tisdag 3 augusti 2010

Vi lever i ett demokratiskt land ..

.. vilket betyder att vem som helst kan starta ett politiskt parti. Det är inte svårare än att bilda vilken förening som helst .. allt som behövs är en styrelse, stadgar och medlemmar.

För att få registrera ett partinamn på Valmyndigheten krävs en lista på minst 1500 personer som har rätt att rösta, därefter handlar det bara om pengar för att driva en valkampanj och trycka valsedlar.

Sedan är det upp till svenska folket att uttala sin mening.

Enligt United Minds senaste mätning så har 6,5% av Sveriges befolkning för avsikt att rösta på Sverigedemokraterna. Det är fler än vad Centern, Vänsterpartiet och KD har lyckats övertyga och bara obetydligt färre än vad Folkpartiet har med sina 6,9%.

Detta trots att den etablerade politiska eliten har försökt isolera, utesluta, ignorera och tiga ut Sverigedemokraterna från det partiet bildades? Man har pekat med hela handen och idiotförklarat partiets väljare och på det viset skapat en martyrstämpel och signalerat rädsla för partibudskapet ..

.. vilket i sin tur gett bättre resultat än vilken valkampanj som helst.

Rösta på vad som helst .. bara du INTE röstar på XXX!!

Är det demokrati?

Nu duckar alla bakom tomma fraser .. hur i hela fridens namn ska man FÖRHÅLLA sig?? Sverigedemokraterna kommer av allt att döma få en vågmästarroll efter valet och INGEN törs redovisa sin ståndpunkt, det är beklämmande.

Allt som sker i det stora sker också i det lilla. Under en längre tid i sitt liv tränade Maken självförsvar .. det var mycket intressant och smärtsamt för mig under det första året då han tränade alla nya, "roliga" grepp på MIG. Ena minuten stod jag och diskade .. andra minuten låg jag i en liten kvidande hög på golvet .. det var .. hmm .. överraskande?

Vid vissa träningstillfällen gjorde deltagarna alla fel .. instruktören försökte instruera, förmedla rätt balans, rätt grepp och rätt rörelse .. men förgäves. Till slut samlade han gruppen omkring sig och frågade .. "vad gör JAG för fel??"

Det är en fråga som våra etablerade politiker också bör ställa sig, i stället för att försöka pressa in Sverigedemokraterna i osynligheten och skambelägga deras väljare ...

.. Vad gör vi för fel .. som gör att så många väljer bort vår politik??

Medborgare X skriver om vår rätt att få besked FÖRE valet och jag instämmer helt .. för om vi inte får det, så kanske Sverigedemokraterna till och med rycker helgonglorian från Miljöpartiet före den 19:e september.

6 kommentarer:

 1. Helt rätt...
  Ingen ska tala om för en vad man får rösta på.

  SvaraRadera
 2. Vi lever i ett pseudo-demokratiskt land.

  SvaraRadera
 3. Har just läst cirka 15 blogginlägg om opinionsundersökningen, de som länkas från diverse tidningar. Och ett stort tack till dig som skrev något tänkvärt och vettigt, min hjärna mådde inte bra av allt jönseri som jag tvingade den stackarn att konsumera innan den fick komma hit.
  Tror jag lägger till dig i mina bokmärken, du är inte bara vettig, det där om självförsvar var ganska skojigt och välskrivet är det också.

  SvaraRadera
 4. Yttrandefrihet?? rätt åsikter?? SD efterfrågar debatt i ordets RÄTTA bemärkelse,PARTIER emellan, där märks SKILLNADEN i politik och där ges VÄLJARNA chans att bilda sig en uppfattning inför valet. Ezpeleta har lite för höga tankar om sin egen betydelse i``debatten``, en kolumn,givetvis icke kommenterbar direkt i nätbilagan med en talande annons från ``den rätta vägens politik``en ivrigt flashande blänkare från Socialdemokraterna( verkar visa deras inställning till arbete och meningsfull sysselsättning),är det dom RÄTTA åsikterna??? Att likt Ohly vifta bort inbjudan till debatt med``Jag diskuterar inte med rasister förrän efter valet``med ett arrogant flin påsmetat går inte hem i stugorna längre utan avslöjar bara mannen``som spelat mot Nacka``som totalt verklighetsfrämmande och ignorant mot sin egen övertygelses historia...fegt !!!

  SvaraRadera
 5. enkelt och koncist inlägg - egentligen självklarheter, men för våra riksdagspartier tydligen något de för sit liv inte kan begripa, fastän de kallar sig för demokrater - beklämmande!

  SvaraRadera
 6. "Helt rätt...
  Ingen ska tala om för en vad man får rösta på."

  Bortsett från valet 2014, där man *SKA* rösta på SD, om dom kommer in i år. Annars...

  SvaraRadera