tisdag 10 maj 2011

15.000 friska kronor i MÅNADEN .. till ALLA!!!

Fredrik Reinfeldt har åkt hem och Håkan Juholt har åkt dit och Tommy Waidelich står med en storslägga utanför Sahlgrenska i Göteborg. Det drar ihop sig till omval på valet i höstas i Västsverige.

Ingen vill egentligen säga något .. men ingen törs låta bli. Det är ju ingen riktig valrörelse utan enbart något som berör de närmast sörjande, så ingen törs ge löften som någon annan ska stå för.

I lördags läste jag en insändare i Expressen som innehöll lösningen på alla problem. I ett enda svep utplånades ojämlika inkomstklyftor, barnfattigdom och orättfärdiga pensionsskillnader .. jag är övertygad om att den som signerade insändaren känner sig som ett geni!

Nu har jag en motsatt uppfattning så jag skriver inte ut namnet .. är det någon som blir besviken, identifiera dig, så ska jag skriva ut det. Insändaren lyder som följer ...


"Ett rikt land, som Sverige, behöver vare sig ha fattigdom eller arbetslöshet. Delar vi Sveriges inkomster lika, får var och en av oss cirka 180.000 kronor per år att leva för: inklusive barn och åldringar.

Så någon fattigdom eller arbetslöshet borde inte existera, men gör det ändå, för våra politiker klarar inte av att fördela Sveriges inkomster rättvist!

När direktörer och andra storgubbar ska ha tiotals miljoner i lön, lika mycket i bonusar och fallskärmar, räcker inte pengarna.

Fattigdom och arbetslöshet kan, om viljan finns, röstas bort omgående!"


FEMTONTUSEN friska kronor i månaden .. är vad vi alla bör kunna klara oss på för att utjämna inkomsterna i landet.

Nu nämner skribenten inte ordet SKATT någonstans .. men jag misstänker att många singelhushåll skulle knorra betänkligt vid den här lösningen.

MEN barnfattigdomen skulle faktiskt utplånas omedelbart om varje barn från födseln erhöll 15.000 kr i månaden! Restaurangnäringen skulle inte behöva hållas under armarna när landets alla unga fick friska pengar i handen och sms-lånebolagen skulle rasa.

Flerbarnsfamiljerna skulle bli de stora vinnarna och skratta varje dag de gick till banken .. eftersom en 5-barnsfamilj skulle kunna kvittera ut 105.000 kr i månaden. Det skulle förmodligen påverka födelsetalen i landet .. första året.

MEN .. nästa år??? När alla som kan få en hög och generös lön tar jobbet någon annanstans .. läkare, ekonomer .. ja, till och med lärare som i dag i alla fall har mer än 180.000 om året??

Och de företag som betalar fantasilöner, bonusar och fallskärmar?? Jag misstänker att de inte heller skulle tända på idén med att solidaritetsavlöna svenska folket utan att de också skulle ta sina verksamheter någon annanstans?

Och skulle den osynliga, onämnda SKATTEN dras från de 15.000 kronorna för att finansiera välfärden, infrastrukturen och allt det där andra .. så tror jag det blir glest mellan jubelropen .. bortsett från vinnarna då.

Just nu sitter jag med feber som kommer och går .. så kontrollräkna gärna. Att avskriften är ordagrann står Maken för .. och själv är jag omåttligt nyfiken på VEM insändarskribenten är, om h*n är partiansluten och VILKET parti som kan ta åt sig äran över en så snillrik medlem??

Expr., Expr., Expr., AB, AB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar