måndag 23 maj 2011

Hur många kvinnor som helst!!

Jag är en samlare. Är det något du saknar, kan du förmodligen hitta det hemma hos mig. I mina gömmor finns nästan allt och särskilt förtjust är jag i urklipp, kopior och lösa lappar med visdomsord, roligheter och obegripligheter, som jag sparar lite varstans i lådor, högar och kartonger.

När jag fick min första blogg såg jag ett gyllene tillfälle att samordna det hela och började lägga in diverse "roligheter" .. och nu ska den bloggen läggas ner av AB och vad gör jag då?

Jo, jag plockar in det här, naturligtvis!! Och vilket tillfälle är lämpligare än nu, när jag bara sitter här och väntar på att de ska ringa från bokhandeln och säga att mitt ex av Bodströms nya bok har kommit?

I en kista på vinden har jag alla papper efter min mamma och pappa. Papper som jag skulle ha gått igenom för länge sedan men som bara blivit liggande. Vid en första rensning 2008 hittade jag ett nött och lite trasigt "Kedjebrev" mellan några fakturor. Jag är rätt övertygad om att det var min pappa som tyckt det var roligt och sparat det.

I går när jag läste om Håkan Juholts syn på hur man väljer ut en lämplig kvinna bland 800 sökande, så gick mina tankar direkt till pappas gamla brev som lyder så här ..

Ärade medbroder!

Detta kedjebrev startades av en man liknande Er själv i förhoppning att det skall bringa lättnad och lycka åt trötta affärsmän. I motsats till de flesta kedjebrev kostar detta inga pengar. Sänd helt enkelt en kopia av detta brev till fem av Era affärsvänner, som är lika trötta som Ni, gör så ett paket av Er fru och skicka henne till den man som står överst på listan samt sätt Ert namn underst.

När Ert namn når toppen på listan kommer Ni att få mottaga 16.487 kvinnor - en del av dem riktiga godingar.

Var förtröstansfull - bryt icke kedjan. En man som bröt kedjan fick sin gamla fru tillbaka.

Er förbundne
XXXX

PS. En av mina vänner mottog häromdagen 83 kvinnor. Han begravdes igår och alla säger att han hade ett leende på läpparna för första gången på många år. DS


.. och visst är det här är resterna av en gammal, unken kvinnosyn. Ungefär i klass med statsministerkandidatens redogörelse för hur han valde ut en lämplig kvinna genom att skaffa sig ett urval på 800 kulbo-aspiranter.

Men ta det för vad det är .. humor från en annan tid. Det gjorde Maken och skrattade gott vid tanken på alla dessa hustrur som skulle förpackas och levereras .. och jag är helt övertygad om att min mamma aldrig såg detta förhoppningsfulla, manliga upprop.

Nu letar jag bara efter en bra anledning att plocka in alla mina andra gamla klipp och visdomsord ..

Expr., Expr., AB, SvD, SvD

3 kommentarer:

 1. Kantarellkungen23/5/11 10:52

  Humor från en annan tid, fast festligt i alla fall.

  Eftersom jag ligger i skilsmässa skulle jag gärna krypa in i paketet själv, om min fru fick brevet.

  SvaraRadera
 2. Kusinen från landet23/5/11 12:52

  Jag vet att jag läst detta "kedjebrev" ett par gånger, för inte så värst länge sedan, så det cirkulerar nog fortfarande. Så "humorn" är nog inte bara från en förgången tid. Men jag vet inte om jag riktigt håller med om det där med "unken kvinnosyn". Visst kan det väl vara så, men jag uppfattar det mer som en drift med kedjebrevs-företeelsen, där man valt ett så absurt ämne som möjligt för att riktigt poängtera löjligheten.

  SvaraRadera
 3. Hahaha, det bästa kedjebrev jag hört talas om!

  Och vill man kan man ju byta ut frun och skicka maken istället.
  Om man nu har någon förstås.
  Eftersom jag inte har någon faller jag bort direkt. Om inte någon kan tänka sig att nöja sig med en hankatt. Det har jag ju en. =))))

  SvaraRadera