fredag 20 augusti 2010

Om alla politiker var som Lars Ohly ..

.. så skulle det bli lättare för många att rösta. För även om jag inte direkt sympatiserar med hans parti så är han nog den politiker som ljuger minst.

Det säger väl kanske inte så mycket om sanningshalten inom valrörelsen i alla fall .. men det är trevligt med någon som säger det som vi alla egentligen vet .. eller åtminstone misstänkte .. att den "UPPRÖRANDE PENSIONÄRSSKATTEKLYFTAN" till största delen kommer att minskas genom att skatten på löntagare höjs! Jag gissar att bara några få pensionärsgrupper med enbart garantipension kommer att märka av någon skattesänkning ... men det kommer inte Mona Sahlin eller Maria Wetterstrand att erkänna förrän valet är över.

Däremot kommer förtidspensionärer, sjukskriva och föräldralediga att få behålla samma "straffskatt" som de rödgröna tyckt varit så orättfärdig när det gäller den stora väljargruppen pensionärer???

Vi andra kommer att få betala för "inkomstklyftan", alla "insatser" i välfärden, 90-100.000 nya jobb i den offentliga sektorn, klimatbistånd, klimatanpassningar, alla andra löften och för en kraftigt utökad administration .. det försöker inte Lars Ohly sopa under mattan .. och det ska han ha all respekt för.

Tänk vad trevligt det skulle ha varit om Mona Sahlin hade haft Lars Ohlys mod när hon skrev sitt inlägg som publiceras på SvD:s Brännpunkt i dag. Om hon någon gång vågat presentera "sin" egen politik utan att ägna större delen av tiden åt att klaga på regeringen .. och ofta på väldigt kreativa grunder.

Vad är det för skamligt med att säga rent ut att merparten av ungdomsjobben kommer att bli inom vården?? Att trainee- och lärlingsplatser kommer att avlönas lägre??

Och varför får vi aldrig veta vad skatt på förmögna är för något och vad den "rehabiliteringspeng" som de rödgröna talade om innebär?? För skiljer man på sjukpenning och rehabiliteringspenning så måste det väl innebära en ekonomisk skillnad .. annars blir det ju bara ytterligare en administrationskostnad att påföra skattebetalarna?

Och om hon nu verkligen tycker att det är så häftigt att betala skatt .. varför är det då så viktigt att mörka den massiva skattehöjning som kommer både på arbete och konsumtion om de rödgröna får bestämma??

Men om Ohly är den politiker som talar tydligast och Mona Sahlin är kreativ med sanningen .. så är Miljöpartiet ändå det parti som ligger längst ner på min personliga värdeskala över tydlighet i budskapet.

Det är ju egentligen uppseendeväckande att ett parti har kunnat snirkla sig genom nästan en hel valrörelse genom att vara frånvarande, tysta eller dolda bakom sina "samarbetspartners"? För trots att Miljöpartiet är det partiet inom den rödgröna oenigheten som ivrar mest för att stifta lagar och med tvång styra befolkningen i önskad riktning ...

.. så tycker de tydligen inte att det riktigt angår oss??

7 kommentarer:

 1. Ännu en sak som talas tyst om, är vad som skall sparas in eller bort, när man vill fortsätta med sin sänka skattenpolitik innom Alliansen.
  För någonstans måste ju pengarna tas, och minskar man inkomsten från skatten till staten, så måste ju staten spara in det någonannan stans, eller låna!!.

  Jonas E
  Frågan är bara: skall man låna??, eller vad skall det sparas in på ??.

  SvaraRadera
 2. Man KAN ju se över administrationen inom stat, landsting och kommun samtidigt som man ser över vår minst sagt generösa mötes- och utredningskultur??? Sedan vore det väl också smakfullt om någon tittade på politikerpensioner och systemet med att leva på dem samtidigt som alla höga inkomster från förelästningar och vinstgivande bolag läggs .. i just bolaget för framtida bruk. Det är inte särskilt höga krav på att söka jobb för expolitiker som lever på skattebetalarna bekostnad.

  Över huvudtaget .. och avsett politisk tillhörighet .. så tycker jag att det känns angeläget att se över var pengarna hamnar. Hur mycket som verkligen går till ändamålet och hur mycket som "försvinner" på vägen??

  SvaraRadera
 3. Det vi borde diskutera är hur vi löser den ekonomiska krisen, inte genom åtstramning utan genom snabba genomgående reformer.

  Till exempel banklagen Glass-Steagall som presenteras här:

  http://www.youtube.com/watch?v=w5HqTn7nV5U

  Vad anser ni om en sådan diskussion i stället för dagens valdebatt?

  SvaraRadera
 4. grönsakskommunisterna är landsbygdens fiende nummer 1. Det säger allt att deras största väljarbas är Södermalm i Stockholm.

  De har kommit alldeles för lindrigt undan och det är alldeles säkert med beräkning då flera analyser av partiet pekar ut just Maria Wetterstrand som mycket beräknande och hon väljer sina strider väl.

  SvaraRadera
 5. Jonas E: Man kanske inte behöver spara in på något fast man sänker skatten. Får folk mer pengar kvar i plånboken så kan de konsumera mer vilket gör att färre företag måste läggas ner och fler får behålla jobben och ha en lön. En del som ligger på gränsen kanske slipper gå till soc för de kan istället klara sig på sin lön. Ett annat exempel är RUT-avdraget, det har ju lett till att en massa fler företag har startats, fler människor har fått jobb och kan betala skatt istället för att få a-kassa. Totalt har inte staten förlorat några pengar alls.

  SvaraRadera
 6. Vad mp vill och kommer att genomföra är lätt att ta reda på om man verkligen vill. Att Alexander Bard är otydlig i sin skräpartikel är väl ändå hans eget fel? Han är ju Folkpartist!

  SvaraRadera
 7. Får människor mer i plånboken genom lägre skatt kommer det att konsumera mer. Och då betalar de mer MOMS! Momsen är hög, det är mycket momsskattepengar som kommer in till statskassan på så sätt! Dessutom ökar högre konsumtion BNP i landet. Och jobben blir fler!

  Vad är problemet?

  SvaraRadera