söndag 22 maj 2011

Ett lönande kungahus??

Nu när kvällspressen sakta backar tillbaka från det påbörjade drevet mot kungahuset och mer börjar fokusera på Maktens Män i största allmänhet och deras syn på kvinnor och sex i synnerhet, så upptäcker jag att här har jag ett gyllene tillfälle att återanvända ett gammalt blogginlägg från AB blogg från mars 2008.

Då handlade det om utförsäljningen av statliga verk och en insändare ansåg att även Kungahuset borde ut på öppna marknaden. Det tyckte och tycker jag är slöseri med ett fungerande Kungahus.

Varför inte öppna ett Bernadotte-Land i stället, dit vi kan vallfärda och verkligen komma nära den Kungliga Familjen? För att inte tala om hur lönsamt det skulle bli!!

Jag tänker mig följande upplägg ..

En liten bank vid entrén där du kan teckna förmånliga lån, så att du kan tillgodogöra dig det Kungliga Utbudet i butiker och attraktioner.

Kungen själv klipper, mot en mindre avgift, band och håller tal som du själv skrivit. Du kan också, helt avgiftsfritt, få se honom susa runt på området i någon av sina exklusiva bilar. Biljetter och program till de Kungliga föreläsningarna om miljö, djurliv, klimat och mediahantering kommer att säljas vid entrén.

Drottningen utlyser tävlingar om vem som ska designa Årets Nobelklänning och vinnaren får äta Nobel-middagen vid eget bord i köket. Tid kan bokas på Drottningens egen Skönhetssalong där hårresande priser debiteras för frisyrer du aldrig tidigare drömt om. Hatt kan köpas hos Drottningens Modist om det förmånliga lånet eller privatekonomin tillåter.

Kronprinsessan Victoria hälsar på små barn som för ett hutlöst pris lämnats för hälsning i den Kungliga Barnkammaren. Foto på tilldragelsen ingår i priset!

Kronprinsessan gör också stridövningar i uniform tillsammans med det som återstår av det Svenska Försvaret. Den som vill agera FI kan köpa fruktansvärd dyra säsongskort .. större grupper (t.ex supporterklubbar och liknande) kan erhålla rabatterade priser.

Du ges också möjlighet att få betala dyrt för kunglig träningsvärk genom träna med Kronprinsessan och hennes Make i ett specialbyggt lyxigt MasterGym eller delta i en betydligt billigare handskakningsceremoni.

Prins Carl Philip rastar hundar mellan 10-11 samt 14-5. Kostnaden för detta är hutlös men höjer tveklöst hundens andrahandsvärde!

Du kan också investera i fritt antal tävlingsvarv tillsammans med Prinsen i den specialdesignade gocart-banan som löper genom området .. vid en eventuell vinst får du väja ett signerat foto av dig själv och andrapristagaren! Priset för den förgyllda ramen ingår INTE i vinsten men kan betalas månadsvis till full likvid har erlagts .. med en betydligt högre räntesats än du tänkt dig.

Besök också den Kungliga Fotoutställningen och investera en kunglig summa i ett Kungligt Porträtt av dig själv eller valfri familjemedlem.

Prinsessan Madeleine kan avgiftsfritt betraktas när hon träffar sina vänner i en Stureplansmodell eller joggar i området natursköna joggingspår tillsammans med mannen för dagen. Dessutom kan den välbärgade allmänheten få förmånen att följa Prinsessan när hon shoppar i områdets märkesbutiker. Vid särskilda tillfällen ges också möjligheten att få betala dyrt för att delta och trängas kungligt vid sommar- och vinterrean!

Övriga aktiviteter som rekommenderas är tur i sjuglasvagn, spel på Kunglig golf-, tennis eller krocketbana samt provsmakning av slottsvin. Allt detta till priser du aldrig tidigare drömt om!

Vinkning till folket från balkong eller olika fordon sker flera gånger om dagen och ingår i entréavgiften.

Om man beräknar en 8-timmars arbetsdag per Kunglighet är möjligheterna till olika inkomstbringande arrangemang oändliga ..

På det här smidiga och lönsamma sättet kan vi finansiera det Kungliga Apanaget, Kungliga Bröllop, Dop och Bemärkelsedagar. Gästspel av Kungligheter på landets olika Slott kan ske 1-2 gånger årligen per slott .. och då i Kommunens Regi.

Vi kommer på det här viset att få en fantastisk attraktion för utländska turister! Särskilt från Tyskland och USA.

Efter en tid av utvärdering och finslipning av konceptet kanske vi till och med kan skapa ett Kultur-Land, där landets kulturpersonligheter kan dra in pengar till stadskassan och sin egen försörjning genom att visa upp sina unika personligheter samtidigt som sina kulturella och sociala färdigheter. Möjligheterna är ju oändliga .. och på så sätt sparar vi in på kulturbidrag, stipendier och konstnärslöner.

Fiffigt va?? Och då tänkte jag inte ett ögonblick på förtjänsterna med en Kunglig Nattklubb när jag skrev det hela för drygt 3 år sedan!

Visserligen innebär den här genialiska idén ett kraftigt avbräck för landet skvallerpress .. men det kan man väl snarast se som en positiv sidoeffekt???


AB, AB, Expr., Expr., SvD, SvD,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar