måndag 30 mars 2015

Om alla på jordklotet höll andan i en timme så skulle växthuseffekten inte vara något problem längre.


Under valrörelsen tyckte jag att Gustav Fridolin såg ut som en auktionsförrättare, där han stod med sin kolbit i handen och försäkrade att det inte fanns på kartan att statliga Vattenfall skulle kunna fortsätta med sina brunkolsgruvor i Tyskland .. och dessutom utöka gruvdriften .. om Miljöpartiet fick inflytande i regeringen.

Men jag hade ingen aning om hur rätt jag hade och hur lätt kolbiten kunde förvandlas till en auktionsklubba beredd att klubba högsta budet på brunkolsverksamheten och miljöförstöringen?

Stoppa gruvorna! Det är det viktigaste för oss. Vi är beredda att förhandla olika lösningar för det, men att bara sälja så att andra driver det vidare, det är ju ingen lösning .. sa Gustaf Fridolin med upprört darr på rösten .. före valet.

Åsa Romson tog också sitt miljöpartistiska ansvar på allvar .. Det innebär en massaker på jordbruksmark och skogsmark! .. och ansåg att utsläpp orsakade av svenska statliga bolag var oacceptabla och att en försäljning bara skulle leda till att någon annan fortsatte med samma miljösvineri.

Efter valet står den rödgröna regeringen med brunkolsklubban i handen .. 30 miljarder! Får vi ett bud? Första, andra ... ?? Sålt för .. ??

Ja, vad blir priset på det som var det viktigaste i hela valrörelsen för Miljöpartiet? Vad är det för angelägna utgifter som kräver en massaker på jordbruksmark och skogsmark?

Gustav Fridolin har också sagt .. ”Ett samhälle som ger upp att vara bra för alla är snart inte bra för någon” och " alla har rätt att grilla korv, men en regering har också en skyldighet att regera".

Men rätten till korvgrillning kvarstår fortfarande .. vilket kanske kan vara till tröst för Jonas Sjöstedt?


SR, DN, SvD, Expr., SVT, DI, GP,

6 kommentarer:

 1. Och den som bjöd på auktionen var alltså Stefan Löfven? I EU-nämnden?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. 50 40 30 40 27 30 .. hmm? .. första, andra eller tredje?? ;-)

   Radera
 2. Korvgrillningen är bara tillåten utan kol !
  Miljövänliga soldrivna grillar rekomenderas.

  SvaraRadera
 3. Hyckleriets parti borde de heta, och hycklare istället för språkrör. Nu kör de med flask varudeklaration och folk köper att bara för att de har ett "grönt" namn så är de gröna också. *himlar med ögonen*

  Men...När jag inför valet försiktigt försökte påpeka att Mp-partister inte lever som de lär personligen i så möttes jag av inte bara en utan felar gånger av; Det skiter jag i!, från deras blivande väljare.

  Men dessa väljare kan/får inte vara förvånade nu. För om deras regeringsrepresentanter inte klarade av att leva den vardagen som de vill pådyvla alla andra själva, varför tror de då att de skulle leva som de lärt när de själva sitter i regeringsställning?

  SvaraRadera
 4. MP är till för surdegsbakande och IPA drickande storstads bor som röstar på dem för att dämpa sitt dåliga miljösamvete. Vips så är man god och miljömedveten!
  Samma tomtar som uppenbarligen tror att kött, fisk och grönsaker materialiserar sig i kyldiskarna på ICA.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Preci! Döva dåligt samvete parti är vad de är.

   Radera