torsdag 26 maj 2011

Stackars människa!!

För det är han väl ändå, kungen??

En vanlig dödlig med ett ovanligt odödligt jobb??

Fast det verkar inte så nu när media drar igång ett av sina vanliga, blodtörstiga drev. Jag vet inte vad det är för fel med dagens nyhetsjournalistik, men det känns alltid lika osmakligt när det är dags att slita någon stackars sate i småbitar och kasta till gamarna .. dvs oss.

Sven-Otto Littorin hade inte en chans. Carola hånades och förnedrades bara för nöjes skull och många, många andra har fått löpa gatlopp på löpsedlarna och alltid är det samma sak .. de ska uttala sig!! Och när de väl gör det så exploderar deras egna uttalanden i ansiktet på dem och föder nya okontrollerbara påståenden och nya löpsedlar.

Stackars människor! De har inte en chans .. vad de än gör kommer det att hållas mot dem för att passa in i den rubriksättning som redan är satt.

Och nu är det dags att peta ner kungen från tronen? Republikanska föreningen vädrar morgonluft, media studerar varje minspel .. varför målar han en ledsen kung? Varje "tecken" på påfrestningar i det kungliga privatlivet skärskådas .. hade eller hade inte drottningen ring på rätt finger??

Påfrestningar, ja .. det är vad media åstadkommer och sedan frossar de i följderna och jag mår illa.
Kungen måste uttala sig .. kräver media, för annars har de inget att skriva om. Och uttalar sig den arme kungen så kommer varje ord att misstolkas och slängas tillbaka mitt i ansiktet på honom.

Han kan inte sköta sitt jobb eftersom det vid varje möjligt tillfälle står en dräglande journalist och väntar på att få ställa SIN rubriksättande fråga .. helt ointresserad av svaret eller personen det gäller.

Kungen framstår som skyldig, läser jag. Ja, tacka fan för det, när den som sätter rubriken är samma som står för framställningen. Vad ska vi egentligen med vårt kostsamma rättsväsende till när det ändå är media som anser sig ha rätten att agera åklagare, domare och bödel??

Jag är helt ointresserad av kungahuset, men aldrig att jag kommer att rösta för att avskaffa monarkin hur mycket media än försöker piska upp antiroyalistiska protester.

För så länge det finns den minsta, mikroskopiska risk att vi skulle kunna få en folkvald president som ens är hälften av vad socialdemokraterna fick som partiledare så är jag på kungens sida.

Efter drygt tre månader är Håkan Juholt det absolut starkaste argumentet för en bevarad monarki.

Länge leve konungen och fäderneslandet .. eller vad det nu heter??

AB, AB, AB, Expr., Expr., SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN

4 kommentarer:

 1. Men Göran Persson som President och då hans hustru som Presidentfru och vi alla kan få njuta av ett samtal i fasett!

  SvaraRadera
 2. @Nils Dacke .. usch så du säger och så nära lunch också!!!
  Men även Göran Persson framstår i ett positivt skimmer när man ställer honom mot Håkan Juholt, eller hur?

  SvaraRadera
 3. Kusinen från landet26/5/11 11:49

  Jag instämmer helt! Det allra osmakligaste är att han krävs på uttalanden om bilder han aldrig sett som uppges visa någon som "liknar" kungen. Hur ska man kunna uttala sig om något sådant? Hans (fd?) vän har ju dessutom tagit på sig hela ansvaret för den påstådda maffia-kontakten.
  Jag blir alltmer tacksam över att vara totalt ointressant för media.

  SvaraRadera
 4. Detta mediadrev mot kungen och kungafamiljen är osmakligt! Den mobbing som media gör sig skyldig till är grym och hänsynslös. Futtiga artiklar om drottningens ring gör mig ursinnig.
  Orden stockar sig i halsen... Är nog snart för gammal för sådant här dravel./G

  SvaraRadera