söndag 22 maj 2011

Ruggig läsning!

I dagens Expressen läser jag Cecilia Hagens intervjuv med Håkan Juholt .. det var en ruggig upplevelse.

Redan vid första frågan som handlade om hur han själv tycker att det har gått de första två månaderna som partiledare, svarar Håkan Juholt .. "Möjligen är jag överraskad över att jag var så väl förberedd på allt."

Så väl förberedd??

På allt??

Jag vill inte påstå att det är den bilden jag som väljare har fått och av vad som följer kan jag konstatera att jag också i övrigt har en helt avvikande bild av Håkan Juholt jämfört med hur han ser på sig själv.

Förmodligen beror det på min bristande insyn i det politiska systemet.

På frågan om han är en förvirrad person, svarar Håkan Juholt .. "Nej, jag är väldigt fokuserad, men kan verka ickefokuserad eftersom jag har en förmåga att ta in allt omkring mig samtidigt. Som nu. Jag pratar med dig samtidigt som jag hänger med i vad folk har för sig utanför fönstret."

Jisses!!

Han kan både se och tala .. samtidigt!!!

Skulle min man slå sig för bröstet och kläcka ur sig något så urbota korkat så skulle jag allvarligt oroa mig för hans mentala hälsa.

Och så går det på .. vi får veta att kulbon var med i ett race om Juholts gunst och klarade av både kvartsfinal, semifinal, final och kammade hem "högsta vinsten" .. i konkurrens med 800 intresserade kulbos! Vilket innebar ytterligare "prov" i form av provlyssning av Juholts musik och som ressällskap till Vitryssland .. sedan var hon hemma och i mål!!

Som sagt .. det var ruggig läsning, med tanke på att detta handlar om mannen som på fullt allvar vill bli landets nästa statsminister och detta med stöd av en hel hög människor som tycker det skulle vara landets bästa alternativ??

Jag önskar att jag tyckt att det var roligt men det kändes faktiskt mest hemskt! Lite overkligt nästan.

Fram till nu hade jag kunnat tänka att det kanske var fel på mig .. att jag inte riktigt förstår Håkan Juholts storhet på grund av min egen litenhet och obetydlighet. Men när jag läser Cecilia Hagens avslutande PS .. (tillägg 30/5 .. finns tyvärr endast i pappersupplagan!)

"Han är impulsiv, på gränsen till manisk. Hans svada är imponerande. Den fråga torde icke finnas som han inte skulle kunna ägna minst fem fullmatade minuter åt att försöka besvara. Hans pressekreterare Ann Wolgers ser oavbrutet nervös ut."

... då förstår jag att jag inte är ensam om att få en rysning efter ryggraden.

Men de nya miljöpartistiska språkrören har all anledning att känna sig hoppfulla .. det står helt klart varifrån de nya väljarna som ska föra partiet till högre höjder ska komma ifrån.

SvD, SvD, Expr., AB, DN

11 kommentarer:

 1. Kusinen från landet22/5/11 18:56

  Jag har knappt vågat säga det, för jag vet inte riktigt vad jag skulle ge för skäl, men jag har alltmer fått en känsla av att jag hade fel när jag trodde Mona Svamlin var det absoluta bottennappet.

  SvaraRadera
 2. @Kusinen .. Vet du .. jag har exakt samma känsla. Visst är det obehagligt?

  SvaraRadera
 3. Kim Jong Juholt som slår 18 hole in one på golfbanan och kan prata med alla samtidigt fast han inte kan fler språk än Engelska hjälpligt. Visst är han fantastiskt vårt nya småländska underbarn.

  SvaraRadera
 4. PÅminner mig om ett avsnitt av Americas NExt Top Model när en av modellerna kläckte ur sig något i stil med: "It was sooo difficult, like, we had to walk and breathe at the same time!"

  SvaraRadera
 5. Gjorde en liknande reflektion...
  Undrar dessutom om han inte har någon som helst självdistans? Anser han faktiskt att han är så där fantastiskt duktig??!!

  SvaraRadera
 6. Sista avsnittet säger hon det bara för jag kan inte hitta det i tryck?

  SvaraRadera
 7. @Nils Dacke ... Cecilia Hagens PS kanske bara finns i pappersupplagan som jag har framför mig?? Men visst står det där .. klart och tydligt .. :-)

  SvaraRadera
 8. Är den intervjun verkligen på riktigt ... när jag är på konspirationsteorihumör så tror jag att utnämningen av Hansomkan Ju Holt är Sahlin & Co's ultimata hämnd, både på "Rörelsen" och Ju Holt himself.
  Ja jisses!

  SvaraRadera
 9. Om det inte vore för den bandade intervjun skulle man ju inte tro att det är på riktigt.

  SvaraRadera
 10. @epsilon .. jag tror att redaktionen hade samma tankar, därav den bandade intervjun. ;-)

  SvaraRadera
 11. 800 intresserade kulbos!

  Är han köpt av datingsiten, eller drömmer han?

  Många vill nog veta vad han skrev i sin annons.
  "Lönnfet, småländsk B-politiker"?
  Om Åsa var den lysande och bästa bland de 800 måste man fråga sig var han satte in sin annons. Scans avsalulista kanske, där det säkert är många som eftersträvar ett bättre liv?

  SvaraRadera