lördag 28 maj 2011

Säg som det är ..

.. MEDIA vill att svenska folket ska kräva att kungen kliver åt sidan till förmån för Victoria!!

Märkligt nog så verkar inte svenska folket vara speciellt intresserade av att ställa upp på det, trots att statistiken pekar på att så är fallet. Jag har verkligen frågat varenda människa jag stött på och det vanligaste svaret har varit .. "usch, jag tycker de där skriverierna är så osmakliga. Jag läser det inte ens."

Kungen MÅSTE uttala sig .. hojtar alla tyckare i frågan. "Kungens tystnad gör att skandalen aldrig dör" .. upprör sig Aftonbladet som själva gör sitt bästa för att hålla liv i "skandalen" och fortsätter motsägelsefullt "Även om kungen är oskyldig blir ingen dementi trovärdig längre."

???????????????

Om ingen dementi kan bli trovärdig, men han måste uttala sig i alla fall, så tolkar jag det som att media inte längre har något att skriva om och vill att kungen själv ska hjälpa till med att gräva den grop man vill sänka honom i.

För vad kan han säga? Oavsett vad han säger så kommer det att stötas och blötas och tolkas tills det passar in i den förutbestämda rubriken. Se bara på Sven-Otto Littorin och hur hans överraskade reaktion inför Aftonbladets anklagelse misstolkades och fördes upp på förstasidorna.

Den här typen av drev, journalistik, hyenabeteende, lösnummerraggande eller kalla det för vad ni vill är fullständigt motbjudande och ovärdigt, tycker jag.

Däremot så kan jag hålla med Peter Högberg på Högbergs Tankar om att det vore mer meningsfullt att "ta en saklig diskussion omkring själva fenomenet med ett kungahus i 2000-talet där det blåa blodets tro fortfarande existerar" och också granska de alternativ ett eventuellt avskaffande av monarkin skulle medföra.

Inte för att jag är helt säker på att Peter Högberg och jag skulle komma till samma slutsats, men för att det är ett värdigt och demokratiskt sätt att närma sig frågor som är allmängiltiga och aktuella.

Men då talar jag om något helt annat än vad som händer på tidningarnas förstasidor just nu.

AB, AB, AB, Expr., SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN

2 kommentarer:

 1. Vi har en väl fungerande konstitutionell monarki i Sverige, de skriverier som pågår är rena spekulationer och avundsjuka.
  Även om allt vore sant så finns det ingen anledning för Carl XVI Gustaf att abdikera, han ska sitta på tronen tills han är gammal och inte längre orkar.

  SvaraRadera
 2. Kusinen från landet29/5/11 10:01

  Hela detta drev mot kungen är så LÖJLIGT! Hans farfarsfar, Gustav V, omgavs av skandalrykten, men vad jag vet krävde ingen att han skulle abdikera, utan han var kung till sin död vid 92 års ålder.
  När det sedan i det här fallet handlar om icke visade bilder som PÅSTÅS visa någon som LIKNAR kungen.... HUR försvarar, förklarar eller kommenterar man något sådant? Och nog har jag fått intrycket att kungen gör ett bra jobb, så varför skulle han abdikera? Kronprinsessan tar över tids nog.

  SvaraRadera