torsdag 19 augusti 2010

Ibland är det som om någon annan ..

.. lägger in en högre växel och stampar gasen i botten i mitt liv?? Plötsligt viner det om öronen av fartvinden och jag spinner loss i aldrig tidigare skådad hastighet?

Jag avskyr när jag förlorar kontrollen och det är andra som styr .. hur vällovligt sammanhanget än är!

Nu är jag trött .. utless för att vara ärlig och egentligen borde jag fortsätta ideologi-diskussionen med Katedervarg, men jag orkar helt enkelt inte. För det är precis samma sak med människor som tror på ideologier som med dem som kommer med Bibeln i handen .. de bygger upp sina åsikter och liv på ord och tankar som formades en helt annan tid, under helt andra förutsättningar och av människor som levde helt andra liv.

Ideologier och religion blir ofta som snubbeltråd när det gäller dagens människor och deras rykande akuta dagsfärska problem.

När det brinner i knutarna, när människor far illa och behöver akut stöd och hjälp är det ALDRIG läge för ideologiska eller religiösa diskussoner. När det behövs en hand som håller fast, mänskligt stöd och engagemang eller kravlös närvaro .. är det störst sannolikhet att den hittas hos människor UTAN ideologisk eller religiös förankring.

Det är alltid NÅGON ANNAN som ska utföra de goda gärningarna .. staten, samhället, kyrkan eller Gud!

Det behövs människor som kan offra av sin tid för att följa med någon annan till läkare, socialkontor och försäkringskassor som inte har tid att lyssna utan bara ser ytan och inte problemet. Det behövs "vänner" som kan hjälpa till att formulera det en utmattad medmänniska inte orkar eller kan få fram inför myndigheternas obegripliga fikonspråk .. det finns ett oerhört behov av solidarisk närvaro när beslut .. som kan ändra eller ödelägga en annan människas liv ... ska fattas.

Var är alla ideologiskt och religiöst rättrogna när hjälplösa människor behöver någon att luta sig emot??

Vem/vilka ser och besöker gamla som sitter isolerade i sina lägenheter i samma bostadshus? Vem/vilka stannar upp och verkligen talar med den som var så störande berusad i sin lägenhet kvällen innan? Vem/vilka reagerar på strömmen av märkliga män som "besöker" den funktionshindrade kvinnan som fått "lyckan och förmånen" att leva i ett eget boende??

Hur många funderar över behoven hos de människor de ser varenda dag och undrar om de kan bidra med något???

Det är lätt att köpa ett ex av Situation Stockholm, lägga gamla kläder i en Frälsis-låda eller skicka ett bidrag till ett behjärtansvärt ändamål ..

.. men när det gäller TID, då är det inte många som har råd.

Oavsett ideologi eller religion!!

1 kommentar: