller i kommuntoppen har löner över 40.000 kr i månaden och ALLA har löner som till 100% består av skatter som medborgarna betalat.

Även om Mona Sahlin och de andra betalade 100% skatt .. så tillför de INGENTING till statskassan utan sänker bara utgifterna.

Jag blir så less på att hon koketterar med sin egen skattefinansierade höga lön varje gång hon diskuterar höjda skatter för dem som betalar den.

Det är nästan lika dumt som när hon säger att de RIKA ska betala .. och samtidigt gör undantag för de rikaste och mäktigaste, vägrar att berätta vad "skatt på förmögna" är för något eller talar om SKATTEKLYFTAN till pensionärer och undantar förtidspensionärerna som oftast har de allra lägsta pensionerna.

(Och jag vet att det är skillnad på ålderpension och förtidspension .. men Mona Sahlin talar om PRINCIPER och det gör jag också!)

6 kommentarer:

 1. Enligt Mona så ska ju alla som har 20 000 kr och mer i månaden betala mer i skatt...

  20 000 kr i månaden är tydligen en höginkomsttagare enligt sossarna.

  SvaraRadera
 2. Då kan man ju börja fundera över vilka som är "förmögna"???

  SvaraRadera
 3. Anybody!

  Kan vi inte bara sänka Mona Sahlins lön? Då får vi också mer pengar över till riktig välfärd. Hon har ju dessutom råd! Det har hon ju själv sagt!

  SvaraRadera
 4. Tänk om alla politiker kunde komma ihåg att de är utvalda av oss - populasen för att tjäna oss. De är folkvalda och betalda av oss för att göra det bättre för sina väljare.Att inte kunna ge besked om hur de skall göra det bättre för oss och på vilket sätt är under all kritik.Att sedan hitta på nya fantastiska namn eller lägga ut dimridåer om sina framtida planer ger mig som åskådare migrän och ont i själen. Ingen politiker skall få tillfälle att glömma vem det är som betalar deras löner och förmåner och vi som väljare bör göra vad vi kan för att visa vårt missnöje genom insändare mejl eller annat.Vi skall ändå inte sitta passiva och definitivt inte låta bli att rösta. Personrösta istället på någon på någon lista som du känner dig någolunda bekväm med. Sätt ett kryss framför någon långt ner på listan så har du visat vad du tycker om topparna. Mixa de olika partierna i riksdags- landstings- och kommunval. Ge aldrig någon du tycker känns fel få ditt mandat att styra ditt liv bara genom att avstå från röstningen.
  Jaa, jag undrar också var gränsen är eller hur man preciserar de förmögna. "Kattägare med egen cykel och balkong" kan det vara normgivande eller får vi vänta och se vad det blir.
  Jag fasar för en framtid i Ohlyland - tänk om alla skall få egna fina rostfria tänder som i det forna Sovjet.

  SvaraRadera
 5. Det är lustigt att Mona sitter och säger att det är sexigt att betala skatt när hon själv är en dömd skattesmitare som i slutet på 90-talet tog ut närmare en miljon i lön från sitt eget företag - utan att betala en krona i skatt.

  Det är lätt att propagera för högre skatter när man som Mona sitter och drar in en rejäl (skattefinansierad) månadslön och har resor och boende etc betalt eller åtminstone subventionerat av staten. Sådant har inte vanligt folk, men det är väl lätt att glömma det när man tar taxin till favoritrestaurangen varje dag, och staten bekostar notan eftersom man kallar det en affärslunch.

  SvaraRadera
 6. Tack! Välformulerat!

  SvaraRadera