lördag 21 maj 2011

Världen gick inte under .. eller gjorde den det??

Än finns det ingen anledning att känna sig helt säker .. men jag tror nog att jag kan gissa att världen inte går under i dag.

Fast när jag tittar på tidningarnas löpsedlar så kanske den har gjort det .. åtminstone här??

Kungen har varit berusad, hans kompisar påstås förhandla med en känd kriminell om bilder som påstås ha tagits på en fest med tropiskt tema och lättklädda damer och .. oj, sååååå kan vi inte ha det!

Nu ska vi bli upprörda och hojta om att avskaffa kungahuset och dra in apanaget och tillsätt Victoria som regent och utbrista i indignerade insändare om att det minsann är VI som betalar och någon jäkla ordning ska det väl ändå vara.

Jag måste erkänna att jag inte är särskilt intresserad av kungahuset varken på det ena eller andra sättet .. men vill kungen ta sig en bläcka tillsammans med sina vänner på en privat tillställning så tycker jag att det kan han gott få.

Vem har inte varit dyngrak, packad, rejält berusad någon gång i sitt liv?? Vem har inte gjort bort sig och vaknat i fel säng eller med oväntad sängkamrat någon gång?? Sedan är det ju tragiskt om den som gör det är gift och därmed djupt sårar en livspartner .. men det är ingen annans problem, eller är det??

I vårt land finns det tydligen väldigt många renlevnadsmänniskor om man ska döma efter de upprörda rösterna. Otroligt många fler än vad man tror, en vanlig lördagkväll i ett alldeles vanligt litet samhälle?? Framför allt inom media verkar moralen och återhållsamheten stå som högst i kurs .. till min stora förvåning??

Men ... det är ju VI som BETALAR!! .. utbrister vän av ordning som bortser från att kungen har en privat förmögenhet. Och för resten är det OSS han representerar .. fortsätter samma vän av ordning, och då kan jag bara tillägga att det är också vi som betalar för alla riksdagsledamöter, hela regeringen, alla som vi skickar till EU-parlamentet och alla andra statliga och kommunala myndighetspersoner som inte direkt är kända för sin återhållsamhet och sitt goda omdöme.

Kanske det rent av är så att kungen representerar oss bäst som folk genom att ta sig en rackabajsare då och då?

Blir som folk, så att säga??

Nykterhet och avhållsamhet .. är det vad vi får om vi avskaffar kungahuset? Är det någon som tror att det blir bättre om vi får en folkvald president?? Den personen kan ju titta på vad de nästan fick i Frankrike och vilken ledare de har i Italien .. till att börja med.

En knapp i västen för flera år sedan. Ett gäng bortskämda överklassvalpar som uppnått pensionsåldern och är så livrädda för offentliggörande av bilder, som visar det vi andra åtminstone någon gång i livet varit i närheten av, att de sägs förhandla med en utpressare som ingen vet om han talar sanning eller inte.

Det är klart att det inte är bra med den här typen av "avslöjanden" och att det ingår i kungajobbet att hålla sig ifrån alla frestelser som frestar vanligt folk .. men är det verkligen värt ansträngningen att uppröra sig över att det inte fungerar alla gånger?

Han är ju i alla fall både nykter och påklädd på jobbet, räcker inte det??

Expr., Expr., Expr., Expr. AB, AB, AB, SvD,

2 kommentarer:

 1. Kusinen från landet21/5/11 18:07

  Nog tycker jag det räcker, i all synnerhet som man också kan läsa att det på dessa icke visade bilder finns någon som "liknar kungen". Jag är säker på att det finns rätt många som liknar honom mer eller mindre.

  SvaraRadera
 2. Vem är den där "vän av ordning" du pratar om?
  Verkar vara en riktig träbock.
  Honom bojkottar vi tycker jag.

  Om man är så påpassad av media hela tiden som kungen är det inte så konstigt om man behöver ta sig ett riktigt tjolahopp över gränserna ibland.
  Jag unnar kungen att ta sig en bläcka emellanåt. Det kan han vara värd. =)

  SvaraRadera