måndag 28 augusti 2017

Det blir bara konstifikare och konstifikare?


 Jag får börja återanvända gamla blogginlägg, bilder och citat från tiden då sossarnas vånda så småningom resulterade i Håkan Juholt, för att beskriva hur jag upplever Moderaternas nyvalsprocess efter att de lyckats få Anna Kinberg Batra att avgå.

Till att börja med var det rena farsen för att senare resultera i något som mest liknade något som en styrelseledamot, i en ideell förening jag var medlem i under en kort tid, beskrev som .. "att gå omkring med en hatt som slutar vid vristerna".

Det verkar bara finnas tre valbara kandidater hittills - Ulf Kristersson, Elisabeth Svantesson och .. Mikael Odenberg.
Mikael Odenberg? Hur kommer det sig att så pass många längtar efter Mikael Odenberg som moderatledare att han ligger bättre till på Unibet än Carl Bildt?

Och när det gäller Ulf Kristersson och Elisabeth Svantesson så kan jag bara undra varför valberedningen inte går ner på knä och ber Anna Kinberg Batra att ompröva sitt beslut.

Men min favorit, Finn Bengtsson, finns inte ens med på listan över tänkbara personer? Märkligt?

Det är tydligen allt för få som läste hans debattartikel i Dagens Industri i lördags. Den säger egentligen allt - och därför så får ni som missade den chansen att göra det här ...


Så, snälla alla Odenberg-fans vi behöver inga fler Juholt eller Löfven. Tänk till lite och tvinga upp Finn Bengtsson på banan i stället.fredag 25 augusti 2017

Anna Kinberg Batra vs Mikael Odenberg?
Efter en lång intern kampanj fick Anna Kinberg Batra nog och avgick från partiledarposten.

Jag har all förståelse för det och ingen hade kunnat gjort det på ett bättre sätt - starkt, modigt och rakryggat.

Men det som varit mest bedrövligt är den nästan totala fokuseringen på den avgående partiledarens personliga egenskaper.

Hon bedömdes vara för stel. Borde ha varit mer "likeably". Talade fel, rörde sig fel, borde varit folkligare och mer tilltalande på alla upptänkliga sätt.

"Jag känner inte igen den person ni talar om, när jag ser mig i spegeln" .. sa hon efter kraven på tydlighet och likeability och jag undrar varför Moderaterna överhuvudtaget valde en partiledare vars personlighet och utseende inte nådde upp till de högt ställda förväntningarna?

Finns det något mer knäckande än att få höra att ditt största fel är du själv? Din personlighet, ditt utseende, ditt sätt att vara eller tala? Dvs, hela din person.

Men om du ändrar dig till någon annan, så kan vi tänka oss att behålla dig?

Hur många har inte anpassat ihjäl sig för att nå de kraven.

Men Anna Kinberg Batra hinner knappt lämna presskonferensen förrän Mikael Odenberg fortsätter att kratta manegen för sig själv, och sätta fart på konflikterna igen, genom att underkänna resten av partistyrelsen.

Hon har ofrånkomligen haft det yttersta ansvaret men hon delar det med Ulf Kristersson, Elisabeth Svantesson, Tomas Tobé och andra som har ingått i partiledningen”, skriver Odenberg. Vilket gör att han verkar se sig själv som det enda och självskrivna valet, om inte Carl Bildt får en släng av dödslängtan och återvänder till den moderata gyttjebrottningen.

Men för säkerhets skull - om vi synar Mikael Odenberg med samma ögon som nagelfarit Anna Kinberg Batra - vad kommer vi då fram till?


Hur ser han ut egentligen, mannen som bestämt sig för att bli moderatledare?

Hur rör han sig, är han för stel eller för otydlig eller för slarvigt klädd? Talar han mer än han tänker och stämmer hans självbild med partiets förväntningar? Och hur likeably är han, sett ur ett väljarperspektiv?

Har han landsfaderliga anlag? Är han attraktiv, utstrålar han trygghet och en aningens aning manlig dragningskraft? Hur framstår han för "vanligt" folk? För korrekt eller alldeles för ledig?

Hur tydlig är han när det inte handlar om de egna karriärplanerna och vad vill han egentligen göra tillsammans med Socialdemokraterna som han så tydligt söker samarbete med?

Vilka krafter styr Mikael Odenberg? Föredrar han Stefan, Jonas och Gustav framför Annie, Jan och Ebba?

Om vi mäter Mikael Odenberg efter samma måttstock som han själv har mätt Anna Kinberg Batra - hittar vi då en person som vi vill ha som statsminister efter Stefan Löfven?

Eller, tillsammans med Stefan Löfven??


tisdag 22 augusti 2017

OM Moderaterna ska välja en "ny, tydlig och likeably" partiledare ..


.. som ska ha en rimlig chans att fånga väljarnas intresse och förtroende samt öka partiets popularitet, ser jag bara EN enda kandidat som kan komma på fråga.

Finn Bengtsson .. en man som visat att han har både ryggrad och integritet.

Finn Bengtsson är nog den ende politikern som jag känt respekt för sedan 2015. 

Men förmodligen ersätts Anna Kinberg Batra av någon annan som haft en spikrak politisk karriär, med start i MUF redan i skolåldern, och som aldrig har arbetat ute i verkligheten.

Men om de väljer Finn Bengtsson kan de redan nu räkna in min röst. Men om de väljer någon från den nuvarande partitoppen så är det nog förgäves är jag rädd. Valet av partiledare är inte en fråga om charm eller likeability och Anna Kinberg Batra är inte sämre än Annie Lööf som också fick jobba i motvind .. dock inte i samma kaos .. under sina första år.

Den ovetande, frånvarande och oinformerade statsministern.


Det verkar som om regeringskansliet, alla departement och alla ministrar i den rödgröna regeringen .. UTOM statsministern och integrationsministern .. visste att Trafikstyrelsens IBM-projekt förväntades medföra it-säkerhetsrisker och att tidspressen kunde leda till ”otillbörlig åtkomst av känslig information”?

Redan för två år sedan?

!!

Försvarsministern visste och vidtog sina mått och steg, men av någon anledning ansåg han det vara oviktigt att informera Stefan Löfven, eller någon annan, om att "säkerhetsläckaget" kanske kunde beröra andra myndigheter .. kanske polismyndigheten? .. eller främst den myndighet som själva slog larm utan att informera sin berörda minister.

Eller så visste Stefan Löfven samtidigt som alla andra, men beordrade full mörkläggning .. vilket misslyckades, men gjorde att han tvingades ljuga svenska folket rakt i ansiktet .. vilket gjorde att Peter Hultqvist mfl tvingas att ta en kula för chefen i hopp om framtida belöningar i stil med dem som utlovats till Anders Ygeman som avgick "frivilligt"?

Den utlovade feministiska regeringen kom ju i och för sig nästan omgående på plats och har levererat det de flesta förväntade sig, med tanke på de utvalda representanterna .. men den handlingskraftiga regering som Stefan Löfven redan före valet 2014 lovade skulle skapa ordning och reda, lyser fortfarande med sin frånvaro?

Men det märkligaste i hela den här soppan är att så stora delar av väljarkåren anser att Stefan Löfvens regerande och agerande eller brist på regerande och agerande, är ett bevis på ansvarstagande?

Något som förmodligen betyder att de tycker att Stefan Löfven är precis så "likeably och tydlig" som moderaterna kräver att Anna Kinberg Batra  borde vara??

Men, ärligt talat, om jag skulle behöva välja en av dem att luta mig mot i ett krisläge så valde jag Anna Kinberg Batra varje dag i veckan .. utan en sekunds betänketid.

För lite självbevarelseinstinkt har jag fortfarande kvar till skillnad från dem som klamrar sig fast vid en kapten som från dag ett placerade sig PÅ styråran och inte har förflyttat sig en millimeter sedan dess .. trots att skutan styr åt helt fel håll.

Sagt om ansvar ..

Vi blir inte bara ansvariga för det vi gör, utan också för det vi inte gör. /Molière (1622-1673)

Det blir inget riktigt resultat  utan ansvar; det blir heller inget ansvar utan resultat. /Arthur Vogel

Det är lätt att undvika vårt ansvar, men vi kan inte undvika konsekvenserna för det ansvar vi undvek. /Josiah Stamp


måndag 21 augusti 2017

Det är nog bara Stefan Löfven och Gudrun Schyman ..foto SCANPIX

.. som tror att det går att släcka en brand genom att ösa pengar över den?

