lördag 7 maj 2011

Jag har beställt ...

.. Thomas Bodströms nya bok "Inifrån: makten, myglet och politiken". Det blir den första bok jag någonsin varit så angelägen om att läsa, så att jag gjort mig besväret att försäkra mig om ett exemplar samma dag som den ges ut.

Det blir också den första bok av Thomas Bodström som jag läser. Jag har bläddrat förstrött i hans deckare, men aldrig blivit tillräckligt intresserad för att skaffa mig eller låna ett exemplar. Men det säger ju mer om mig än om Thomas Bodström som författare, eftersom jag aldrig orkade igenom Stieg Larssons Millenium-triologi heller.

I alla händelser så hoppas jag att den gode Bodström har varit så ärlig och uppriktig som han påstår sig ha varit. Då kanske jag äntligen kan få reda på vad det var som förde Håkan Juholt upp till toppen och jobbet som partiledare för Socialdemokraterna.

För det har jag undrat över sedan den dagen han faktisk .. till min stora förvåning .. blev vald. In i det sista trodde jag att det var ett skämt .. att det skulle komma fler förslag på extrakongressen eller bli någon form av ifrågasättande??

Och när valet var ett faktum .. var det knappt att jag trodde att det var sant då heller.

Det har varit mycket fagra ord, många liknelser och önskedrömmar och gott om skojserier och folklighet sedan dess ... men för min del är det mest minnesvärda att han tog en veckas semester redan första månaden som livräddare för ett parti som hälsade honom som en frälsare.

Är det bara jag som tycker att det var lite märkligt?

Men det kanske också får sin förklaring i Thomas Bodströms nya bok?? Kanske var förarbetet inför övertagandet av Mona Sahlins jobb så krävande att Håkan Juholt verkligen behövde vila upp sig när det väl var gjort??


Expr., Expr., Expr.

1 kommentar:

  1. Kära Bloggvän tack för diamanter och vackra sjalen.Jag blev enpartypuma med dem och väskan jag fick förra årewt. Tänkte också köpa boken men kanske väntar tills jag får en recension av dig på den.Som tack kan jag tänka mig att virka urtjusiga fälgar till ditt vrålåk i äkta stålull. Det borde fungera tror jag. Åk ingenstans i regn bara för då löddrar de kanske.

    SvaraRadera