torsdag 30 maj 2013

Green green grass of home?

Jag saknar ord!

Det är inte ofta det händer, men när jag ser rubrikerna på Aftonbladets hemsida, varje gång jag tittar in för att se om det har hänt något, så blir jag fullständigt stum.

Bara rubriken .. Vad ska du göra åt sexnöden i Sverige .. Göran Hägglund? .. får mig att undra om jag drabbats av hallucinationer eller av delirum efter det blygsamma glaset vin jag inmundigade i samband med middagen??

Så läser jag Eva Franchells krönika, "På livets räckmacka ända ner i sängen", och bestämmer mig för att leva ett vitt och alkoholfritt liv från och med i dag.

Något är fel på Aftonbladets redaktion .. det känns helt klart. 

Men vad? 

Inte kan man väl tro att journalisterna, krönikörerna och redaktörerna sitter och krökar på betald arbetstid?

Men så slår det mig.

Naturligtvis!!

Det måste bara vara någon som odlar eller bränner förbjudna krukväxter i närheten av tidningens ventilationssystem!!

Det är ju fullständigt självklart .. någon annan förklaring kan jag inte hitta till de fluffiga och luddiga tolkningarna som medarbetarna gjort av United Minds undersökning av svenskarnas sexvanor. En undersökning som, i åtminstone ett fall, är gjord bland så få medborgare att den innehåller brasklappen .. "Antalet svarande är inte tillräckligt för att urvalet i de minsta partierna ska vara representativt. Skillnaderna mellan partierna är alltså inte statistiskt säkerställda.”

Aftonbladets högtflygande, sexigt rosafärgade plan verkar vara att vinna valet åt sossarna genom att påstå att den nuvarande regeringen "stulit" medborgarnas sexualitet? Att en vanlig svensk hellre sitter klistrad vid sin Iphone, Ipad eller dator än stänger av och tar sig en svängom i sänghalmen är Fredrik Reinfeldts fel och att det inte finns en myndighet som kontrollerar och strukturerar dessa missförhållanden är Göran Hägglunds fel!!

Gud bevare mig för att ha dessa herrar i sovrummet och VAD är det egentligen för visioner som sossarna, med Stefan Löfven i spetsen, tänker förverkliga om de vinner regeringsmakten?

Förmodligen tittar de i backspegeln och inser att vid tiden för socialdemokratins födelse var sex den fattiges enda nöje och något som de rika kvinnorna förväntades att så ut med .. medan de tänkte på något annat.

Och så moderniserar de det omoderna och vänder på steken och ... vips!! ... så är sex ett överklassnöje medan den fattige .. får tänka på något annat?

Facebook, twitter, träning, shopping .. eller något annat betungande.

Finns det ingen som kan ta och kolla upp ventilationssystemet eller personalmatsalen på Aftonbladet?

För här finns det något ohälsosamt och sinnesförvirrande begravet, sanna mina ord!Men .. om det nu är de rika som orkar ha sex och Göran Hägglund måste hjälpa resten? Hur gör vi då med de "fattiga" som dristar sig till att ha ett rikt sexliv .. helt utan tillgångar och stor bostad??

Ska man börja oroa sig för straffbeskattning? Kommer begreppet olagligt "svart  sex" bli ett spöke som vi kan skrämma våra barn med om det börjar fundera på det motsatta könet innan stats- eller socialministern sagt sitt? Måste vi gömma oss för sexpejlare om vi inte betalat vår sexlicens, om sossarna vinner valet 2014?)

22:00/knyckt från Fnordspotting. Dagens citat:
"Sexualiteten är inte bara en klassfråga, utan också en fråga om kön."

(Eva Franchell)

Tack Eva Franchell för dagens gapskratt!!


AB, AB, AB, AB, DN,

onsdag 29 maj 2013

"Beskattning är väldigt likt mjölkning. Uppgiften är att ..

.. utvinna den maximala mängden mjölk till ett minimum av muu. Och jag är rädd att vi dessa dagar bara får muu."


För varje uttalande, partiledarutfrågning och efter varje intervju så dalar mitt förtroende för Stefan Löfven. Han känns helt enkelt inte trovärdig eller förtroendeingivande när han med en dåres envishet upprepar sitt mantra .. jobben, jobben, jobben.

Han lovar att avskaffa arbetslösheten .. han garanterar faktiskt minskad långtidsarbetslöshet i ett land som redan har en jämförligt låg långtidsarbetslöshat .. men ger inte den minsta hint om HUR?

