tisdag 17 augusti 2010

Ibland får MAKTEN ett egenvärde ..

.. och den som klättrat högst upp på stegen får för sig att hon eller han har uppnått sin höga post på grund av sin intellektuella överlägsenhet och sin extrema duglighet, klokhet och visdom .. en övermänniska som har i uppdrag att förmedla HUR DET SKA VARA till den okunniga breda massan.

Maktens representant iför sig skygglappar och tunnelseende .. för att slippa se att de idéer som var så bra och tidsanpassade FÖRR för länge sedan blivit inaktuella och behöver förnyas och att slagorden från en annan tid har blivit tomma och innehållslösa. Lojaliteten med dem som som höll i stegen medan man klättrade byts ut och riktas mot andra .. likasinnade övermänniskor som VET HUR DET ÄR.

Men uppdraget är fortfarande att tala om HUR DET SKA VARA .. även om budskapet är gammalt och budbäraren glömt bort VARFÖR det måste framföras?

LO har blivit en koloss på lerfötter. Ett underbart ställe att göra karriär på, antar jag .. om det inte vore för medlemmarna som INTE VET SITT EGET BÄSTA. Det måste vara frustrerande att vara LO-bas och SOSSE i den allra innersta kärnan och se hur en del medlemmar har mage till att rösta på ett annat parti!!

Det är en skam att ett fackförbund tar ställning politiskt utan att ge medlemmarna en möjlighet att avstå från att bidra till kampanjkassan till det parti de röstar MOT. Det är skamligt att föra en egen valkampanj för medlemmarnas pengar där de faktiskt får betala för att bli kallade megadumma, dunderfel och allt vad det nu var.

Linda Bengtzing skriver om LO:s sortering av godkända och icke godkända människor i LO-världen och jag undrar vad i fridens namn LO/sossarna har emot SD när de själva så fritt diskriminerar oliktänkande??

Linda Bengtzing skriver .. "Man undrar hur LO skulle reagera om någon av deras medlemmar blev uppsagd från sitt arbete för att han eller hon röstade på ett visst parti?" .. DEN frågan skulle jag också gärna vilja ha ett svar på!

Eller är det bara en tidsfråga innan vi som INTE FÖRSTÅR VÅRT EGET BÄSTA tvingas in i ett parti och ett fackförbund som BARA VILL OSS VÄL???

9 kommentarer:

 1. Kunde inte ha skrivit det bättre själv :-)

  Den där inställningen finns hos mängder av sossar, den som inte delar deras uppfattning "förstår nog inte riktigt vad som är det bästa".
  Hela sosseriet bygger på att vuxna människor behandlas som barn!

  //Marianne

  SvaraRadera
 2. Men, vänta här nu?
  Var kom Sverigedemokraterna in i bilden? Linda Bengtzing röstar ju enligt egen uppgift moderat, och tog uppdrag av Centern.

  LO fungerar väl som alla andra organisationer, vill man ändra på organisationens politik är det väl bara att skicka en motion till årsmötet. Och får man inte gehör så får man väl gå ur om det stör en så mycket att man inte får resten att begripa det där som är så självklart för en själv.

  SvaraRadera
 3. Är det verkligen helt ok att avboka en artist därför att hon har gjort ett framträdande hos ett politiskt parti och har en avvikande politisk åsik ..

  .. men inte ok av avboka en rörmokare därför att han bytt toalettstol hos ett politiskt parti och har en avvikande politisk åsikt .. eller hur menar du??

  Att Linda Bengtzing tänker rösta på Alliansen talar hon om NU .. efter det att hon blivit av med ett avtalat arbete bara för att hon sjungit på ett evenemang arrangerat av Centern.

  Är inte vårt politiska ställningstagande privat oavsett vilket yrke vi har eller vilka tjänster vi tillhandahåller???

  Kan Wanja Lundby-Wedin gå till samma hårfrisörska som Filippa Reinfeldt eller Maud Olofsson eller räknas det som ett politiskt ställningstagande???

  Är det skillnad på yrkesutövare, åsikter eller vaddå?? Och hur skiljer sig sådan diskriminering från diskriminering av någon som har ett annat ursprung??

  SvaraRadera
 4. Håller med den anonyme helt! Den andra, alltså! Om man går med i förening och inte tycker om den, så får man väl antingen ändra föreningen eller gå ur. Det är precis som alla andra anslutningar. LO är liksom ingen statlig organisation utan gör ju det medlemmarna vill.

