torsdag 12 augusti 2010

Jag har sett och jag har smakat ..

.. på det som hemtjänsten delar ut till våra äldre och kallar för mat!

Makens mormor klarade sin egen matlagning till straxt innan sin 100-årsdag, men sedan orkade hon inte längre utan valde att få färdig mat levererad av hemtjänsten. Det var inte billigt, men praktiskt .. trodde vi!

Men vi trodde inte att det var sant när vi upptäckte att hon fick en hel veckas matportioner inställda i kylskåpet och inte blev det bättre när vi såg VAD det var som stod och åldrades på hyllorna. Vi smakade .. och ångrade oss. I det här fallet borde vi ha trott på det vi såg, för det vi stoppade i munnen var ännu värre.

Det som är mest upprörande är .. att det FINNS bättre, billigare och näringsrikare matlådor för en-personshushåll i frysdisken hos närmaste affär! För bara 25 kr portionen kunde vi regelbundet ladda upp Makens mormors frys med jämna mellanrum och så fyllde vi på med grönsaksblandningar och frysta bär att komplettera med.

Totalt sett blev det mycket BILLIGARE, HON blev gladare och VI slapp tänka på att hon i sin ensamhet åt mat som vi inte ens hade bjudit våra hundar på!!

2 kommentarer:

  1. Jag tänker i tysthet att kommunen tog livet av min gamla farbror. Du vet generationen som aldrig skulle drömma om att klaga på maten. Han blev allt tunnare och tunnare och åt som en fågel av dessa lådor. Men när vi hade möjlighet, så åkte vi till honom och då blev han plötsligt matfrisk. Tyvärr gick inte alltid att åka till honom. Dessutom "hade han ju lådorna och ville inte vara till besvär"

    SvaraRadera
  2. Det finns sjukhus som börjat med dessa äckliga lådor också. Ingen vill ligga inne där inte.

    SvaraRadera