Han lovar att "den vanlige knegaren" ska få behålla sitt jobbskatteavdrag upp till samma lönenivå som en riksdagsledamot .. men nämner inte att så gott som allt annat måste bli dyrare för att få in skatteintäkter på 30 miljarder kronor som han tänker "använda på ett listigt sätt??

Och när de listiga skatteintäkterna är på plats .. DÅ tänker han trappa ner på jobbskatteavdraget.

Han pekar med hela handen och skräder inte orden när han hävdar att sossarnas skolpolitik är överlägsen alla andra försök i den vägen och hänvisar till 1998 års skolresultat? Men vägrar att acceptera att det efter 1998 påbörjades ett ras vars effekter vi skördar frukterna av i dag.

När en journalist påpekar att det finns ett gap på 7 år fram till den dagen då vår nuvarande regering tog över .. blir han sur och vill inte tala mer om den saken?

Han blir överhuvudtaget lätt sur när han blir ifrågasatt när han ifrågasätter vad andra har kommit fram till eller inte blir trodd när han påstår något som andra påstått trovärdigare och mer bevisbart.

Det där det tar han hand om! Det ska inga andra hålla på och dribbla med ..

Alla ska klara kunskapsmålenmålen i gymnasieskolan .. oavsett hur lång tid det tar, annars tar staten sin bidragsgivande hand ifrån de unga. Men i vilka skolor ska de gå, de som tar lång tid på sig. Med tiden så blir det ju ganska många? Hur ska de tvingas dit och hur ska de klara sig om de inte ställer upp på de Löfvenska villkoren??

Lagstiftning? Ska vi borsta av de gamla tidernas ungdomsvårdsskolor .. men skippa det dyra boendet och mathållningen och bara behålla tvångsskolan?

Fler ska lockas att gå vårdlinjer och utbildning till lärare  .. säger Löfven bestämt när det visar sig att det bara blir färre och färre.

Hur? Man kan väl ändå inte lagstifta om att staten ska avgöra vilka yrken unga människor får välja?

Eller kan man?

Går det att tvinga unga att välja utbildningar som bergsäkert leder till lågavlönade, krävande anställningar? 

Och inom den offentliga sektorn så kommer det också att krävas av personalen inom skola, vård och omsorg att de tar hand om, ansvarar för och är handledare till dem som i dag är sysselsatta i FAS3? Människor som är utslitna, långtidsarbetslösa, dubbelt så gamla som de själva och helt okvalificerade för de arbetsuppgifter de ska handledas till. Det måste vara drömsysselsättningen för en pigg 20-åring??

Ett annat förslag som dök upp .. och försvann, var att det skulle skapas lättnader i systemet så fler kunde starta eget i exportbranschen?

Och jag som trodde i min enfald att den bristande efterfrågan på varor från länder utanför Sverige var vårt största problem just nu? Själva grunden till den arbetslöshet som Stefan Löfven vill lösa med fler exportföretag??

De stora och små exportföretagen och deras underleverantörer lever på smärtgränsen just nu. Massor av människor har blivit arbetslösa i väntan på bättre tider och större efterfrågan på just exportvaror.

Om staten subventionerar nyföretagande i samma branscher så höjs väl risken för att både det nya företaget OCH det gamla företaget får klappa igen helt? Det blir ju knappast fler kunder .. men de få som finns måste då delas upp på fler företag som får slåss sins emellan INOM landet??

Och inte nog med att han vill betala för att starta fler företag .. när de väl finns där och kämpar i motvind i en brinnande lågkonjunktur så vill han höja skatter och pålagor?

Eller har jag fel?

De "smarta skatterna" som Magdalena Andersson och Stefan Löfven så "listigt" tänker använda sig av verkar vara höjda skatter på energi, transporter och miljö .. vilket i praktiken blir höjda priser på konsumtion - mjölk, mat och kläder, resor, uppvärmning och bensin.

Ingenting som Stefan Löfven har sagt hittills har varit annat än visioner och luddigheter som vi ska få svar på "i god tid".

Hemligheter, smussel, sura miner, tjurighet och tisseltassel bakom stängda dörrar .. det är bland det värsta jag vet!

Men en sak börjar jag få klart för mig. Får Stefan Löfven bestämma så kommer Sverige att skötas som en fackförening - väldigt mycket muuu och betydligt mindre medbestämmande.

