måndag 28 november 2016

"Folk" ...?


Plötsligt inser jag att jag har blivit "folk"?

"Folk" .. ytterligare ett ord som missbrukats och tappat värde som så många andra under de senaste åren.

"Folk" .. en del av en obestämbar, grå massa som ska formas och fostras till att leva efter en påbjuden gemensam "värdegrund" och följa förutbestämda "ideologiska riktningsgivare"  i något som kallas "den Svenska Modellen".

Ett begrepp som skapats i samarbete med diverse" normkritiska", "idéburna organisationer" som dessutom hjälper till med att registrera och "hitta folk" .. rätt sorts "folk" .. i ett samarbete med "över 100 000 rättviseförmedlare i sociala medier för att konstruktivt korrigera skevheter i samhället".  Med hjälp av bl.a Rättviseförmedlingen kan alla .. som inte är "folk" .. skräddarsy arbets- eller samtalsgrupper med rätt könsfördelning och rätt "bakgrund" .. och förmodligen rätt åsikt .. där de intresserade kan välja mellan nordisk, utomnordisk eller okänd? Jag antar att det finns ett för mig okänt antal könstillhörigheter att välja mellan också, för att det hela ska blir fullständigt rättvist och oskevt?

Dessa viktiga insatser imponerade så till den milda grad på vår statsminister att han egenhändigt författade en hyllningsdikt på Rättviseförmedlingens femårsdag.


Så långt jag kan minnas har jag .. i politiska sammanhang .. varit "Väljaren". Inte "väljarna", utan "Väljaren" .. en viktig person, en individ som politikerna vänt sig till med sina lockande budskap. Ibland kallades jag också för "medborgare/medborgaren", vilket också signalerade en viss respekt och tillhörighet.

Men nu är jag "folk"?

Eller folk och folk? Det tror jag bedöms efter en förutfattad "norm" som en särskilt utvald "normkritisk" normkritiker kan kritisera om jag inte följer normen för hur jag ska vara som "folk"? Eller nå´t?

Men varför klaga? Jag är ju i alla fall kvinna, om än med fel "bakgrund", vilket ger en liten fördel i sammanhanget. Det är betydligt värre för min man eftersom han är man med nordisk "bakgrund" , tillhörande fel "norm" .. och därmed extra mycket "folk" enligt den gällande normen.

När hände det här? Hur började det? När förvandlades jag från Väljare/Medborgare till "folk"?

Om jag tänker efter så tror jag att det hela är Sverigedemokraternas fel.

I valrörelsen användes ordet "folk".. lite föraktfullt .. om SD:s väljare som till största delen ansågs vara lågbegåvade, hatiska män som drev omkring .. arbetslösa och bittra .. i landets nordligaste delar. Vi andra .. vi var fortfarande Väljare eller Medborgare, åtminstone vad jag minns.

Så småningom .. när SD kom in i riksdagen .. hittades det "folk" lite här och där i landet och när sedan flyktingströmmarna började öka så blev begreppet "folk" plötsligt synonymt med främlingsfientlighet, högerextremister, rasister, fascister och nazister.

Trots det ökade Sverigedemokraterna i valet 2014 och "folk" blev också samlingsordet för alla med kritiska röster som uttryckte tvivel på de ekonomiska förutsättningarna för att klara av kostnaderna för de "öppna hjärtan" som "folk" förutsattes bidra med.

"Folk" är obildade. "Folk" är rädda, oroliga och fördomsfulla. "Folk" behöver ledas, läras och skyddas från information om händelser eller obehagliga fakta som kan skapa mer rädsla, mer oro och fler fördomar. Något som verkligen skapar mer rädsla, oro, fördomar mot journalister och politiker .. och ökad försiktighet i umgänget med okända.

"Folk" behöver mer kultur, leverad från särskilt utvalda .. som då inte är "folk" utan "kulturarbetare" . "Folk" behöver skräddarsydd information från särskilt utvalda människor som kan leda dem genom nyhetsflödet.  "Folk" förstår inte sitt eget bästa och "folk" ser och tolkar sin verklighet på ett sätt som inte riktigt stämmer överens med vare sig "den Svenska Modellen" eller den godkända "Värdegrunden".

"Folk" är ett nödvändigt ont.

Något som den styrande klassen helst skulle vilja klara sig utan?

Tänk hur mycket lättare allt vore utan "folk" som envisas med att se sig själva som individer .. personligheter .. som vill tänka, välja och tala fritt, leva sina liv i frihet, lite hur som helst tillsammans med vem som helst ... när som helst .. var som helst .. där det fungerar som bäst!