Vi, som bara ansvarar för vår egen ekonomi, vidtar åtgärder för att elden inte sprider sig, förvissar oss om att den blir släckt, rensar bort allt som är förstört och det som orsakade branden - innan vi investerar några större summor i ett nytt och mer brandsäkert hus.

Men det är klart, det är skillnad på politiker och vanligt folk, eller som Platon sa 3-400 år f.Kr .. De som är för smarta att engagera sig i politik blir straffade genom att bli styrda av de som är dummare.


tisdag 15 augusti 2017

Samma nivå som i dag??


Magdalena Andersson gör en stor sak av att regeringen "storsatsar på äldrevården".

Men det är egentligen inte någon ny nyhet utan bara en upprepning av vallöftet från Almedalen där minst 20 miljarder ska ges till kommuner och landsting under nästa mandatperiod för att hålla uppe kvaliteten i välfärden.
  
Även(?) i höstbudgeten som regeringen ska diskutera på Harpsund i slutet av nästa vecka väntas äldrefrågorna stå i centrum, påstår finansministern.

Magdalena Andersson och hennes kompisar vet att de som passerat pensionsåldern är en viktig grupp i det kommande valet. Men i likhet med sin partiledare förutsätter hon att de flesta är så korkade att de köper ett begagnat vallöfte av en socialistisk regering en gång till.

Jag har högre tankar om mina medmänniskor än så ... åtminstone fram till att någon bevisar att jag har fel.

Men låt mig gissa .. 290 kommuner ska dela på 20 miljarder .. under FYRA år .. för att upprätthålla samma kvalitet i välfärden som idag. Det blir i runda slängar 70 miljoner per kommun. Men de största kommunerna får givetvis mest och de minsta minst och då får ni räkna själva på vad ni tror blir över till de små kommunerna i landet.


Pengarna ska räcka till att upprätthålla samma kvalitet i välfärden som i dag. Jag upprepar .. samma kvalitet i välfärden som i dag under nästa mandatperiod.

Pengarna ska alltså räcka till minst 300 sprillans nya äldreboenden inklusive personal, nya förskolor, fler förskolelärare, fler skolor, fler lärare, fler sjuksköterskor, ny hemtjänstpersonal, ökade kostnader för de funktionshindrade som Åsa Regner avlastar Försäkringskassan/staten och lägger över på kommunernas budget i stället för sin egen, försörjningsbidrag till alla som inte kan försörja sig själva samt ökat bostadsbyggande för att kunna möta befolkningsökningen. Samt lite annat smått och gott som ingår i kommunernas välfärdsskyldigheter.

Räck upp en hand alla som tycker att ordet kvalitet är väl valt, alla som känner sig tacksamma över att få dagens "kvalitet" i välfärden under den kommande mandatperioden och som tror att det kommer att räcka nu när landets kommuner får överta kostnaderna för alla nyanlända som staten hittills har tagit hand om .. och deras anhöriga som antagligen dyker upp under den kommande mandatperioden.

Någon?

Finns det någon som ser detta valfläsk som en "storsatsning på äldrevården"?


Någon?


måndag 14 augusti 2017

Stefan Löfven, Statsminister utan personligt ansvar?


Utan personlig ansvarighet (u.p.a) är en äldre juridisk term som använts av bland annat ekonomiska föreningar, för att deklarera att medlemmarna inte ansvarar för föreningens skulder vid en konkurs, utöver den medlemsinsats varje medlem betalat in till föreningen. Bolagsformen går inte att nyteckna, men existerande bolag får fortsätta.

Stefan Löfven ville inte bli partiledare efter Håkan Juholt och jag kan tänka mig att han blev övertalad med löften om att han absolut INTE skulle behöva ansvara för någonting alls, bara han gav sossarna ett landsfaderligt ansikte. De som lovade att bära hans bördor var förmodligen samma personer som lade ALLT ansvar på Håkan Juholt den dagen han tillträdde och fram till att han avgick?

OK då, sa Stefan Löfven, men kom ihåg jag tar inte ansvar för något, vill inte bli störd när jag är ledig och om vi vinner valet så flyttar vi genast krishanteringsansvaret till någon annan ..  och så åkte han iväg på träningsläger för att lära sig alla socialistiska klyschor och floskler som krävs av en partiledare. Efter det lyckades han ta sig igenom valrörelsen utan att ge några bestämda besked om någonting .. och det imponerade så stort på så många att han blev statsminister?