Citatet i rubriken kommer från en av Terry Pratchetts böcker. Det finns många att glädjas åt och ytterligare ett som passar in i det här sammanhanget ...


"Han var den sortens person som stod på bergstoppar under åskväder, iklädd en våt kopparrustning och skrek .. ALLA GUDAR ÄR SVIN!!!"

SvD, Expr., Expr., DN, DN, AB,

måndag 27 maj 2013

FÖRBJUD arga unga män?

Unga arga, frustrerade män kastar sten och bränner bilar i sina egna bostadsområden. Andra arga, frustrerade unga män följer efter men inser det vansinniga i att förstöra för grannarna och eldar upp skolor och polisstationer i stället, och journalisterna skriver ..

"Åratal av förtryck slutar alltid i våld"
"Politikerna har vänt förorterna ryggen"
"Bränna bilar - enda protesten som finns kvar"
"De som bor i Husby får nöja sig med ett 20-tal affärer runt ett utomhustorg."
"enda sättet att uttrycka frustration när andra demokratiska vägar är stängda"
"Avgrundsdjup spricka i Sverige"

Unga, arga, frustrerade män går på fotboll och kastar bengaliska eldar på andra unga, arga, frustrerade män innan båda grupperna gör sitt bästa att slå varandra sönder och samman innan de gemensamt försöker göra detsamma med polisen som försöker upprätthålla ordningen .. och mellan matcherna ordnar de små trevliga misshandelsevent mitt bland överraskade flanörer eller lattedrickande medborgare i den storstad som härbärgerar dem.

Och journalisterna skriver ...

"En vettlös och fullständigt onödig provokation"
"Svensk klubbfotboll kvävs av mörka krafter"
"oförlåtliga skandalscener"
"Tidsfråga innan någon dör"
"riktig, riktig nära en av de av de värsta bedrövliga händelser som hade kunnat ske"
"Jag hoppas de identifieras, blir åtalade och straffas"

I det första fallet används orden offer och till och med revolutionärer om gärningsmännen .. i det andra kallas de supportrar eller huliganer. Det de har gemensamt är att de väljer sitt handlande frivilligt, entusiastiskt och med stor inlevelse.

I båda fallen ropas på Fredrik Reinfeldt.

Och jag undrar .. vad är det för skillnad på dessa arga, unga, frustrerade män som måste lätta på trycket genom att vandalisera, slå sönder, vråla eller elda upp andras egendom?

Och alla de som ropar på statsministern? VAD exakt vill de att han ska göra?

Vad KAN han göra? Lagstifta och förbjuda unga män att vara frustrerade och arga??

Eller ska han göra som Stefan Lövfen hade gjort om han hade haft makten .. TVINGA dem att gå i skolan tills de får ett av de jobb som han tänker trolla fram ur hatten, om han vinner valet 2014?


Om han nu bara hittar en riktig hatt i stället för den visionära hatt som han nu lockar med .. i likhet med Miljöpartiets visionära försörjningsstöd till dem som saknar inkomst.

DN, DNAB, AB, AB, ABSvD, SvD, SvD, Expr.,

lördag 25 maj 2013

Utan sex i storstan?

Aftonbladet verkar nästan ha kramat ut det som går ur förortsproblemen och dyker i stället ner under täcket hos svenska folket ... och hittar ytterligare ett politiskt problem!!

Det var inte illa.

När jag dyker ner på samma plats så hittar jag bara samma karl som låg där sist, helt utan intresse för politiska diskussioner?

Problemet är helt och hållet Alliansens fel. På grund av det borgerliga styret så är det svenska folket så trötta, slitna, fattiga, uppgivna eller plågade av tidspress mellan jobb-gym-vänner-barn-terapi- skönhetsvård .. (välj själv ditt eget alternativ) .. att de inte ens orkar tänka på sex.

För 8 år sedan hade svenskarna sex i snitt fem gånger i månaden och nu .. bara ynka 3,8 gånger! Ur led är tiden .. och jag som är lite utanför statistiken undrar intresserat vad som sker de 0,8 gångerna???

Jag orkar bara inte läsa Aftonbladet/United Minds undersökning på nätet. SÅÅÅ förbaskat intresserad är jag inte. Och jag vägrar bestämt att riskera att någon bekant ser mig köpa Aftonbladet .. men konkurrenten Expressen bistår med små tips som ger en helt annan bild av situationen.

