torsdag 12 augusti 2010

Ljug inte för oss!!

Den rödgröna alliansen målar upp en bild av en svunnen tid .. ett mellanting mellan Bullerbyn och Rännstensungar, där svenska folket lyckligt lallar omkring i solidarisk gemenskap, bor i små bostäder och har stora gemensamhetsutrymmen som grönskande parker och mysiga trädgårdar.

Vi ska handla i trevliga små kvartersbutiker, umgås på skattesubventionerade små kvarterskrogar, klippa oss hos skattesubventionerade frisörer och städa själva i solidaritetens namn.

Far ror och mor är rar .. fast tvärtom?
Ingen ska vara RIK och ta ut vinster på andras arbete .. och INGEN ska någonsin komma på tanken att göra något SJÄLV och investera i något som kan likna vinstgivande företagsamhet.

Statsministern ska vara folkkär och berätta vitsar i ett folkkärt tv-program och finansministern ska ha både hängslen och livrem .. och befolkningen ska bindas till partiet genom att bli beroende av bidrag, stöd och passivitet.

Det var bättre förr .. är budskapet! Låt oss backa tiden .. ju förr desto bättre!!

Ye(S), we can!!! .. koka soppa på en gammal spik!!
Jag känner inte igen Socialdemokraterna .. eller rättare sagt jag känner igen GAMLA socialdemokraterna .. men ser inte att de följt med in i tvåtusentalet, men det allra sorgligaste är väl att inte heller socialdemokraterna känner igen Socialdemokraterna längre.

Förr .. före Persson .. presenterades förslag på LÖSNINGAR i stället för BUDSKAP som ska tolkas som MÅLSÄTTNINGAR.

Förr FÖRSÖKTE partiet möta befolkningens behov .. nu satsas det på kändishyllningar, könsneutrala toaletter och "visioner" om en tid när förutsättningarna var helt annorlunda.

Förr talade man om välfärd, folkhem och jämställdhet som mål .. NU låter det likadant med undantag för att man förtiger att det bara är ord .. lockrop .. och inte längre finns ekonomiska förutsättningar för att återföra Sverige till sin forna "socialdemokratiska storhetstid".

Det lovas ARBETEN .. som inte finns! Hur KAN man lova arbeten hos en arbetsgivare som man inte kontrollerar och som man samtidigt vill ta bort vinsterna och investeringsviljan från .. det övergår mitt förstånd??

Det GÅR INTE att skapa 90.000 nya jobb inom den Offentliga Ofantliga Sektorn utan att tala om att det är den övriga befolkningen som ska betala hela kalaset .. förutom allt annat de förväntas betala via skattsedeln vid en eventuell rödgrön valvinst.

Jag vet inte vilket jag tycker är värst .. antingen så TROR de här människorna på vad de säger och skriver i media och då har de noll koll och ingen alls verklighetsförankring?

Eller så ljuger de oss rakt i ansiktet ...??8 kommentarer:

 1. Det är sant. De rödgrönas smala lycka är att deras budskap låter väldigt sympatiskt. Är man dessutom förskonad från världskrig och sådant, så klarar man sig ganska bra även om det saknas incitament och drivkraft. Men tiderna förändras. Vi är inte längre bäst i världen och måste därför kämpa. Någon måste sätta ner foten, men tyvärr krävs det en förmåga och – inte minst – en vilja att greppa nationalekonomiska samband för att förstå vad Alliansen försöker säga.

  Keynes uttryckte sig så här: "Capitalism is the astounding belief that the wickedest of men will do the wickedest of things for the greatest good of everyone."

  Naturligtvis skulle det vara fint om vi kunde nöja oss vid att vara "medelmåttor" och leva i ett samhälle som bara lunkar på som det alltid har gjort, men då måste vi också vara medvetna om att utvecklingen stagnerar. Churchill uttryckte sig så här: "If you're not a liberal at twenty you have no heart, if you're not a conservative at forty you have no brain."

  SvaraRadera
 2. Det är nog endast fråga om en sak för sossarna, dvs att vinna valet och därmed makten. Men de flesta människor idag inser att det där gullerigullandet, som gick hem på 70- och 80-talen helt enkelt inte duger längre. Världen har förändrats markant och Sverige måste hänga med i den utvecklingen. Vi har bara att se framåt nu - inte bakåt!

  SvaraRadera
 3. Jag läste den där artikeln. HerreguuUUUUuud vilket jämmerligt snömos! Han sa ju över hbuvud taget ingenting om någonting, han bara svamlade. Vilken praktnolla! Inte fan kan man rösta pådet partiet, inte, som släpper fram en sån tönt, det är bara fullkomligt uteslutet.

  Våra ledande politikers intellektuella undermålighet är en samhällsfara.

  - Peter Ingestad, Solna

  SvaraRadera
 4. Solidarisk gemenskap och bullerbyn? Ja det vore ju verkligen ett skräckscenario!!! Tacka vet vi fattigdom, svält och folk som tar sina liv i desperation, det är mer aktion och drag i det liksom! NOT!

  Jösses! Jag vet inte vilken värld du lever i Anybody, det är i alla fall inte i samma som jag. Din text vittnar om förnekelse och skygglappar. Och vilka som verkligen ljuger går lätta att se för den som inte blundar...

  SvaraRadera
 5. Det är nog du som ljuger. Du hänvisar till exempel till Svd:s ledarsida. De är knappast ett språkrör för de rödgrönas åsikter utan försöker förvanska dem så mycket som det bara går.

  Miljöpartiet vill MODERNISERA Sverige för att vi ska kunna ha ett bra liv även i FRAMTIDEN. Oljan räcker inte till och det räcker inte med att stirra på en struts (kd) eller säga att andra ska göra allt (m, c) för att klara sig när oljepriset ökar. Vi måste agera nu, alternativet är inte att tänka på...

  SvaraRadera
 6. Anders Sjöqvist: Intressant att du citerar en ekonom som förespråkar statlig inblandning som ett sätt att hylla nyliberal kapitalism... Ekonomiskhistorikern Galbraith har sagt (apropå keynesianismen) att den socialdemokratiska stockholmsskolan skulle ha varit världsledande om det inte hade varit det att den hade olyckan att komma från ett litet land.

  Men man kan inte bolla med citat som bevis på ideologier. Om du vill kan jag plocka fram lite citat från kapitalismens guldålder för att visa på vad den EGENTLIGEN tycker, t ex att man ska avstå från alla former av lagar, regler och offentlig stöd, för den kapitalistiska staten mår bäst av att den har en underklass som arbetar i yttersta fattigdom.

  Varför är det ingen liberal som erkänner det, när man är så helvetes pigg på att plocka fram gamla stalinistcitat från 30-talet för att visa på vad dagens kommunister anser?

  SvaraRadera
 7. mycket bra skrivet!

  SvaraRadera
 8. Tharand: Miljöpartiet är inte det bästa valet när det gäller att hantera peak oil. Mp har en ekofundamentalistisk syn på att vi skall ställa om oss bakåt i tiden, peak oil kan däremot medföra en möjlighet att ta ett avancerat steg framåt i vår teknologi och levnadsstandard.
  Låt marknaden få råda fritt.

  SvaraRadera