Nu blev de som lovat att ta ansvar, ansvariga som ministrar för sina egna departement där ansvaret raskt lades över på någon underordnad partikamrat som i sin tur delegerade ut ansvaret på någon annan som ögonblickligen såg fördelarna med att okontrollerat styra ett helt departement.

En del reste, andra representerade och ytterligare någon bröt mot lagen för att förenkla livet för den minister som inte ville ta några beslut som kunde vara skadliga för karriären.

För när valet var över insåg alla att fyra år är en kort tid för en minoritetsregering, ledd av en ansvarslös statsminister, som dessutom måste hålla Gustav Fridolin och Jonas Sjöstedt på gott humör. Ett enda felsteg och karriären kunde bli skadad, ett felaktigt personval på en viktig post kunde kosta en ministerpost nästa val .. det gällde att hålla en så låg profil att ingen förknippade det egna namnet med något obehagligt.

Så med Statsministern u.p.a följde en Regering u.p.a och ett antal kriser där följaktligen ingen hade något ansvar.

Sjukvården saknar platser - ingens ansvar. Sjukvården saknar personal - ingens ansvar. Hemtjänsten saknar personal - ingens ansvar. Äldre saknar äldreboenden - ingens ansvar. Äldre saknar vård i samband med demens eller sjukdom - ingens ansvar. Assistansersättningen äts upp av kriminella aktörer - ingens ansvar (eller möjligen de funktionshindrades eget ansvar?)

Polisen saknar poliser - ingens ansvar. Brottslingar går fria - ingens ansvar. Antalet bilbränder, villabränder eller andra fastighetsbränder ökar - ingens ansvar. Sexualbrotten ökar, särskilt på offentliga platser - ingens ansvar. Våld och rån mot äldre ökar - ingens ansvar. Ministrar bryter mot lagen - ingens ansvar.

Skolan saknar lärare - ingens ansvar. Elever utsätts för trakasserier och våld i skolan - ingens ansvar. Skolresultaten sjunker - ingens ansvar.

Människor utan rätt att vistas i landet utvisas - ingens ansvar, så de får bli kvar. Terrorister bygger nätverk i Sverige - ingens ansvar, så de får fortsätta. Kvinnor lever och växer upp i en hederskultur som är olaglig i Sverige - ingens ansvar, vi skapar ett eget Sverige för dem.

Osv, osv, osv ..

Nu sitter ett hundratal män på trappan vid Medborgarplatsen och hävdar att de är barn. Runt dem bildar poliser .. som hade behövts bättre någon annanstans .. en skyddande ring. 
I denna ring protesterar Gustav Fridolin mot den regering han själv sitter i, där flödar Gudrun Schyman över av den empati hon inte anser offren för hederskulturen förtjänar, där ler och visar Helene Fritzon upp sig u.p.a till viss besvikelse för dem som inte förstår systemet utan trodde att hon skulle säga något meningsfyllt.

Männen på trappan KRÄVER att få stanna i Sverige trots att de i flera fall redan fått avslag på sin ansökan .. ibland till och med två, tre eller fyra gånger.

De "mår inte bra", "känner sig förnedrade" och demonstrerar för att "stötta de papperslösa och hemlösa och de familjer som har fått tre avslag och har ingenstans att bo och att leva." "Ingen ger oss svar på våra krav. Alla har sagt att det är någon annan som måste göra det. Vem tar ansvar? Flera har sagt att vi har rätt, att Afghanistan inte är säkert. Varför gör ni inget? Leder inte Löfven det här landet? Varför tar inte Socialdemokraterna ansvar?"

Besluten om de utvisningar de vänder sig mot är fattade enligt svensk lag. Men det är de nya Socialdemokraterna u.p.a som sitter vid regeringsmakten och därför finns det ingen som kan klargöra detta enkla faktum för dem som tror att det går att sittstrejka sig till ett uppehållstillstånd eller en lagändring.

Eller så kanske det går?

Med en regering utan ansvar som styr över myndighetschefer utan ansvar så kan ju vad som helst hända?

Men OM det värsta kommer till det värsta och svensk lag enbart gäller oss som varit svenskar i generationer och inte dem som påstår sig vara barn från ett land som de aldrig satt sin fot i .. då hoppas jag att det är fler som utnyttjar trappan vid Medborgarplatsen när den blir ledig.