Siffrorna lär visa att människor på landsbygden .. (den lilla 5-6 miljonersminoriteten utanför storstäderna) .. har en bättre frekvens på sexlivet och att pensionärer förmodligen föredrar sex framför facebook, twitter och andra sociala medier eftersom de bidrar till att höja statistiken.

Där ser man.

Jag kunde just tro att det fanns en anledning till att vi ute i spenaten inte tar oss tid till upplopp, kravaller, stenkasting och bilbränder! Vi har så att säga andra intressen när arbetsdagen är slut!

Då återstår alltså storstäderna .. och eftersom statistik är ett tvärsnitt över landet och landet utanför storstäderna har bättre sexfrekvens än storstäderna, så MÅSTE storstadsborna ha lägre siffror än 3,8 ligg i månaden, eller hur?

Kanske nästan inget sex alls per månad .. när vi räknar bort glada storstadspensionärer?

Eller så är det i storstaden som 0,8 gångers-sexet dyker upp??

Vilka är det då som företrädesvis suktar efter att få rulla runt i sänghalmen i storstäderna?

Journalister, kändisar, politiker i största allmänhet och miljöpartister i synnerhet och landets samlade akademiker- och kulturelit, till exempel? De finns ju nästan ingen annanstans än i storstäderna?

Inte undra på att miljöpartisterna inte gav upp kraven på kortare arbetstid. Med tanke på kommunikationerna från storstaden till den mer varmhjärtade landsbygden så behövs det MINST en timmes resväg till en välkomnande famn.

SJU timmars arbetsdag det är ju egentligen alldeles för mycket, sett ur det perspektivet.

Det förklarar också det bittra, trångsynta och negativa debattklimatet i nyhetsrapporteringar och politiska diskussioner. Jisses .. det måste ha skapat outhärdliga fantasibilder hos en stackars journalist-miljöpartist, när Tobias Billström talade om att gömma sig hos en blond
 och blåögd tant.

Och skänker samtidigt ett förklarande ljus över behovet av undersökningen #sverigeligger.

AB, ABDN, SvD, Expr., Expr.,


fredag 24 maj 2013

Nu börjar det banne mig hetta till i valrörelsen ..

Det brinner i förorterna och oppositionen sjunger unisont .. om än en smula falskt .. om Fredrik Reinfeldt som en Nero som ser Rom brinna.

ALLT ont är Fredrik Reinfeldts fel, eller hur?

Miljöförstöringen till exempel!! Fredrik Reinfeldt fel!!

Om inte han hade berövat sossarna makten så hade ALDRIG allt det här tråkiga med Grekland, Spanien och de andra länderna hänt! För det är väl självklart att politikerna tappade greppet när detta onaturliga och ofattbara hände i det stabila föregångslandet i norr.

Utan Fredrik Reinfeldt och Anders Borg hade euron varit världens stabilaste valuta och Sveriges export hade blomstrat!!

Tänk på det ni, när det är val nästa år!

Om Löfven får ta över så har han lovat att lagstifta om att alla upproriska unga män ska  tvingas kvar i skolan tills de varken orkar bränna eller brinna för någonting mer alls.

Så det så!

Vilka skolor som får förmånen att ta hand om dessa eldsjälar kommer han att komma överens med Miljöpartiet och Vänsterpartiet om och då kan ju jag tipsa om en plats som verkar vara som klippt och skuren för uppgiften. Pajala verkar ju vara en plats där inga privata alternativ vill etablera sig och det verkar finnas goda förutsättningar för en kommunal kompromisskola för rödglödgade våldsromantiker, eller hur?

Så har det konstaterats att svenska folket har tappat lusten för sex under Fredik Reinfeldts ledning. Det tränas och umgås och twittras och facebookas mellan arbetspassen .. men sex?? Nej, det har nog de borgerliga med Fredrik Reinfeldt i spetsen tagit bort lusten till.

Men om Stefan Löfven kommer till makten?

Ska han lagstifta om att vi måste  .. hmm .. vara lite mer eldiga??

Brinna för Sverige, typ? 

Kanske till och med få 6-timmars arbetsdagar för att hinna älska lite mer medan barnen befinner sig i statens vård i 8 timmar mellan 2 och 25 år??

Kommer Löfven att införa allmänt kompromissex om han får möjlighet?

" får du byta ut din kudde med Anders Borg mot en bild av Stefan Löfven" .. säger Maken och ser lika tvivlande ut som jag känner mig vid tanken.

