måndag 16 maj 2011

Ska man skratta eller gråta???

Politik är en ibland .. ofta .. en löjeväckande tillställning, fullt jämförbar med de dokusåpor som tv-kanalerna försöker intressera oss för.

Och precis som i fallet med alla tjafsiga, intrigerande, kändishungriga såpa-deltagare så har vi .. tittarna/väljarna .. totalt ledsnat på att behandlas som tankebefriade idioter som köper allt. Många av oss tittar inte .. röstar inte.

Gårdagens "val" i Västra Götaland hade ett så lågt valdeltagande att det beskrivs som "ett fiasko", "ett nederlag för demokratin" och "ett val utan vinnare" .. alltså, en kostsam tillställning som inte ledde till någon större förändring.

Carin Jämtin hävdar med sin Jämtinska logik att det låga valdeltagandet är Fredrik Reinfeldts fel! Hade han bara talat med Håkan Juholt så hade det utlöst en Val-Effekt som fått väljarna att vallfärda till vallokalerna???

Då är är det svårt att hålla sig för skratt när man läser Aftonbladets triumferande rubriker .. "Dubbelseger för Juholts S" och "En fjäder i hatten för den nye S-ledaren"!! För sett med mina ögon bör man hylla dem som hyllas bör för det lilla som faktiskt skedde.

Trots Juholt .. så lyckades de socialdemokratiska medlemmarna och nätverken piska fram sina väljare i större utsträckning än den borgerliga sidan och lyckades också i och med det få en majoritet av den lilla tappra skara som faktiskt röstade. Grattis till alla er som kämpade i motvind och inte gav er.

Så läser jag rubriken "Moderaterna kan tänka sig SD-samarbete" i Expressen.

Ja jisses .. ska man skratta eller gråta?? Göteborgsregionens moderate gruppledare Johnny Magnusson säger .. "Vi har fått ett minoritetsstyre och om då SD röstar på vara förslag - är det ett samarbete då?"

Han forsätter .. "Att vi skulle bilda ett formellt valsamarbete i någon slags block finns inte på kartan - men allt beror ju på vad man menar med samarbete." Och då misstänker jag att han syftar på socialdemokraternas hemliga umgänge med SD bakom stängda dörrar i rikspolitiken?

Detta resultera i ett twitter från kanalchefen på SR i Göteborg .. "Johnny Magnusson i vår valvaka: Vi utesluter inte samarbete med SD."

SA han verkligen det???

Så utomordentligt fånigt .. som Bagheera sa när han såg Baloo lära Mowgli överlevnadens svåra konst.

Det gick lite framåt för S .. och det jublas!! Det gick lite framåt för SD .. och det hanteras som en nationell katastrof??

Är det demokrati?

Är det demokrati att behandla en stor andel av väljarna som idioter och kriminella, bara för att de tar vara på sina rättigheter att rösta i ett fritt och allmänt val?

Vi får tycka vad vi vill om deras ställningstaganden, precis som vi gör med alla andra som gör andra val än vi själva .. men varför i herrans namn ska det hyschas och hymlas med att Sverigedemokraterna har exakt samma rättigheter och skyldigheter som alla andra partier i det politiska arbetet .. och har rätt att rösta hur de vill i de frågor som ställs i riksdagen??

Både Socialdemokraterna och Moderaterna borde sluta att hålla upp skämskudden när SD stöder den ena eller andra blocket .. det är ett ovärdigt beteende av demokratins företrädare. Erbjud i stället SD:s väljare ett alternativ när det gäller deras hjärtefrågor .. ni vet ju vilka det är, eller hur?

Sverigedemokraternas framgångar vilar faktiskt på mer demokratiska grunder än valet av Socialdemokraternas effektfulle partiledare, har ni tänkt på det???

Expr, Expr., Expr., Expr. AB, AB, AB, AB, AB, AB, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD

5 kommentarer:

 1. Personligen tycker jag att det är betydligt allvarligare att vi under så lång tid har haft kommunister i riksdagen, att folk har vant sig så mycket vid deras närvaro att sossarna och miljönissarna kunde tänka sig att bilda regering med dem. Suck.

  SvaraRadera
 2. Rönnbären sura eller ?

  SvaraRadera
 3. Bra skrivet (som vanligt)

  SvaraRadera
 4. anonym 11:29 : Läskunnig eller? Any gratulerade S till att de var duktigare på att mobilisera sina väljare!

  SvaraRadera
 5. Vad det än blev eller var så om inte annat blev det ruskigt dyra röster pengamässigt."Mycket skrik för lite ull, sa käringen som klippte grisen"

  SvaraRadera