En utmärkt plats att placera vårdbehövande anhöriga på när du själv inte orkar längre. Goda människor bistår ju gärna med sovsäckar, filtar, mat, städning och empati och polisen bildar inte bara en skyddande ring runt de vårdbehövande äldre utan städar gärna den gemensamma toaletten om någon missbrukar där .. ”Det brukar vara blodigt, inte så trevligt.”

Och när de äldre antingen dött av sina umbäranden .. vilket måste ge bra bilder till press och tv när vi får följa med intill sista andetaget, dag efter dag .. eller fått den hjälp de borde ha haft från början enligt svensk lag, så är ju platsen på trappan på Medborgarplatsen ledig så att landets utbrända sjukvårds- och omsorgspersonal har någonstans att samlas och kräva sin rätt i samhället.

Och eftersom trappan finns tillgänglig året runt för andra grupper som känner sig förnedrade, inte mår bra eller kräver en rätt som de har eller tror sig ha .. så kanske den representerar den nya tidens demokrati. Rätten att åtminstone få visa upp sitt elände offentligt medan de ansvariga väljer att avsäga sig sitt ansvar.torsdag 10 augusti 2017

Att akta sig för att kasta ut barnet med badvattnet är ..


 ..  ett ordspråk som handlar om dem som rensar bort bra saker samtidigt som de rensar bort det dåliga. Som att rensa bort blommorna tillsammans med ogräset, typ.

Ungefär som kyrkan och regeringen.

Alla som inte har den "värdegrunden" ska bort och med dem följer allt som kan ge näring till en blomstrande, omfamnande plats för alla.

Vår nuvarande regering har förfinat detta förhållningssätt till fulländning när de ger order till Försäkringskassan att dra ner på timmarna för de funktionshindrade för att slippa behöva förhålla sig till eller kränka de innovativa, men inte helt seriösa, bidragsexploatörerna som specialiserat sig på luckorna i Försäkringskassans handhavande av assistansersättningen .

Jag tror att det har med värdegrunden att göra att de ser babyn/de funktionshindrade som ointressanta och kostsamma samtidigt som de verkar anse att badvattnet/bidragsexploatörerna har en oerhörd potential om de bara förfinas, berikas och förädlas enligt den svenska modellen.

Möjligheterna att använda slutresultatet inom vård och omsorg verkar vara oändliga, det insåg till och med Mona Sahlin. Och det verkar som om vår regering också ser det värdegrundsbearbetade badvattnet som en ovärderlig tillgång inom offentlig sektor .. och då särskilt inom vård och omsorg av äldre och funktionshindrade.

En grupp som knappast lär kunna hävda motsatsen?


Så därför .. och med rätt värdegrund och med hjälp av den svenska modellen .. bör vi kanske se miljardrullningen från Försäkringskassan som en ren investering?


söndag 6 augusti 2017

Glöm inte Sven-Otto Littorin, Anders Borg.


Vår förre finansminister var på fest i skärgården för några veckor sedan och blev så berusad att han "drabbades av en blackout", vilket gjorde att han inte förrän i efterhand blev medveten om att han varit "full, arg och otrevlig".

Av någon anledning ansåg han att det bästa han kunde göra i den situationen var att gå ut på facebook och be om ursäkt offentligt?

Anders Borg minns inte vad som hände. Vi vet inte vad som hände. Media rapporterar om vad de tror hände baserat på anonyma uppgifter som kanske baserar sig på andra- eller tredjehandsuppgifter. Av det kan vi kanske dra slutsatsen att inte heller journalisterna vet säkert vad som hände.

Britta Svensson skriver om offren för det som eventuellt hände. Vilka offer? Inte en enda av gästerna på festen har anmält intresse för att spela den rollen? Vi vet inte ens säkert om det finns en förövare?

För nästan exakt 7 år sedan befann sig Sven Otto Littorin i samma situation. En anonym person låg bakom en historia som fick Aftonbladet att utnämna sig själva till både polis, åklagare, domare och bödel.

En historia som knäckte en människa som redan innan befann sig i en personlig kris.

Då var det Fredrik Reinfeldt och Anders Borg som jagades av media som ville ha svar på hur de såg på anklagelserna mot Sven Otto Littorin.

