måndag 2 maj 2011

Nu begriper jag ingenting??

I sitt 1:a majtal lovade Tommy Waidelich att sossarna skulle satsa på sommarjobb till ungdomar .. och det låter ju bra. Det behövs mer sommarjobb .. det har han alldeles rätt i.

Han talade om 30.000 jobb .. och om att alla som pluggar till vårdyrken ska garanteras sommarjobb. Om de som pluggar till vårdyrken inräknas i de 30.000 sommarjobben eller inte framgick inte, men det får man väl förmoda?? Det blir i alla fall en väldig massa ungdomar som ska garanteras sommarjobb i vården.

Nyligen har vi läst om hur svårt det är med personal i vården under semestertider och då faller det sig ju naturligt att undra .. vilka är det som ska kunna ta sig tid att handleda alla dessa sommarjobbande ungdomar, samtidigt som de är underbemannade och jobbar för två??

För det är väl ändå inte tänkt att ungdomarna ska forma sina egna arbetsuppgifter?? Lite här och där bland patienterna??

Och sommarjobb inom offentlig sektor?? Är inte det kommunernas och landstingens bord?? Och hur går det med det kommunala självstyret och vart ska alla 30.000 ungdomarna ta vägen .. vilka ska ta hand om och vägleda dem??

"Vi vill sätta in åtgärder redan i sommar" .. säger Tommy Waidelich.

HUR tänker "Vi" göra det??? HUR ska "Vi" få fram 100-tals miljoner kronor i en hast?? Kan man ta ett beslut i riksdagen om att kommunerna ska skaka fram tiotusentals sommarjobb om en dryg månad??

Eller vad menar han?

Ärligt .. nu begriper jag ingenting?? Förklara gärna ... ni som vet.

Expr., AB, SvD, DN, DN

3 kommentarer:

  1. Sätt in dem i hemtjänsten och låt dem handledas av andra utan utbildning - så är det nu och kommer att vara i evigtid. Det är inte så noga med de gamla eller utsatta det vet jag av egen erfarenhet. Bara du är arton så är du välkommen - dessvärre.

    SvaraRadera
  2. I min lilla kommun ordnar man rätt så många sommarjobb men gränser måste sättas eftersom man inte har folk som kan handleda. Men nu kanske det ordnar sig när manna verkar falla från himlen.

    SvaraRadera
  3. Om jag behöver vård så ser jag helst att vårdpersonalen INTE har fullt upp med att handleda sommarjobbare.

    SvaraRadera