måndag 30 augusti 2010

Är Burka ett kvinnofientligt plagg??

I och med partiledarutfrågningen av Folkpartiets Jan Björklund så har den stora frågan om det lilla problemet med Burka eller Niqab i skolan eller dagis åter blivit aktuellt.

Med tanke på min egen mogna ålder .. övermogna, kanske någon skulle tycka .. så har jag kommit fram till den slutsatsen att Burka och Niqab kanske inte är så kvinnofientliga plagg som man kanske först kan tänka.

Tänk om ALLA kvinnor var klädda så?? Då kanske vi ÄNTLIGEN skulle kunna bli bedömda för vilka vi verkligen ÄR .. i stället för hur vi ser ut, är klädda eller hur gamla vi har blivit.

Tänk bara på alla kvinnor på höga poster och i politiken som måste uthärda kritik för sin klädsel, sitt kroppsspråk eller de som plockar poäng på jungfrulig Maria-utstrålning från en kanske mer kompetent motståndare ... med ett inte fullt lika tilltalande utseende.

Jämlikhet kvinnor emellan bakom svart heltäckande klädsel?

Men däremot så tycker jag att Burka och Niqab är bland det mest MANSFIENTLIGA som finns!!

Ett plagg som signalerar att män forfarande befinner sig på grottmännisko-stadiet och svårligen kan behärska sina djuriska drifter om de ser en kvinna .. som ser ut som en kvinna?

Ett plagg som täcker det en man ser som SITT .. i ängsligt ägande och utan att känna trygghet i att en partner FRIVILLIGT vill leva tillsammans med honom?

Är inte det ett plagg som signalerar att män styrs av sin penis i stället för sin hjärna??

En kvinna som bär Burka eller Niqab .. frivilligt eller pga tvång .. förminskar den man hon lever tillsammans med, enligt mitt sätt att se på saken. Plagget döljer i och för sig henne .. men får honom att framstå som en ängslig stackare utan självbehärskning.

Om inte det är mansdiskriminering så vet jag inte vad som är det?

Därför vill inte jag att små pojkar och flickor ska ha burkaklädd dagispersonal eller burkaklädda lärare.

Jag vill inte att några barn ska se hur en kvinna döljer sig i ett svart tält bara för att det är PAPPA som kommer och hämtar, eller för att män i största allmänhet inte kan behärska sig inför kvinnokroppen ..

.. jag vill att barn ska växa upp och lära sig respektera varandra ändå!!

4 kommentarer:

 1. Jag tycker att dessa plagg även är fientliga mot kvinnor som valt annan beklädnad. Enligt påstått religiöst påbud bärs Burka, Niqab, Chador, Hijab och liknande för att kvinnor skal vara anständigt klädda. Detta signalerar således till övriga kvinnor att de är oanständigt klädda. Man har faktiskt inte rätt att vara klädd hur som helst i alla sammanhang, t.ex. får inte nudister vara nakna utanför sitt privata område, eftersom det kan upplevas som kränkande av andra. Vidare är knappast Burka och liknande att betrakta som religiösa kläder utan snarare politiska. Islamism är en fascistisk ideologi, och lika lite som en nazist har rätt att bära hakkors ska en islamist ha rätt att bära Burka, eftersom det är en stående förolämpning mot omgivningen.

  SvaraRadera
 2. Lite fånigt att efter en timmes utfrågning så sammanfattar aktuellt det med att "Björklund försvarar burkaförbudet".
  Det var ju bara en parentes som han själv svarade på snabbt att "det är ingen stor grej men eftersom de velat i ett och ett halvt år så kan det väl vara bra att ha en riktlinje att följa"...

  Om Aktuellt tror att burkafrågan var till nackdel för Björklund (vänstervridna som de är) så får de nog tänka om, tror själv de flesta väljare tycker niqab och burka knappast hör hemma i klassrummet eller på jobbet.

  SvaraRadera
 3. Med tanke på de suveräna rader du skriver; "Men däremot så tycker jag att Burka och Niqab är bland det mest MANSFIENTLIGA som finns!!

  Ett plagg som signalerar att män forfarande befinner sig på grottmännisko-stadiet och svårligen kan behärska sina djuriska drifter om de ser en kvinna .. som ser ut som en kvinna?"

  Undrar jag om du vill stoppa Sharia?
  http://www.petitiononline.com/swsharia/petition.html

  Det finns inga principer gemensamma för västerländsk lag och sharia.
  Under sharia gäller att:
  • Det finns ingen religionsfrihet
  • Det finns ingen yttrandefrihet
  • Det finns ingen åsiktsfrihet
  • Det finns ingen konstnärlig yttrycksfrihet
  • Det finns ingen pressfrihet
  • Det finns ingen jämlikhet mellan människor ˗ en icke-muslim, en kafir, är aldrig jämlik med en muslim
  • Det finns inget jämställt skydd under sharia för olika klasser av människor. Rätten är dualistisk med en uppsättning lagar för muslimska män och särskilda lagar för kvinnor och icke-muslimer
  • Det finns inga jämlika rättigheter för kvinnor
  • Kvinnor kan pryglas
  • En icke-muslim får inte bära vapen
  • Det finns ingen demokrati eftersom demokrati innebär att icke-muslimer är jämställda med muslimer
  • Vår författning är skapad av människor och dokument av okunnighet, jahiliya, som måste underordna sig sharia
  • Icke-muslimer dhimmis, tredje klassens medborgare
  • Alla regeringar måste styras av sharia
  • I motsats till allmän lag är sharia varken tolkningsbar eller möjlig att ändra
  • Det finns inge ”gyllene regel”

  SvaraRadera
 4. *klappar händerna förtjust över ett BRA inlägg*
  Mig

  SvaraRadera