Ja, jisses .. det kommer verkligen att sätta Sverige på kartan igen!! Möjligen tänker han satsa på turismen, Stefan Löfven?

Men blir det några nya jobb av det??? Eftersom Stefan Löfven också har lovat att ARBETSLINJEN även i fortsättningen kommer att gälla .. så vi har råd att ha någon välfärd kvar.

Det här verkar bli en eldfängd och glödhet valrörelse, helt byggd på vad oppositionen anser om Fredrik Reinfeldt!

Om honom tycker de INTE .. och mer behöver vi faktiskt inte veta!


Veckans citat (eller valfläsk?) ..

Den sexuella friheten har blivit en ny form av puritanism, en mekanistisk inställning till sex som leder till alienation, ensamhetskänsla och depersonalisering. Eller på ren svenska: mycket (s)ex men inget kul.


Det fet- och s-markerade kanske blir årets valvinnare på plakat och affischer och jag behöver väl inte påpeka att det är jag som stått för markerandet?

DN, DNAB, AB, AB, AB, AB, AB,

torsdag 23 maj 2013

Revolutionärerna!!??

Plötsligt hittar jag beteckningen "revolutionärerna" .. i samband med händelserna i Husby .. i en vänsterblogg som uppenbarligen drömt fram en bild av unga, tragiska hjältar som tar striden för ett bättre samhälle genom att elda upp sina grannars bilar, skrämma vettet ur de närboendes barn och kasta sten genom hårt arbetande näringsidkares butiksfönster??

Något senare satt jag i bilen och lyssnade på Patrik Pelosio som arbetar med Stiftelsen Jiddra inte, som är en insamlingsstiftelse som arbetar för att stötta och inspirera ungdomar genom gratis inspirationsläger och mentorskap. Han hade inte samma uppfattning, om man säger så.

Patrik Pelosio kallades för ett kriminellt underbarn och han har också skrivit en bok, med samma namn som stiftelsen, om sin trasiga och våldsamma uppväxt och jag tror nog mer på honom än på en vänsterromantiker som söker spänning i tillvaron.

Jag har själv .. för länge, länge sedan när jag var tonåring .. varit djupt och innerligt engagerad i upplopp och bråk mitt inne i Stockholms innerstad.

VARFÖR? .. det har jag ingen aning om, men det var en hisnande maktkänsla att befinna sig i ett sammanhang som skrämde skiten ur svenssons som storögda undvek rörigheten.

Muskler, farlighet, synlighet, social missanpassning och makt .. talade Patrik Pelosio om, och jag vet precis vad han talade om, även om jag var uppväxt i ett bra hem, men valde min sociala missanpassning själv och fullständigt frivilligt.

VARFÖR? Förmodligen för att det var spännande, för att vi kände oss levande och oövervinnerliga, för att jag kände att jag inte passade in någonstans och så förtvivlat gärna ville vara delaktig och bli sedd. Och kanske lite för att det var där de snyggaste och farligaste killarna fanns?

Och det var roligt! De som lyckades fastna på bild i kvällspressen var hjältar och berättelserna om händelserna blev bara bättre och bättre, mer och mer skruvade och längtan .. och rädslan .. var oemotståndlig.

Men revolutionär? Det var jag inte. Jag hade nog inte ens något begrepp om innebörden i ordet.

Det är mycket hormoner inblandade när unga människor kliver över alla gränser. Det har ingenting med invandring eller rasism att göra det som händer i Husby .. det är samma mekanismer som i alla andra kravaller eller upplopp som skapat krigsrubriker i över 100 år. Social missanpassning .. ja, kanske. Men det finns faktiskt de som frivilligt väljer ett våldsamt utanförskap framför ett liv som de upplever som grått, händelselös och enahanda .. även om det kan vara svårt att förstå för den som lever ett skyddat liv.

Jag ångrar inget .. jag lärde mig mycket de här åren. Men nu känner jag sorg över det jag hjälpte till att förstöra för andra och för den rädsla jag var med om att skapa .. men det förstod jag inte då.

Jag ser mig själv med vuxna ögon och beklagar att jag inte hade någon som jag tyckte var värd att lyssna på.

Men DÅ tyckte jag att jag ägde världen!!

Ulrika By på DN har efter ett par dagars rapporterande börjat tvivla på sin egen insats. Lite hjälp på traven fick hon kanske när en boende i området skällde ut en kollega och sa .. Bort med den där jävla kameran, stäng av för helvete! Fattar ni inte att det är på grund av er som idioterna fortsätter elda upp våra bilar. Vad håller ni på med? Webb-tv, vad är det för skit? Konstant direktrapportering, ständiga uppdateringar – vad tror ni det leder till? Fattar ni inte?