Nu är det Anna Kinberg Batra som jagas och förväntas svara på hur hon ser på anklagelserna mot den förre finansministern. Hon svarar .. naturligtvis .. att OM anklagelserna är sanna så är det allvarligt och OM det är sant att det har utslungats kvinnoförnedrande tillmälen så bör det .. naturligtvis .. anmälas av den som vet vad som hände.

Vad skulle hon annars ha sagt.


Han blev "djupt besviken" ... ”Jag kan inte förstå hur en tidigare kollega och nära vän kan välja att göra politiska poänger på basis av rykten. Anna Kinberg Batras omdöme har ofta ifrågasatts, jag kan känna allt större förståelse för det ifrågasättandet”.

Hur var det nu, sommaren 2010 när Sven Otto Littorin stod ensam i ett drev som var betydligt värre än det som Anders Borg befinner sig i?

Vad sa och gjorde Fredrik Reinfeldt och Anders Borg för att stötta vännen och kollegan Sven Otto Littorin?

Inte ett smack! De kunde inte nog distansera sig och ta avstånd från kollegans "privatliv".

Den vända ryggens politik gällde och Sven Otto Littorin fick lämna regeringen utan så mycket som ett tack för gott samarbete. Vad jag vet har vännerna och kollegorna inte visat något som helst intresse för honom sedan dess.

Jag minns att jag desperat försökte hitta en ursäkt för deras beteende, då när det hände. Men senare fick jag veta att sveket var precis så stort .. om inte större .. än det som många klandrade Fredrik Reinfeldt och Anders Borg för.

Så hur är det nu med kvinnosynen, Anders Borg? Är det bara en händelse att den enda som drabbas av din vrede i den här märkliga historien inte är mediedrevet eller den anonyme uppgiftslämnaren .. utan Anna Kinberg Batra?


Det kanske är något för Britta Svensson att skriva om?
torsdag 3 augusti 2017

Socialdemokraternas Tro och Solidaritet visar vägen?


 Prideveckan är slut och i år var det Adam Davidsson från KD:s förbundsstyrelse som lyckades trampa i HBTQ-klaveret med ett illa formulerat tweet.

Detta gjorde att den nuvarande ordföranden för Socialdemokrater för tro och solidaritet Ulf Bjereld .. tidigare Sveriges kristna socialdemokraters förbund/Broderskapsrörelsen och också adjungerad ledamot av Socialdemokraternas verkställande utskott .. blev väldigt, väldig ledsen, vilket kanske är förståeligt eftersom orden "pervers" var väldigt illa valt.

Däremot har jag personligen inga svårigheter att förstå andemeningen med Adam Davidssons tweet. Sverige är ett öppet land när det gäller HBTQ-frågor och det är väl få av oss som inte har samkönade par eller homosexuella singlar i bekantskapskretsen och/eller arbetslivet.

Men Pride? Pride betyder stolthet och Pride-rörelsen ska sprida ett kärleksbudskap sägs det. I mina ögon har det mer och mer börjat handla om Politik och Kinkykvarter än om stolthet och vardagskärlek och vad jag förstår så känner därför inte alla homosexuella stolthet när Pride-veckan drar igång. Men var och en blir lycklig på sitt sätt och jag missunnar ingen möjligheten att visa upp sig och sina sexuella preferenser i ett Pride-tåg.

Tvärtom .. ingen skulle bli gladare än jag om vi övermogna kvinnor, som passerat bäst-före-datum .. också skulle få en möjlighet att visa upp våra inre divor i ett till större delen skattefinansierat Pridetåg en gång om året.

Men Adam Davidssons tweet gjorde mig .. genom ett svar från TV4:s Helena Gissén .. uppmärksam på något jag helt missat, nämligen att "muslimsk vänster" har ett alldeles eget socialdemokratiskt manifest, eftersom de muslimska medlemmarna hos Socialdemokraterna "inte är färdiga med HBT-frågan" .. och några andra punkter(?).

Tro och Solidaritet strök alltså stadgan om lika värde oavsett sexuell läggning för att blidka Islamiska förbundet?

För att de inte var färdiga med HBT-frågor??

Jag hittar en länk till en debattartikel från januari 2011, där Peter Weiderud .. ordförande för det som då kallades den socialdemokratiska broderskapsrörelsen, men nu heter Tro och Solidaritet ..  skriver att "S-muslimer kan inte förväntas ha samma förståelse för HBT-personer".