  Att påpeka att LO inte får säga att man stödjer socialdemokraterna är som att säga att Svenska Kyrkan inte får tro på Jesus. Dom får tycka vad dom vill. Det är ju deras ensak.

  Och man KAN inte säga att LO gör fel, när deras motpart gör exakt samma sak. Gå in på Svenskt näringslivs hemsida så får ni er en ordentlig skopa borgerlig propaganda.

  SvaraRadera
 5. Men när nu LO engagerar en artist och sedan upptäcker att denna artist gjort ett framträdande hos Centern .. i våras?? VARFÖR tog de inte reda på det INNAN?? Är det verkligen rätt att säga upp ett avtal pga av någons tidigare arbete eller för den delen .. privata politiska övertygelse??

  Ska inte samma sak gälla när det gäller alla från alla yrkesområden .. rörmokare, målare, elektriker, datatekniker osv osv .. som arbetar åt LO??? Fram med din politiska åsikt och redogör för var du arbetat tidigare .. men då handlar det ju om åsiktsregistrering och det är väl inte riktigt vad ett fackförbund bör syssla med??

  När det gäller medlemskapet har du/ni naturligtvis rätt .. det GÅR att enbart vara med i a-kassan. Men att en förening kör en egen politisk valkampanj för medlemmarnas pengar och mot en stor del av medlemmarnas övertygelse .. känns inte riktigt trevligt sett ur min synvinkel.

  SvaraRadera
 6. Jo, men de KAN ju ändra hela LO om dom vill. Om tillräckligt många skulle vilja det, så kan ju LO till nästa val stå och vifta med M-flaggor. Alltså, jag fattar precis vad du menar, men alternativet skulle ju vara att LO inte tycker nånting alls, bara för att det alltid finns NÅN som tycker tvärtom. För jag tycker verkligen att om man är så principfast emot det LO står för, men inte vill arbeta aktivt för en förändring, så BÖR man gå ut. JAG gjorde det. Iofs gick jag med i SACO i stället, så vette fan om det blev så mycket bättre....

  Det andra, det där med Bengtzing... Usch, jag tycker det var svårt.... För det LÅTER ju inte helt klokt... Men så tänker jag: skulle det vara okej att Svenska kyrkan hade artister som predikade antikristen propaganda..? Jag tror det beror på HUR hon har gjort. Så klart man inte kan säga nej bara för hur hon röstar, men om hon AKTIVT har arbetat emot LO:s åsikt så är nog läget ett annat...

  Fan, jag vet inte... Känns lite både ock... Så jag väljer att hålla med dig så jag inte BARA känns som gnällspik! :D

  SvaraRadera
 7. Nja, grejen är ju att artister som uppträder på politiska galor blir, oavsett de vill det eller inte, lite symboler för partiet ifråga. Så på samma sätt som att tex moderaterna aldrig skulle få för sig att boka Moneybrother(S) så är det väl då kanske inte konstigt att LO (som är ett sosseförbund, det kan man inte blunda för) gör denna koppling.
  Problemet är att Bengtzing själv inte förstått denna koppling.

  Förresten, Bengtzing.. vad är det för namn? En kinesisk version av "Bengtsson" eller?? :-D

  SvaraRadera
 8. Jag gick ur den föreningen för att den stöttar S oavsett om medlemmarna vill det eller ej. Är du med i facket så skall du stötta SW. Även den a-kasseavgift du betalar går en liten snutt av till S. Om jag vill vara med i en intresseorganisation så tycker jag inte att det automatiskt skall innebära att jag skall ta politisk ställning och supporta utan att jag skall få ta ställning till om jag vill eller ej. Jag har rätt att själv välja om jag vill vara politiskt engagerad och om jag vill ge något bidrag överhuvudtaget till något partis valkampanj.Det är det som kallas demokrati tror jag.

  SvaraRadera
 9. Ja. Precis som i förening där medlemmar lämnar motioner till en årsstämma, och beslut om motionen fattas efter att den har diskuterats i både lokalföreningar och på stämman. Demokrati. Om man inte gillar beslutet som togs får man antingen lämna en ny motion eller lämna föreningen. Demokrati. Så du gjorde ju helt rätt. Att kritisera föreningen för att den tog ett beslut som DU inte höll med om känns mindre demokratiskt.

  SvaraRadera