För det är inga revolutionärer som sms:ar och twittrar om var de tänker tända på härnäst .. det är ungar som leker Gud. Känner makt och solar sig i medias intresse och rapportering .. medan media springer efter och filmar.

Kamerorna som journalisterna kånkar omkring på och riktar mot varje misstanke om våldsamheter kunde lika gärna vara bensindunkar som gratis delas ut till medspelarna i dokusåpan som vi följer nu.

Revolutionärer??

Knappast!!

DN, DNSvD, AB, AB, SvD, SvD, SvD, SvD,

När Aftonbladet tänker till ..

.. DÅ faller alla pusselbitarna på plats!

Jag läser Eva Franchells ledarkrönika i Aftonbladet i dag och börjar morgonen med rätt så förhöjt blodtryck. Förmodligen kommer det att ta ytterligare några timmar innan jag fullt ut förstår vad hon skriver .. om det överhuvudtaget sker .. men om jag förstår henne rätt så har hon plötsligt upptäckt att Stockholm sträcker sig utanför tullarna?

Nu har inte denna upptäckt drabbat henne av egen kraft utan förmedlats av Sydsvenskans kulturchef i en artikel som jämför Malmö och Stockholm och slår fast .. "när det brinner i Rosengård är det Malmö som har problem, medan bränderna i Husby aldrig kommer att påverka mediebilden av Stockholm".

Denna mening skapade tydligen ett hallelujamoment för Eva Franchell?

Hon inser det fasansfulla i att antalet köpgallerior och 5D-biografer är ojämt fördelade utanför innerstaden .. en del har köpgallerior med 130-talet butiker och en 5D-biograf medan andra lever i "skitsamhällen" där de får nöja sig med ett 20-tal affärer runt ett utomhustorg.

"Invånarna i Husby är stockholmare med rättigheter som alla andra. De har rätt att kräva samma skolor, bostäder, butiker och fungerande samhällsservice som resten av stadens invånare" .. skriver Eva Franchell uppbragt.

Bygg ihop förorterna med innerstaden .. skriver andra och pekar på samma "problem" och andra kallar våra tre största städer för segregerade och kräver att de ska införlivas i sina tätorter .. eller hur det nu var tänkt?

Sverige har i runda tal ca 9,5 miljoner invånare. Stockholms län har ca 1.950 invånare, varav 0,5 miljoner bor i innerstaden. Göteborg har ungefär lika många invånare som Stockholms innerstad och Malmö lite drygt hälften.

Resten .. dryga 6 miljoner ... vad gör vi med dem??

Finns vi överhuvudtaget, undrar jag som tillhör denna försumbara "minoritet" som inte har varken 5D-biograf eller ens ett utomhustorg inom gångavstånd?

Är inte vi invånare "med rättigheter som alla andra"? Har inte vi "rätt att kräva samma skolor, bostäder, butiker och fungerande samhällsservice som [Stockholms läns] invånare"?

Speciellt det där med "samma fungerande samhällsservice" som alla andra .. tycker jag låter intressant. Kollektivtrafiken till exempel .. hur är den där jag bor? Ingen tunnelbana utan bara bussar som går tätare .. alltså med ungefär en timmes mellanrum .. under morgon- och eftermiddagstimmarna och bara någon enstaka gång under kvälls- och nattetid.

Och då är vi ändå lyckligt lottade jämfört med dem som bor i glesbygd.
Maria Skiddi/HäxanMexan saknar också den samhällsservice och de rättigheter som Eva Franchell anser vara roten till Husbys utanförskap ..

.. "JAG bor i en stad med S styre sen 70 år som bara har en stenpitt på torget. EN galleria. Det känns så hårt att jag förmodligen behöver träffa en terapeut.. Jag bor på ett ställe utan gatubelysning!! Vi har en rondell som kallas "bröstvårtan" (er egen snuskiga fantasi kring det f.ö)..Vi måste skotta själv, ploga vägen och beställa skithustömning. Vattnet har vi renoverat själva."  .. och hon är inte ensam.

