torsdag 5 maj 2011

Jag älskar ..

.. citat och ordspråk. Det finns ett citat från Marlene Dietrich om det ..

"Jag älskar citat eftersom det är en glädje att finna tankar man kanske har, vackert uttryckta med mycket mer pondus av någon som är så mycket smartare än man själv."

Citat är bra, inte bara som citat, utan också som vägledning när jag vill skriva om någonting som är så känsligt och där jag så lätt kan trampa fel att jag nästan inte törs nalkas ämnet. Då tittar jag på min favoritsida om någon annan har varit modig .. och i så fall HUR modig?

När jag tycker att världen är märklig och konstig eller när de som vill se sig som våra ledare verkar mer vilse än vi själva .. då piggar det upp med ett 100-årigt citat från Oscar Wilde som bevisar att så har det nog alltid sett ut.

Och nu .. när middagen precis är klar och familjen är jätteirriterad över att jag sitter här och skriver, då kommer jag på att jag måste göra lite REKLAM för min allra bästa citatkälla.1 kommentar:

  1. Tina Häll5/5/11 18:31

    Du ska få ett citat som jag hittade häromdan i en bok av Patricia Tudor Sandahl, den heter "I tacksamhetens tecken": Om man tror att man är så liten så man inte har någon betydelse så har man aldrig haft en mygga i sitt sovrum.
    Vem har inte haft en mygga i sitt sovrum och så jobbigt det är, fast mygguslingen är så liten....

    SvaraRadera