Huvudbudskapet i artikeln är att en grupp aktiva socialdemokratiska muslimer önskade formulera ett politiskt dokument .. ett manifest för muslimska socialdemokrater i valrörelsen 2010 .. där man gav uttryck för de prioriteringar man såg som viktiga. Det mest trängande handlar om rätten till jobb, bra bostäder, frihet till religionsutövning, men självklart också solidaritet med andra, i Sverige och världen.

"Inspiration för arbetet var det manifest för en kristen vänster som Broderskapsrörelsen antog vid kongressen 2009". Det fanns dock en del punkter som "vållade en del debatt vilket gjorde att rörelsens normalt starka skrivningar om att inte diskrimineras på grund av sexuell läggning saknas i Manifest för muslimska socialdemokrater".

Peter Weiderud förklarar att .. "Skälet att HBT-rättigheterna inte lyftes fram är inte att muslimer i Broderskap har en annan hållning" utan att "muslimer som grupp inte haft samma möjligheter att arbeta med frågan. [ ... ]. "I Afrika, Asien, Mellanöstern och Östeuropa har dessa frågor bara börjat diskuteras. Det innebär att nya svenskar – både kristna och muslimer – på kort tid behöver processa denna och många andra frågor".

Han fortsätter .. "Självklart måste det finnas gränser för de gamla svenskarnas tålamod. Människor som söker sig till Sverige har ett eget intresse att förstå det svenska sammanhanget. Men det måste också finnas gränser för den etnocentriska arrogansens otålighet.

"HBT-personer och praktiserande muslimer hör, tillsammans med samer, romer och papperslösa invandrare, till de grupper i Sverige som är i mest akut behov att få sina rättigheter sedda, erkända och tillgodosedda. Därför behöver dessa grupper också se varandras behov och söka bära varandras behov av rättigheter".

Det här får mig att börja ana varför socialdemokraterna beter sig så motsägelsefullt när det gäller de invandringsrelaterade "utmaningarna" som "folket" påstår sig se men som de själva förnekar.

De muslimska männens syn på och förhållande till kvinnor och kvinnors rätt till sina egna kroppar till exempel. Att inte det är en större fråga för vår feministiska regering har faktiskt förbryllat mig? Men nu förstår jag förhållningssättet .. de muslimska männen är helt enkelt inte färdiga med kvinnofrågorna!

Vi "gamla svenskar" har självklart gränser för vårt tålamod .. det erkänner Peter Weiderud. Det är helt naturligt att vi tycker att människor som söker sig till Sverige borde ha ett eget intresse att förstå det svenska sammanhanget. Men vi måste alltså sätta gränser för vår etnocentriska arroganta otålighet? Visa tålamod helt enkelt, och inse att det som är totalt olämpligt och helt över gränsen för oss är något som någon annan inte är helt färdig med? Inte har processat färdigt än?

Konflikter och upplevda kränkningar till exempel. Etnocentriska och arroganta, gamla svenskar som jag brukar hålla oss inom lagens råmärken när vi löser konflikter och upplevda kränkningar och går sällan till ytterligheter som våld, mord eller mordbrand. Men Socialdemokraterna har tydligen identifierat grupper som kräver extra mycket hänsyn i sådana fall, eftersom de ännu inte är färdiga med utan måste få hjälp att processa de frågorna?

Ett förklarande ljus lyser över regeringens mjuka hållning och ordval när det gäller de invandringsrelaterade utmaningar som uppstått på grund av att våra nysvenskar ännu inte har haft samma möjligheter som vi med att förstå och processa landets lagar?

Beslutet att stryka skrivningen om lika värde oavsett sexuell läggning i manifestet för muslimska socialdemokrater fattades inför valrörelsen 2010 och jag kan inte se några tecken på att den muslimska vänstern processat färdigt frågan under de senaste 7 åren?

Men någon kanske kan upplysa mig om vilka andra punkter som ströks ur Manifestet för muslimska socialdemokrater och hur lång tid det förväntas ta innan Socialdemokraterna har arbetat färdiga med de här och de andra frågorna där de muslimska medlemmarna har en annan hållning än de gamla etnocentriska och arroganta svenskarna?