Majoriteten av 6-miljonersminoriteten har det så, Eva Franchell .. och dessutom så är arbetslösheten och hopplösheten minst lika stor där som i Husby. Att befolkningen inte visar sin frustration genom att kasta sten eller elda bilar beror nog mest på att det är så långt till lämpliga måltavlor och att bensinstationerna ligger så glest eftersom de flesta är nedlagda.

Vi har inte ens en fungerande tunnelbana att förlita oss på om vi vill vandalisera tillsammans, känna oss som kungar över ödsligheten och hinna hem innan solen går upp.

Vem vill ensam kuska omkring på vägar utan belysning mil efter mil för att hitta ett lämpligt skyltfönster att krossa eller för att tutta på en parkerad bil som hinner brinna färdigt innan media är på plats??

Om de överhuvudtaget lägger märke till maktdemonstrationen??

Och hur hittar man en polis att anklaga för övergrepp och smutskastning??

Men jag har lösningen.

Låt innerstadsborna ha sin innerstad, sin kultur och sin elitism och slösa inte bort miljarder på att bygga ihop förorterna med innerstaden .. det löser inga problem.

Flytta i stället ut riksdagen, alla politiska högkvarter, statliga myndigheter och .. framför allt .. alla tidningsredaktioner till glesbygden och vi kommer att få ett synligt resultat inom bara några år.

Det politiska och journalistiska perspektivet kommer att bli påtagligt annorlunda, det är jag fullständigt övertygad om .. och vi som bor där kanske äntligen kan få del av "samma fungerande samhällsservice" som Eva Franchell anser vara självklar och livsnödvändig för Stockholms förorter.

Jag för min del nöjer mig gärna med ett utomhustorg med futtiga 20-talet butiker inom gångavstånd! Och en buss som inte bara går i tid till, utan också hem efter bioföreställningen i min lilla stad.

SvD, SvD, DN, Expr., AB, AB,

onsdag 22 maj 2013

Jag mår illa och skäms ..

.. när viktiga frågor reduceras till politisk pajkastning, förljugenhet gällande egna misstag, förtigande av andras insatser och undvikande av att ta ställning till faktiska omständigheter.

Som väljare anser jag mig att ha rätt till lite mer respekt än så och även rätt att begära att våra folkvalda ser världen ur ett betydligt bredare perspektiv än den närmaste karriärpinnen på stegen uppåt.

Jag mår verkligen illa när jag upptäcker att det som handlar om livsviktiga frågor för väljaren bara är luftiga löftespastejer som med all sannolikhet försvinner med ett *pff* när makten väl är erövrad och det finns ingen hejd på hur pinsamt, småttigt och löjeväckande jag tycker att det är när politikens karriärister försöker vinna valet på att mynta nedvärderande tillmälen om ledaren för "motståndarlaget".

Jag är väl naiv och dum som på fullt allvar trodde att politiken handlade om vad som är bäst för Sverige och svenska folket och inte om vad som är bäst för politikerna .. som verkar leva i en helt annan värld med helt andra moralbegrepp?

Moral, förresten? Finns det begreppet längre?? Eller försvann det samtidigt med ordet ansvar?

Men idiotanvändandet av tillmälet "Fega Fredrik" var nog den sista spiken i kistan för mig är jag rädd.

Med en så låg nivå redan i början av valrörelsen så kommer jag inte att tro på ett enda ord som sägs och inte känna ett enda uns gemenskap eller tilltro när jag hör floskler om solidaritet, jämlikhet och det ack så omhuldade "utanförskapet".

Jisses, vad skulle de ta sig till om de inte hade "utanförskapet" att skylla på varandra?

För min del kommer det här valet att handla om pengar. Om Sverige i förhållande till den övriga världen .. den värld som politikerna gör sitt bästa att försöka bortse från. Jag kommer att räkna på varje löfte och varje politisk luftpastej .. dra ifrån det som är osannolikt och lägga till det som förtigs .. och välja det som gör minst skada för flest människor.


Och om jag ville sänka mig riktigt, riktigt lågt så har jag faktiskt några riktigt nedsättande och träffande tillmälen som jag skulle kunna använda i samband med Stefan Löfven. Men eftersom jag inte är politiker eller partipolitiskt engagerad, så undviker jag att sälja ut mig så billigt.

AB, AB, AB, AB, SvD,

tisdag 21 maj 2013

Det är alltid polisens fel .. eller samhällets .. eller kapitalets ..


.. eller regeringens .. eller så finns det ingen ungdomsgård eller annan sysselsättning .. eller så är det bara så tråååkigt .. eller så är det "de andra" som började .. eller så är man kränkt i största allmänhet.