Helt utan kontroll och styrning i form av värdegrunder och rättviseregistrering!!

Om mindre än två år är det val. Från och med nu kommer alla medel att användas för att vinna våra röster och det spelar ingen roll vad vi gör eller säger .. det kommer att ljugas, anklagas, skuldbeläggas, mörkas, fifflas och produceras statistik och utredningar som anpassats och beställts efter ett på förhand beställt svar.


Så det enda jag begär är .. visa lite respekt och kalla mig inte för FOLK när ni försöker föra mig bakom ljuset!söndag 27 november 2016

Identitetsempati?


 Expressen startar en kampanj för att med hjälp av sina vassaste medarbetare kunna ge 1691 flyktingar en röst.

En medarbetare som seglat upp som politisk sakkunnig på området är Alex Schulman .. förmodligen för att kunna konkurrera med AB som låter storheter som Henrik Schyffert, Anders Lindström och Fredrik Virtanen dela på den identitetsempatiska tronen.

Men ingen kan vrida på den empatiskt tårflödesframkallande kranen som Alex Schulman. Jag minns ett klipp där han nätt och jämt kunde genomföra en intervju om hur det var att skriva om sin avlidne far. Till och med jag fick en igenkännande klump i halsen när han stapplande sökte de rätta orden .. ända fram till det ögonblick han trodde att direktsändningen bröts .. och jag fick den välregisserade medkänslan nerkörd i halsen.

Det påstås att det hela var en sketch. En liten rolighet där krönikören och kändisen driver med sin egen skildring av sorgen efter sin far. I så fall var det mycket skickligt gjort .. men oavsett vilket gav det en mycket trovärdig bild av hur lätt det är att fullt medvetet visa betald empati.

Men det är värdefullt med äkta empatiska människor. De behövs. Särskilt de som inte bara säger de rätta orden utan också utför de rätta handlingarna .. helt utan ekonomisk vinning.

Det är också välkommet och behjärtansvärt när media värnar om och ger utsatta människor en möjlighet att bli sedda.

Men när kommer kampanjen som ger 1691 isolerade, hjälplösa och halvsvältande "fattigpensionärer" en röst?

De köande livshotade sjuka? De brottsutsatta barnen? De utbrända, utmattningsdeprimerade och ovärderliga anställda i offentlig sektor, som av besparingsskäl inte beviljas sjukpenning? När får vi höra 1691 röster berätta?

Får vi någonsin höra 1691 ungdomar berätta om rädslan och utsattheten de upplever varje dag de går till en skola där det ofta handlar mer om att överleva i nuet än att lära för livet?

Var är reportagen som skildrar lidandet och vardagen för 1691 psykiskt sjuka och deras anhöriga?

De funktionshindrades utsatta situation, nu när finansministern drar in på det enda som kan ge dem delaktighet i samhället. Vilka vassa pennor ska skriva om åldrande föräldrar eller syskon som plötsligt får allt ansvar för en familjemedlem som behöver stöd och hjälp dygnet runt .. samtidigt som de måste arbeta fulltid för sin egen försörjning? Här finns också 1691 ohörda röster som väntar på att bli hörda.

Bakom siffrorna finns människor. Bakom siffrorna döljer sig alla som inte vet något om hur allt ska bli. Det är så ledsamt allting .. skriver Alex Schulman.

Så sant. Men var är Alex Schulmans egna hjärteknipande krönikor om andra utsatta grupper? Eller om 1691 helt okända, ensamstående äldre som inte har samma ekonomiska och sociala förutsättningar som hans egna föräldrar?

Glöm mig eller Skynda att älska?


fredag 25 november 2016

Om någon undrar ..


.. vad jag håller på med så kan jag berätta att Rackarkotten, oförklarligt och plötsligt, blev blockhalt på vänster framben och att Hittekatten samtidigt blev akut sjuk. Jag har alltså tillbringat större delen av min tid hos veterinären eller som tjänstgörande sjuksköterska för de drabbade .. samtidigt som jag tampats med Skattemyndigheten för att få rättvisande papper för att kunna stoppa autogiron på min brors bankkonto.

Svenska myndigheter är i sanning stora och trögrörliga .. även om den person du slutligen hamnar hos är både trevlig och tjänstvillig. Men regler är regler och uppgifter är uppgifter .. hur fel de än är.

Läget för Hittekatten är så pass allvarligt att vi måste passa på att gräva en liten grav i morgon innan det blir tjäle i marken .. om och utifall att det värsta händer innan det blir vår igen. Tack och lov så märker katten själv inte så mycket av de dåliga nyheterna och jag hoppas, hoppas och gör allt jag kan för att morgondagens grävande ska vara förgäves.

November 2016 kommer alltså inte att gå till historien som en av mina bästa månader i livet, för att uttrycka det milt.

Men OM allt varit som vanligt hade jag gärna skrivit om frågorna som aldrig ställs och svaren som därför aldrig kommer när det gäller opinionsmätningarna angående "Vinster i välfärden".

Dessutom vill jag gärna skriva om Miljöpartiet. Varför vill så pass många rösta på ett parti som strängt taget fungerar som ett maskformigt bihang till Socialdemokraterna?

Eller är det så att det är sossarna som röstar på Miljöpartiet för att åtminstone ha parti att visa sin makt över och ta ut sin frustration på, nu när de hittills misslyckats med att mobba bort Sverigedemokraterna?
söndag 20 november 2016

Till Stefan Löfven ..


Hej.

Ursäkta att jag skriver och stör, men jag läste att du ville tala "från" folk, så som folk uppfattar det" trots att du tydligen inte "vågat" möta oss vanliga människor tillräckligt ofta.

Jag är inte riktigt säker på vad du menade med det, trots att jag är en av dem du vill tala "från". En av alla dem som du så svepande kallar för "folket".

Om det är så att det är mig du vill tala "från" så måste jag också erkänna att det inte gått så bra hittills. Om sanningen ska fram så har jag inte begripit mycket av det du sagt mellan flosklerna, klyschorna och anklagelserna mot andra partier och partiledare?

Så mitt tips är att du fokuserar på EN fråga och försöker förstå vad den handlar om, vilka konsekvenser det för med sig när den inte fungerar och klart och tydligt redogör för vad du tänker göra åt den.

EN enda fråga. Det är väl inte för mycket begärt?

Jag tänker inte vara så grym och hänsynslös att jag begär att du ska kommentera migrationsfrågorna. Inte heller begär jag några svar på välfärdsproblemen eller skolans fria fall.

När det gäller välfärdsfrågorna kan jag till och med se din vinst i välfärden, när du kapar kostnaderna för de tärande i samhället. För vem vill inte ha en budget i balans? Särskilt inte om ett så fint jobb som statsministerposten hänger på det, även om jag förvånas över att det är just Socialdemokraterna som står för uppsägningen av det vi .. folket .. trodde var ett samhällskontrakt.

Men när funktionshindrade dör av att de får "färre timmar" för att kunna leva ett anständigt liv, när hemtjänsten inte förmår leva upp till sitt uppdrag, när vård- och omsorgspersonal som drabbats av utmattningsdepressioner får avslag på läkarens rekommendation om sjukskrivning, när äldre svälter och dör av uttorkning för att äldrevården nedmonterats, när psykiskt sjuka hinner ta livet av sig i kön till vård- och behandling, när 6-åringar far illa på förskolan eller när barn är så rädda i skolmiljön att det inte längre handlar om lärande utan om överlevnad .. då är det mer påtagligt och viktigt för oss .. folket .. än att Magdalena Andersson kan vifta med tillrättalagda siffror som visar en budget i balans.

Så korkade är vi .. trots att de flesta av oss faktiskt kan skilja på debet och kredit. Inkomster och utgifter i det lilla livet är faktiskt lika viktiga för oss  .. kanske viktigare till och med .. är regeringens trixande med statistiken.

För handen på hjärtat, Stefan Löfven, det där med att Sverige ska ha Europas lägsta arbetslöshet, det är ju bara ett statistiskt mål .. det vet ju både du och jag.

Men bortsett från allt trist och tråkigt som bubblar upp på hatsajter och twitter och förmodligen stör dig alldeles oerhört så borde det vara en lättnad att inte behöva svara på mer än EN enda fråga, eller hur? Även om kravet på tydlighet, insikt och lösning kanske kan trassla till det lite.

Så håll i hatten, för här kommer den ..

Hur ser du på situationen inom Polisen i dag?

Hur kommer det sig att så många polistjänstemän, polischefer och till och med rikspolischefen inte har någon som helst polisiär erfarenhet och hur i helsike kan så många rekryteras politiskt och/eller från elitistiska nätverk som anser att deras främsta uppgift är att kalla oliktänkande för "bruna råttor" eller skriva myndighetstweets om vilka partiledare de vill "kräkas" på?

Eller för att uttrycka det "folkligt" .. de som styr verkar inte veta ett biddevitt om hur de ska sköta sina uppdrag medan de verkliga poliserna driver som roderlösa fartyg i de kriminella farvattnen.

Tänker du överhuvudtaget på det?

Har du någon Plan?

Det känns som om det brådskar, ärligt talat. För det verkar sluta fler poliser än det utbildas och om det ska anställas fler tjänstemän, vänner, managementskonsulter och chefer så måste du nog bygga ett polishus till innan nästa val och med tanke på att varje särskilt utvald tjänsteman kostar som tre poliser på fältet .. minst .. och att varje nybyggnation i Stockholm måste bestå av billiga hyresrätter till nykomna svenskar, så tror jag inte att det är någon bra idé.

Särskilt inte om den ställs mot frågorna som du inte behöver svara på just nu .. men som vi .. folket .. ständigt måste förhålla oss till.

Dessutom så verkar alla kriminella i dag vara under 18 år och släpps därför direkt ut på gatan efter ett hastigt besök på polisstationen, har du tänkt på det?

För inte så länge sedan fanns det fungerande ungdomsfängelser/ungdomsvårdsskolor för tyngre ungdomsbrottslingar, är det något du funderat över? Sett så här från gräsrotsnivå känns det inte som en dum idé.

För om alla kriminella inte riskerar några påtagliga straff så blir det väldigt negativa effekter på rättssamhället i stort, tror jag. För vem vill vittna, döma eller försöka hjälpa någon som när som helst kan stå utanför din dörr och utkräva hämnd eller vedergällning?

Jag förstår att du har fullt upp just nu med att försöka hålla liv i debatten om moderaternas "interna hatkultur" på nätet, men även om poliserna förväntas vara mer hårdhudade, för en betydligt blygsammare lön än ömskinnade politiker med en betydligt mer generös ersättning, så tycker jag att gränsen har passerats med råge när jag läste följande uppmaning från Syndikalistiska Ungdomsförbundet som visserligen inte är SSU men som väl kvalar in under benämningen vänster.


Så här kan vi ju inte ha det.

Eller vad tycker du?

Jag ber om ursäkt för att jag länkar till så många olika artiklar, men läs dem så kanske du ser en annan verklighet än din egen. För jag är uppenbarligen inte ensam om att se dagens situation som ett hot mot säkerheten i samhället. Eller som du själv försökte uttrycka det .. ni verkar att ha misslyckats med att fånga upp människors oro.

Du ville ju erkänna det, men det är faktiskt inte nödvändigt. Bara visa lite intresse och GÖR något åt det så är åtminstone jag nöjd.

Vänligen

Anybody, folk  


lördag 19 november 2016

Ingen Trump-effekt?


Under rubriken "Ingen Trump-effekt för Sverigedemokraterna" publicerar SvD Sifo:s väljarbarometer för november och skriver .. I SvD/Sifos väljarbarometer för november syns dock inga spår av de globala antietablissemangsvindar som även låg bakom lämna-sidans seger i den brittiska EU-folkomröstningen i somras.

??

Men var det inte det som var Trump-effekten? Att det inte syntes några spår av Trump-effekten som ledde till Donald Trumps seger och "lämnasidans seger" i Brexit-valet?

Trump-effekten .. eller Brexit-effekten .. kan väl kort sagt sägas vara beviset för opinionsinstitutens oförmåga att "visa spår av" vilka opinionsvindar som kommer att resultera i de faktiska valresultaten.

Trump-effekten .. som det inte syns något spår av .. betyder att de mätningar som kommer att flashas upp som bevis för väljarnas sympatier fram till valet 2018 kommer att vara precis lika tillförlitliga som de som publicerades i svensk press som garanti för att Hillary Clinton skulle vinna presidentvalet?

Men vad vet jag .. jag svarar aldrig på frågor från opinionsinstituten när de ringer.


torsdag 17 november 2016

Bredvid oss, om oss, till oss, från oss, så som vi känner och uppfattar det???


TomasTobé (M), använder alla de rätta orden i en debattartikel i Expressen ....

Svensk vänster har allt för länge fått forma den politiska debatten runt symbolpolitik.
 
De har lyft godhetssignalering till norm. Politiska elitprojekt har varit viktigare än människors vardag.

 Uppenbara målkonflikter har sopats under mattan, det har bidragit till en ton i det politiska samtalet som utgår från att avsiktligt missförstå sin omgivning.

Sveriges etablissemang måste se verkligheten.

Det gör vi moderater.

Verkligen???

Då kan ju "folket", "människorna", "väljarna" eller vad ni nu vill kalla alla som ni nu försöker göra gemensam sak med, äntligen få svar på varför ni under drygt 2 års tid gjort ert bästa för att dölja det? Varför ni inte ens försökt att opponera när ni egentligen när som helst har makten att fälla en regering som enlig er har gjort alla fel?

Vi föreslår fler poliser – med högre lön. Vi vill utöka antalet undervisningstimmar i skolan. Vi har höga ambitioner för en trygg, gemensam välfärd. Underhåll av väg och järnväg prioriteras. Vi vill stärka integration och bryta utanförskap med ökade krav, fler enkla jobb och att det lönar sig mer att arbeta än att leva på bidrag. Sverige ska inte ha EU:s mest generösa invandringspolitik. Den ska vara långsiktig och hållbar.

Föreslår, vill, har höga ambitioner, vill igen, tänker prioritera, långsiktigt och hållbart ..  men hur står det till med trovärdigheten sedd i relation till partiets faktiska handlande?

Man vinner inga val genom att vara smartast i Almedalen, man vinner val hemma vid folks köksbord .. skriver Gustav Fridolin som insett att .. om man i dag passerar ett torg eller går på en gågata så ser man att alla insett något jag tror att många av oss i partierna ofta missar: Det är personliga möten som skapar förtroende.

Att denna glasklara insikt är en del av Gustav Fridolins historia bevisas genom hans egen fina berättelse om sin egen valkampanj som INTE bestod av politiska utspel utan av ett samtal med väljarna.

JAG åkte runt och bjöd på kaffe, bulle och samtal i Göinge, på Österlen och i Bjäre.

JAG fick höra att jag slösade bort min tid.

Men in i riksdagen kom JAG ändå.

Många har pratat om samtalsklimatet på nätet, hur motröster kan höras och hur lögner kan avslöjas. Det är så klart viktigt. Men tar vi ett steg tillbaka måste vi fråga oss: vad är det som får människor  att lyssna till enkla budskap och svälja det som ofta visar sig vara rena lögner?

Ja, vad eller vem är det som får människor att lyssna till enkla budskap som .. vi ska Stoppa Förbifart Stockholm .. JAG ska vända skolans dåliga resultat på 100 dagar .. allt åt alla eller i alla fall medborgarlön åt alla .. Sverige ska ha öppna gränser och välfärden är till för alla som passerar dem ..och svälja det som ofta visar sig vara rena lögner .. Vattenfalls brunkolsgruvor kommer ALDRIG att säljas?

VEM eller VAD är det som får människor att bete sig så korkat??

Förklaringen kanske finns hos landets statsminister, Stefan Löfven, som uttrycker sig så här tydligt ..

Vi ska visa att vi står bredvid folket och ge uttryck för vad folket känner. Det är det som folket inte riktigt ser nu.

Aha!!

Eller ???

Statsminister Stefan Löfven medger nu .. i elfte timmen .. att de "riktiga" partierna har misslyckats med att fånga upp människors oro. Vi måste erkänna det. Det är inget att hymla om. Vi ska inte tala om folk eller till folk utan från folk, så som folk uppfattar det. Vi måste ha den mentaliteten att vi vågar möta människor mycket mer

Vi ska visa att vi står bredvid folket och ge uttryck för vad folket känner. Det är det som folket inte riktigt ser nu. Nu upplever man ett glapp mellan politiker och sig själva.

Populismen .. läs Sverigedemokraterna .. är bra på att fånga upp besvikelsen men den har inget svar på frågorna .. fortsätter statsminister Löfven som mig veterligt inte haft svar på en enda fråga sedan han tillträdde.

Sedan fortsätter Stefan Löfven, som tidigare sett flyktingkrisen som ett mindre "problem" samtidigt som han varit oerhört generös med att nazist- och fasciststämpla meningsmotståndare och oliktänkande .. Men det är klart att när det under ett år kommer 163 000 asylsökande börjar folk undra om skolan och sjukvården kommer att fungera eller om bostäderna och jobben räcker till. Det finns ingen organiserad ondska eller rasism i detta utan är en rädsla och oro om samhället kommer att fungera.

Så nu vet vi .. Trumpskräcken har slagit klorna i våra politiker som plötsligt vill sitta vid våra köksbord, se verkligheten som vi ser den, stå bredvid oss och förmedla vad vi känner. De vill inte tala om oss eller till oss utan från oss, som vi uppfattar det så att vi inte tror på enkla budskap och sväljer det som ofta visar sig vara rena lögner .. vad det nu innebär? Jag är inte riktigt säker på att de här tre männen vet det själva?

Men de vill VÅGA möta oss mycket mer .. eftersom vi bara är rädda och oroliga i stället för onda och rasistiska som de trodde förut?

Jisses vad trygg jag känner mig nu.

Men .. ett ord som lyste med sin frånvaro var ordet medborgare. Undrar varför?

Kan det vara av oro och rädsla för att det ska dyka upp ett nytt parti som ännu inte har fångat folkets uppmärksamhet?

Ett parti som jag själv följer med intresse men som ännu inte fångat mig mer än som telefonklotter medan jag talar med folk om folk som vill förmedla vad folk känner.

onsdag 16 november 2016

Trump, Miljöpartiet, fallskärmar, "block" av SD och annat elände.


När livet plötsligt och oväntat tar en oväntad vändning, när någon du älskar och har tagit för given somnar på kvällen och inte vaknar mer .. då blir den lilla verkligheten större och tydligare än den stora verkligheten som alla andra fokuserar på.

Mitt eget liv .. det förflutna, framtiden, nutiden och dåtiden .. har legat som ett dimmigt filter över nyheter, stora händelser, korkade beslut och omvärldens reaktioner på alltihop. Det viktigaste har varit att förstå, fatta och acceptera .. och i det sammanhanget är jag så tacksam över alla okända som helt oombedda hjälpt till, erbjudit sitt stöd eller bidragit med medkännande kommentarer.  Alla har varit värmande ljus i en obegriplig och ohanterlig overklighet.

Visst .. jag såg att Trump vann presidentvalet .. än sen då, jag blev inte överraskad. En viss självinsikt skymtade visst förbi hos landets journalist-, kultur-, och politikerelit .. men den var så kortvarig att jag kan ha sett fel. I dag är ju allt som vanligt igen .. och det som hände i USA borde inte ha hänt där och kommer därför inte att hända här .. även om allt tyder på att det är precis just det som kommer att ske.

Men Trump-paniken verkar ha skapat hopp hos de hopplösa? Plötsligt verkar möjligheten att rösta bort vara ett mer lockande alternativ än att rösta för. Kanske det enda hoppet för den som inte vill ha den regering vi har, men samtidigt står frågande inför oppositionens ovilja att ta vara på möjligheten att befria oss från den?

Den här veckan har jag också befunnit mig långt från hemmet en hel del, vilket har fört med sig att jag ätit på ställen med andra tidningar än de jag brukar läsa.

I Aftonbladet läste jag att Miljöpartisterna "ute i landet" har lyckats "blocka" Sverigedemokraterna så till den milda grad att de begär att riksdag och regering ska följa deras lysande exempel.

Samtidigt läste jag i lokalpressen att Sörmlands landstingsfullmäktige hade haft sammanträde och att två ämnen skapat debatt. Att avskaffa landstingspolitikernas fallskärmar och/eller att starta ett hospice där ensamma människor slipper att dö ensamma.

Enligt landstingets regler har den politiker .. som har en lön över 40% av heltid och som lämnar sitt uppdrag .. rätt till fortsatt lön/arvode till 85% i två år och därefter 60%. ÄVEN om politikern i fråga har skaffat eller återgått till annat arbete redan första året? En landstingspolitiker hade till och med anställt sig själv som sin egen politiska sekreterare för att täcka upp ett arvode som hon annars hade gått miste om??

Det tyckte partiet Vård för pengarna var orimligt. Varför ska politiker kunna plocka ut två löner .. samtidigt? På vilken annan arbetsplats är det möjligt?

Men när det var dags för omröstning var det bara "Vård för pengarna" som ville avskaffa fallskärmarna och när det gällde hospice så var det bara M och Kd som stödde det ointressanta förslaget.

Men .. "blockningen" av Sverigedemokraterna fungerade! När Sd föreslog att landstinget borde upprätta en plan för stolpar för laddningsbara elbilar och fick stöd från flera andra partier .. fällde Miljöpartiet motionen med motiveringen att de hade en egen plan på gång.

Ibland undrar jag om Miljöpartiets representanter förstår att de representerar väljarna? Folket som betalar skatt på "enkla" och låga löner. Folket som ska dö på hospice .. eller i ångestfylld ensamhet. Folket som begär handling NU .. när det behövs .. och inte ett ANNAT kopierat förslag med en maskros på .. SENARE.

När folkvalda miljöpartisterna ser det som sitt uppdrag att "blocka" beslut som är viktiga för medborgarna, enbart för att de stöds av eller kommer från "fel" person/parti är risken överhängande att konsekvenserna drabbar tredje person .. det föraktade FOLKET som väger lättare i den miljöpartistiska ideologin än de egna maktambitionerna.

I det sammanhang som jag befann mig i när jag läste det, upplevde jag landstingspolitiken som kall, futtig, maktfullkomlig och egoistisk .. men man kan ju också se det som insändarskribenten Jan-Erik Larsson skrev någon dag senare ..

Läste i SN (10/11) att landstingsfullmäktige avslagit VfP:s förslag att slopa fallskärmen för politikerna. I alla andra sammanhang är en person jävig om personen deltar i ett beslut, som berör personens egna ekonomiska förhållanden. Nu eller i framtiden har väl ingen betydelse.

Beslutet att avslå VfP:s förslag att slopa politikernas fallskärmar är då fullt av jäv. Samtliga röstberättigade, som kan komma ifråga för fallskärmsavtalet är jäviga när de avslår förslaget och beslutet att avslå förslaget står i strid med svensk lagstiftning. Enda beslutet, som då ej är jävigt, är Vård för pengarnas besluta att stödja förslaget.


Jag är verkligen djupt besviken på landstingspolitikerna, som inte förstår att fallskärmsavtalen är ett slag i ansiktet på vanligt folk. Den egna välfärden går före visionerna om jämställdhet och lika värde.

torsdag 10 november 2016

Min bror dog på Alla helgons dag ..

.. en stor del av min historia är för evigt borta, och jag måste erkänna att det gjorde ont i hjärtat när jag senare läste att det var en efterlängtad händelse som skulle ha fröjdat Zara Larsson om hon hade vetat om det.

Men trots att min bror var en äldre, heterosexuell och lite bitter vit man så är hans frånfälle ingen vinst för Zara Larsson. För lika blå som jag är, lika röd var han och det finns väl ingen som jag haft så fantastiskt roliga och upprörda diskussioner med. Jag kommer att vara en mycket fattigare människa nu när jag inte längre har honom som synar, ifrågasätter och kanske till och med ger nya perspektiv på mina åsikter

För mig var han oersättlig och mitt eget liv känns än så länge också så pass värdefullt att jag inte är beredd att offra det på Zara Larssons altare .. även om det i mitt fall skulle innebära en betydligt större vinst för vänsterns dyrkade godhetsapostel.

måndag 7 november 2016

Åsa Regner ljuger och svamlar vidare.


Den personliga assistansen består av två delar ..

BEHOVET = de TIMMAR som Försäkringskassan .. med minutprecision ..  har utrett att den funktionshindrade behöver för att kunna leva enligt lagen om Assistansersättning. Att Försäkringskassan skulle "fuska" med timmarna är en orimlig tanke .. men det är bara de som kan göra det.

MEDLEN = den ekonomiska ersättning som utgår till dem som administrerar den personliga assistansen. Det vill säga löner, sociala avgifter, administration, utbildning och aktiviteter mm.

När Åsa Regner kräver att .. "Försäkringskassan ska bidra till att bryta utvecklingen av antalet timmar inom assistansersättningen" .. betyder det att hon vill att de funktionshindrades behov ska begränsas, det kan inte tolkas på något annat sätt.

Orsaken är att det finns TVÅ huvudmän när det gäller personlig assistans .. Försäkringskassan eller Kommunen. De assistansberättigade som har mer än 20 timmars grundläggande behov i veckan får sitt assistansbehov betalt av Försäkringskassan. De som har mindre än 20 timmars grundläggande behov blir kommunernas problem och kostnad.

Regeringen vill att kommunerna ska ta mer av kostnaden så att statsbudgeten ser bättre ut inför valet 2018. DET är det enda skälet till Åsa Regners attack på de funktionshindrades TIMMAR .. dvs BEHOV.

Fusk, övervinster och felanvändning av MEDLEN är den påstådda orsaken till att Åsa Regner kräver att Försäkringskassan ska bidra till att bryta utvecklingen av antalet timmar inom assistansersättningen och eftersom ingen annan än Åsa Regner och hennes parti kan hitta det enorma fusket, övervinsterna och felanvändandet så kan man ju undra varför de inte ger sig på MEDLEN = den ekonomiska ersättningen där det borde vara hur lätt som helst att hitta de påstådda oegentligheterna, i stället för TIMMARNA = själva hjälpbehovet, där varje minut redovisats?

Men svaret är, att det har de redan gjort, så där finns inget mer att hämta om inte syftet är att avskaffa hela assistansreformen.

Sanningen är att varken Försäkringskassan eller Ekobrottsmyndigheterna har kunnat hitta något som tyder på ett omfattande fusk eller överutnyttjande. Miljardfusket inom assistansen är en myt som skapats enbart för att spara in på de svagaste i samhället för att kunna finansiera regeringspartiernas valfläsk 2018.

Eller, som Jenny Wennberg uttrycker det i Dala-Demokraten, .. "Är det detta Socialdemokraterna menar när de talar om den svenska samhällsmodellen? Att ge Försäkringskassan ett sparuppdrag som leder till att liv ödeläggs och anhörigvården, som vi vet att främst kvinnor ägnar sig åt, ökar?

På vilket sätt tjänar samhället exempelvis på sjukskrivna, deltidsarbetande och förtidspensionerade föräldrar, och senare, vuxna syskon, som tvingas ta över anhörigvården när föräldrarna inte längre orkar?

Socialdemokraterna är ett parti som vill spara på de som behöver ett fungerande samhälle allra mest.


Det kan inte någon socialdemokrat vara vare sig stolt eller nöjd över".


lördag 5 november 2016

Svenska "hjälte-vänstern" blir mer och mer obegriplig och tragisk.


Här går till exempel Henrik Schyffert till modig attack mot Sverigedemokraterna i TV4!!

Ungefär samtidigt som Expressens Karin Olsson levererar en bredsida mot Grand Hotels brist på värdegrund i samband med Sverigedemokraternas "Vidriga party".


Det brinner bilar i förorterna, unga kvinnor förtrycks och utsätts för hedersvåld, fler och fler elever upplever skoldagen som skrämmande och resultaten sjunker, antalet våldtäkter stiger, hjälplösa äldre isoleras i hemmen, åldringsrånen ökar, gängvåld med dödsskjutningar blir allt vanligare, sjukvården räcker inte till för alla, funktionshindrade sorteras ut ur systemet, tbc-smittan sprids åter i landet, den våldsbejakande islamismen får allt större spridning hos unga,  psykiskt sjuka delas upp i lindrigt, medel eller svårt stressade eller deprimerade och det gäller att fortast möjligt bli svårt sjuk för att få vårdens fulla uppmärksamhet och finns det minsta lilla arbetsförmåga i något yrke där det aldrig finns några arbeten, så spelar det ingen roll vad läkarintyget säger .. det är bara att knega på eller ställa sig till arbetsmarknadens förfogande.

Någon lösning på bostadslösheten syns inte vid horisonten, poliserna blir färre och färre samtidigt som rättssamhället verkar spricka i sömmarna .. det sk samhällskontraktet upplevs som brutet av dem som är mest utsatta och behöver det bäst.

Det finns gott om frågor som borde väcka vänsterns påstådda engagemang, empati och solidaritet med och för de svaga och utsatta .. men vad gör de?

Lajvar 30-talet?

Rollbesättningen verkar vara .. vänstersidan i svensk politik = det "riktiga" Sverige som INTE agerade safe, fegt och svekfullt mot Danmark och Norge samtidigt som gränserna stängdes för judar som flydde för livet.

Flyktingar/asylsökande från Mellanöstern och Nordafrika får spela judarnas roll och får all den hjälp judarna INTE fick då det verkligen behövdes för ca 80 år sedan. 

Svenska sverigedemokrater och deras väljare målas upp som det tyska tredje riket, de italienska fascisterna, SS, Hitler och Mussolini i en salig röra och får motta det "modiga" hat som den svenska eliten höll inne med på 1930-talet.

Så, istället för att visa prov på sin omtalade Värdegrund, reagera, agera och försöka göra skillnad för dem som just nu .. just i dag .. skulle behöva lite äkta engagemang och empati så går hjälte-vänsteraktivisterna all in för att ..

.. sänka Grand Hotel i en nätkampanj på twitter, som hämnd för att de ställer samma lokaler till förfogande för högernationalisterna, som de gjorde för nazisten Hermann Göring för drygt 80 år sedan??


Jisses!


DN, SvD,