söndag 1 maj 2011

Pingviner och Kandelabrar ..

Jag har följt Håkan Juholts första 1:a majtal på tidningarnas liverapportering och måste erkänna .. det är inte klokt vad han kan tala den mannen .. och älskar att tala .. och hittar liknelser och oneliners. Det är imponerande i all sin yvighet.

Han målar känslosamma bilder av ett Sverige i djupaste fattigdom, armod, nöd och mörker samtidigt som han lockar med ett fullskaligt Paradis där vi alla samlas under varandras paraplyer och tränger ihop oss som värmesökande pingviner .. välavlönade, välnärda och trygga utan att behöva betala ett enda öre mer i skatt bortsett från den toast Skagen som Alliansen har skattesubventionerat .. den får vi nog betala lite mer för om jag inte läste fel.

Han ger också ett löfte om ett land som ska utrusta medborgarna med vingar .. utrusta alla våra barn med vingar .. och då blir jag lite rädd, för då blir vi alla änglar?? .. och det låter ju inte sååå kul?

Fast då behövs det å andra sidan inte så många paraplyer heller?

Ibland är det svårt att hänga med i politiken?

Men Håkan Juholt och alla andra sossar får ursäkta .. det är inte pingvinerna, paraplyerna eller något ur de andra ordkaskaderna som blev det mest minnesvärda hittills. I stället tänker jag av någon anledning på det "Dagens Garv" .. insänt av N Runesson .. som Maken saxade ur Expressen och satte upp på kylskåpet för en tid sedan ..

Pastorn stod framför kyrkofullmäktige och bad om pengar till en kandelaber.

"Det här är slöseri med tid", sa Ordföranden. "För det första finns det ingen i kyrkan som ens kan stava till kandelaber. För det andra finns det ingen i kyrkan som kan spela på den och för det tredje, vad kyrkan behöver är mer ljus!"

Varför jag nu kom att tänka på den????

Expr., Expr., Expr., Expr., Expr., Expr., SvD, SvD, DN, DN, DN, AB, AB,

6 kommentarer:

 1. Kusinen från landet1/5/11 17:03

  Sic! :-)

  SvaraRadera
 2. Vilken tonart skall den vara?

  SvaraRadera
 3. Nu är Du där igen! Huvudet på spiken!
  Det är inte lätt för den stackars pastorn.../D

  SvaraRadera
 4. Dtt kan ju ingen mänscha räkna ut. Obegripligt hur den historien kom för dig.

  SvaraRadera