Så har det tydligen alltid varit och så kommer det nog att fortsätta i evigheters evighet, amen.

1951 uppstod kravaller i Berzeliiparken i Stockholm. På den tiden fanns inte internet eller mobiltelefoner så det tog några dagar innan tidningarna lyckats informera tillräckligt många om var de skulle samlas, men när det väl var gjort så möttes 3000 upprörda ungdomar och polis från 5 städer och dessutom militärpolis.

Samma sak gällde de sk raggarbråken och modskravallerna på 60/70-talet. När väl rubrikerna var satta så visste alla var de skulle samlas .. på Hötorget t.ex .. och det blev riktig fart på oroligheterna och rubrikerna.

På 80-talet brände det till i Kungsträdgården och 2001 var det EU-toppmöte i Göteborg där 2500 poliser grep 530 personer, 53 poliser och 90 demonstranter skadades och affärsidkare och privatpersoner fick omfattande materiella skador på sin egendom. En person blev dessutom skjuten medan han fredligt demonstrerade genom att kasta gatstenar mot anstiftarna, polisen.

Vi har haft "Krossa Rasim"-kravaller när 400 rättrogna anföll ett 40-tal våldsamma skinnskallar (1997), "gatufester" mot kommersialism eller trafik (Reclaim the Street), husockupationer, demonstrationer och stenkastning för att markera avsky mot USA:s krigsinsatser både här och där och 1997 stormade 200 ungdomar kommunkontoret i Vindeln i protest mot ett indraget mellanmål(?).

Googlar jag på kravaller eller ungdomskravaller så finns det nästan hur mycket som helst, så det som händer i Husby är inte direkt något nytt.

Men en sak har de gemensamt alla dessa grupper som vilar på dagarna och verkar när skymningen faller.

De älskar att läsa om sig själva.

Nu när de inblandade själva kan fotografera eller filma sina insatser, sälja till media eller publicera dem på youtube, medan tidningarna tillhandahåller både kamera och tv-sändningar ..blir bekräftelseorgasmen enorm.

När jag en gång i världen arbetade på ett av våra största fängelser och senare inom ungdomsvården så var det väldigt statushöjande att ha tidningsurklipp på väggen som skildrade gärningen som var orsaken till straffet .. ju fler sidor och dagar desto högre status. I dag kan de som pyser ur sig sin frustration i våldshandlingar, tillbringa hela dagarna framför dataskärmen och beundra sina egna insatser.

Så om det är något som jag skulle vilja be om när det gäller "upploppen" i Husby så är det inte besinning .. för det är ju meningslöst när alla inblandade löper amok i en nästan religiös masspsykos där alla skyller på alla.

Men om redaktionerna på landets tidningar kunde lägga ner filmandet och publicerandet av filmer på nätet så kunde kanske de övertända och speedade ungarna få sova lite, i stället för att sitta och beundra varandra när sex stycken sparkar på en ensam polis eller när de bränner ner sitt eget närområde och grannarnas bilar.

Någon kanske till och med skulle vakna utsövd och fråga sig vad h*n egentligen sysslar med?

Rubrikerna om att det är polisens fel .. eller samhällets .. eller kapitalets .. eller regeringens .. eller avsaknaden av ungdomsgård/sysselsättning .. eller den olidliga långtråååååkigheten .. eller den allmänna känslan av att vara kränkt .. dem kan vi nog aldrig göra något åt är jag rädd.

Det kommer alltid att finnas människor som känner sig utanför, kränkta eller missförstådda och blir de tillräckligt många så förlorar gruppen ofta både vett och sans medan de ägnar sig åt inbördes självbekräftelse.

Själv skulle jag kunna tänka mig att löpa amok om jag bara fick kontakt med tillräckligt många osynliga, övermogna kvinnor som alla räknar med men ingen ser, hör eller är intresserad av. Finns det någon grupp i samhället som har anledning att känna sig kränkta så är det väl ändå VI!!

Men av ren självbevarelsedrift så behärskar jag mig och låter bli att elda upp grannens bil. Dessutom så betvivlar jag att hans fru skulle ställa upp eller applådera av ren solidaritet, trots hon delar min frustration.

Vi skulle nog inte ens få våra 5 minuter i Aftonbladets TV-sändning ..... så osynliga och ointressanta är vi.

AB, AB, AB, AB, AB, ABDN, DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD,