torsdag 5 maj 2011

Om man kom från en annan planet ..

.. och ville bilda sig en uppfattning om vad som var viktigt för mänskligheten genom att följa nyhetsflödet, så är det möjligt att man skulle få intrycket att det mest storslagna en människa kan företa sig är att använda sig av sin makt och sina djupt kända motiv för att döda en annan människa som också använde sig av sin makt och hade djupt kända motiv att för döda andra människor?

Men att det också är rätt fisigt att inte visa bilder på gärningen .. vilket skapar ett besviket missnöje hos dem som applåderar själva gärningen och skapar myten om att den aldrig har hänt, hos dem som önskar att den aldrig hade hänt.

Dessutom så skulle det framgå rätt klart av nyhetsrapporteringen att det är oerhört viktigt hur en människa ser ut. Hur h*n är klädd, väger och hur ungdomlig h*n ser ut.

Om nu dessa Aliens klädde upp sig, bantade ner sig och slätade ut sig och klev ur sitt tefat och sköt ihjäl den av världens ledare som hade mest liv på sitt samvete .. och publicerade ett motbjudande foto i världspressen, så antar jag att de skulle förvänta sig att bli mottagna som hjältar?

Men som människa vet jag att vi skulle ha ihjäl dem allihop, jubla .. och publicera foton på dem.

Ibland känner jag mig själv som ett alien .. jag förstår mig inte riktigt på den värld jag lever i .. känner mig inte helt bekväm i den roll jag förväntas spela.

Jag har inte särskilt mycket beundran till övers för världens ledare och vidhängande politiker, eliten eller alla dem som anses som stora, viktiga och vägledande .. ibland gillar jag inte ens mig själv som representant för min egen art.

Men eftersom jag är en enkel, obetydlig varelse utan någon större betydelse i det hela så står det mig fritt att utse mina egna föredömen .. och då går jag gärna bakåt i tiden eftersom de som inte längre finns bland oss inte kan göra mig besviken genom att hitta på fler dumheter än de redan gjort.

Mae West är en av dem. En kvinna som tog vad hon ville ha och såg till att njuta av det medan hon myntade de mest klockrena citat jag vet ..

"Allt jag verkligen gillar är antingen olagligt, omoraliskt eller fettbildande". ... SÅ sant!!

"Hans mamma borde ha gjort sig av med honom och behållit storken". ... jag kan lätt hitta flera stycken .. både män och kvinnor .. som jag skulle välja bort i valet mellan dem och en stork.

"When I´m good, I´m good, but when I´m bad .. I´m great!!

Och Oscar Wilde .. mannen som fick betala ett högt pris för att leva sitt liv .. vem kan inte något citat från honom??

"Att göra människor till socialister är mycket enkelt. Att göra socialismen mänsklig är däremot mycket svårt." ... Något för Håkan Juholt att fundera över??

"Att ångra sina erfarenheter är att hejda sin utveckling" .. ett yttrande som jag klamrar mig fast vid och försöker leva och utvecklas efter.

Och när det gäller politik .. "De som försöker leda folket kan göra det endast genom att följa pöbleln" .."Demokrati betyder helt enkelt att folk klubbar ner folk för folket skull" .. "Agitatorer är orosstiftare som hetsar upp en nöjd befolkning till missnöje. Därför är agitatorer nödvändiga" .. och eftersom det är mer än hundra år sedan Oscar Wilde dog, så verkar det inte ha hänt särskilt mycket på den tiden.

Som Groucho Marx en gång sa ... "Politiken är konsten att leta efter problem, hitta dem överallt, ställa fel diagnos och använda fel botemedel."


SvD, SvD, DN, DN, Expr., Expr., AB, AB

2 kommentarer:

  1. Gilla-knappen! Var?
    Klockrena citat!

    SvaraRadera
  2. Bra inlägg. Du är inte ensam.

    SvaraRadera