söndag 29 augusti 2010

Rakt in i det kommunala svarta hålet!!

Vårt nya Pensionärsparti .. de rödgröna, lovar att satsa en miljard på bättre äldrevård .. (det är lika mycket som de lovar att satsa på kulturen, bara som en jämförelse).

Hälften av den miljarden ska gå till hemtjänsten, sägs det.

Det är bra!!

MEN .. det är KOMMUNERNA som har ett samlat ansvar för långvarig service, vård och omsorg för äldre .. så det innebär att miljarden kommer att landa hos landets alla kommuner.

Det vill säga i samma svarta hål som redan slukat de miljarder som den nuvarande regeringen redan satsat på bättre äldrevård.

Att få leva tillsammans till livets slut är ett rödgrönt LÖFTE .. helt beroende på OM kommunerna kan skaka fram lämpliga boenden??

ALLA de 11 .. (eller var det 13, det finns flera bud?) .. löften som nu de rödgröna LOVAR landets pensionärer är alltså helt och hållet beroende av respektive kommuns goda vilja och ekonomi.

Det kan vara bra att veta innan man korkar upp champagnen .. om nu någon är intresserad??

3 kommentarer:

 1. För att inte tala om att många kommuner och landsting redan styrs av de rödgröna... varför börjar de inte på den nivå som de kontrollerar och som f.ö. är den relevanta nivån för äldrevården?

  SvaraRadera
 2. Hälften av den miljarden ska gå till hemtjänsten, sägs det.

  Det är bra!!

  Jag håller inte med. En hemtjänsttimme ska kosta 100kr enl förslaget. Det är mindre än tjänsten kostar att utföra, dvs en prisdumpning. Det går inte att konkurrera för privata företag.

  Det hade varit bättre med en lösning där pensionären själva fått kontroll över pengarna och kunde välja vem dom ville anlita. Då hade den gamla gått från klient som i dag, till att bli kund.

  Oj då Jag hamnade på samma linje som KDs Maria Larsson... Det ska inte bli en vana.

  SvaraRadera
 3. "Det hade varit bättre med en lösning där pensionären själva fått kontroll över pengarna och kunde välja vem dom ville anlita."

  Det är ju just de de kan tack vare RUT.

  De som bor i hemma dvs. Och det är väl dem som är aktuella för hemtjänst, eller hur...?

  V

  SvaraRadera