måndag 23 augusti 2010

Mer underhållning och roliga kurser i vården???

Ilija Batljan .. ni vet han som tillsammans med Carin Jämtin vill älska och skratta med hjälp av en butler ... har skrivit ett upprört inlägg om Vårdval Stockholm i dagens SvD. Han avslutar med ... "Inte minst måste medelklassen få del av en större andel av primärvårdens resurser igen och skattebetalarnas pengar användas där de behövs som mest, nämligen hos dem med de största vårdbehoven."

Eftersom jag har gårdagens debattinlägg från DN i färskt minne så blir det nästan lite roligt med tanke på att Ilija Batljan är oppositionslandstingsråd och att de rödgröna i dag styr i en majoritet av landstingen.

För de statliga miljarder som politikerna tävlar om att vilja ge vården ... och som vi TROR hamnar där .. används till stor del till helt andra saker??

Under 2008 satsade landstingen nästan FYRA MILJARDER på kultur, utbildning/studiecirklar, film, turism och "regional utveckling". Regional utveckling är alltså i vissa landsting riskkapitalsatsningar i lokala näringspolitiska experiment .. som till exempel FILMINDUSTRIN(??).

FYRA MILJARDER ... inte undra på att vi upplever att det finns resursbrister i vården! Och då har jag inte den blekaste aning om hur mycket alla administratörer, utredningar, politiker och chefer kostar i löner och förmåner .. förutom dessa fritt rullande miljarder????

FYRA MILJARDER av skattebetalarnas pengar som kunde ha använts till hälso- och sjukvård!! Alltså .. "Skattemedel som i den officiella politiska retoriken sägs gå till sjukvården!!"

Det finns nästan ingen eller i alla fall väldigt liten insyn i hur landstingen hanterar de skattemedel som vi/staten anförtror dem och likadant är det väl inom andra statliga kolosser och våra kommuner, antar jag?

Kanske är det därför vi har tröttnat ett politiskt alternativ som har som enda målsättning att beskatta befolkningen till bristningsgränsen i solidaritetens namn .. men som inte anser det vara av vikt och värde att ta reda på vart de tar vägen eller hur de används?

Som sagt .. en majoritet av landstingen är styrda av de rödgröna och vår uppblåsta administration och politiska adel har vuxit sig stark i socialdemokratisk mylla .. inte undra på att Mona Sahlin kämpar i uppförsbacke i det här valet.

De gamla, pålitliga socialdemokraterna, som hanterade den arbetande människans skatter med respekt, har tagit slut .. eller så är det kärriärsossarna som stängt sig inne i sin bunker tillsammans med "kommunistidealister" i både grön och röd kulör .. för att slippa komma i kontakt med verkligheten??

1 kommentar:

  1. Vänsterpolitikerna är fullblods-egoister och förhandlar bara åt sig själva när de snackar om höjda skatter. Höjda skatter, mer pengar till mig, tänker de.

    Själv anlitade jag två RUT-are i går, ser mycket hellre mina skattepengar gå dit än till den ofantliga ofentliga sektorn. :-)

    SvaraRadera