söndag 29 maj 2011

Solsken .. då kommer blottarna!!

Så var rubriken i Aftonbladet för nästan exakt 3 år sedan när värmen hade kommit till landet.

Det bästa med långvarig värme är att fästingarna drar sig tillbaka till mörka, fuktiga ställen för att syssla med sig själva i väntan på bättre tider, men det sämsta är då enligt AB att blottarsäsongen tar vid.

Jag förstår mig inte riktigt på det där med blotteriet? I hela mitt liv har jag bara stött på två stycken blottare, och i båda fallen har jag undrat ...

VAD FÖRVÄNTAR DE SIG?????

Min första blottare mötte jag i yngre tonåren när jag och en väninna blev stoppad av en bilist som behövde hjälp att hitta rätt adress. När vi, hjälpsamt, böjde oss över kartan i hans knä ... drog han undan den och visade upp sig i all sin ynkedom!!

Ja, vad gör man??? Hur undviker man att såra någon som är så stolt över så lite???

Nästa blottare mötte jag, ensam, en sen kväll i Slussens T-bana. Det var en klockren KLASSISK blottning ...... en man i trenchcoat som står och väntar på en oförberedd kvinna en mörk, sen kväll!!!

Nu blev det nästan HEMSKT, va???

Bara några meter innan jag passerade honom, klev han ut framför mig, fläkte upp rocken, släppte taget i byxorna och ......... jag vände på direkten och gick åt andra hållet!!

Om det fanns något att se, så missade jag det totalt!!

Blottning är en, för mig, helt obegriplig sysselsättning!! Tydligen för alla andra kvinnor också - för JAG har i alla fall aldrig hör talas om en kvinnlig blottare???

Men det kanske finns?? Det kanske är en fråga som en man kan svara på bättre än jag?

Fästingar finns i alla fall och så länge som de befinner sig på de mörka platser som blottarna tydligen kommer från så tror jag nästan att jag kan bjuda på lite överraskat flämtande hellre än att ställa upp som blodgivare till en fästing.

AB

(tidigare i min AB-blogg juni 2008)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar