lördag 14 maj 2011

" .. vi gör en CTRL+delite, ...

.. en omstart, en rivstart för att komma upp på banan igen", skrev Monica Green inför sossarnas extrakongress där Håkan Juholt valdes till partiledare.

Med det menade hon förmodligen att allt gammalt var utplånat och kvar fanns bara det nya.

Och nog blev det nytt alltid! Monica Green bär numera titeln IT-politisk talesperson och är utvald av Effekten Juholt till att vara den som ska leda sossarna in i den nya tiden? Sorgligt nog så finns det redan ett välkvalificerat NetRoots-gäng där .. i framtiden .. vilket tydligen Effekten missat.

För dem som inte tidigare känner till Monica Green .. (som har påtagliga fysiska likheter med Juholts Kulbo) .. så kan jag rekommendera PR-konsulten och frilansskribenten Johan Ingerös blogpost "Clownen Monica Green" och påminna om att det var hon som anklagade Göran Hägglund för att räcka ut tungan åt henne när hon höll ett anförande i riksdagen och Mats Odell för att vara kort och nonchalant i ett liknande sammanhang.

Manliga Härskartekniker!!! .. utropade Monica Green på sin blogg och med tanke på hur elegant hon själv bär den feministiska offerkoftan och hanterar de kvinnliga härskarteknikerna, så inbillar jag mig att hon kommer att bli till lika stor glädje för Håkan Juholt som Tiina Rosenberg var för Gudrun Schyman.

Vi får väl i alla fall hoppas att hon inte gör en CTRL+delite och raderar hela partiet??

Vi ska väl inte dröja vid Monica Greens lättsamma syn på incest eller vid hennes förslag till Iphone till alla uteliggare. Tanken är säkert god i båda fallen .. men inte riktigt färdigtänkt, om man säger så.

På söndag är det val i Västra Götalandsregionen .. det påverkar inte rikspolitiken ett biddevitt, även om media försöker pressa upp intresset på de nivåerna.

"Alliansens skräck: Juholt-effekten!" .. vrålar GT/Expressen.

"Nu ser Juholt ut som en vinnare!" ... hojtar Aftonbladet

"Fri tandvård för alla upp till 25" ... lockar Effekten själv med och lägger till ytterligare lite godsaker som han tänker strössla över landet samtidigt som han "avskaffar" barnfattigdomen .. plus lite andra förmåner som kommer och går alltefter dagsformen.

"Du får aldrig en andra chans att göra ett första intryck" .. är ett gammalt välkänt ordspråk.

Oavsett hur det går i valet i Västra Götaland och sett med mina ögon så har Håkan Juholt redan förbrukat sin första chans. Från mig får han ingen mer .. och eftersom jag tillhör den attraktiva väljargruppen Medelklassen, så får väl han hoppas att jag inte är representativ för dem .. eller fortsätta att klamra sig fast vid de väljare som inte förstår att ett politiskt löfte inte är en sanning utan bara en retoriskt krumbukt för stunden.

Ett förtroende är lätt att förlora och nästan omöjligt att vinna tillbaka .. det borde Effekten ha tänkt på innan han började skriva sina egna löftesrika tal. Vi väljare har ju i alla fall möjligheten att välja något annat, men hur går det för de stackare som satsat all sin energi, trovärdighet och tid på ett parti som leds av en solo-spelare.

Jag läser ett ärligt inlägg på Peter Högbergs blogg "Högbergs tankar" och inser att här finns en politiker som jag visserligen inte delar åsikt med .. men som förtjänar respekt, är värd att lyssna på och har mycket att lära mannen som är vald till att peka ut färdriktningen för honom själv???

Det är en märklig värld, politiken .. där ledaren ibland är mindre trovärdig och förtjänar mindre respekt än dem som han är satt att leda???

DN, SvD, SvD, SvD
Bloggat: Tokmoderaten, Dackefejden

3 kommentarer:

 1. Bra skrivet!

  "Vi får väl i alla fall hoppas att hon inte gör en CTRL+delite och raderar hela partiet??"

  Är nog en chans som inte ska försummas. Dessa 2 små tangenter kan förstöra mer än vad man tror ;)

  SvaraRadera
 2. Mycket vältänkt.

  Trodde man behövde trycka ctrl+alt+del för att starta om någonting, medans ctrl+del bara raderar alltihopa. Frågan är vilket som skulle vara bäst för svensk politik. Ett omstartat eller raderat S?

  SvaraRadera
 3. Tack! det värmde en frusen själ!

  SvaraRadera