söndag 30 november 2014

Den gemensamma nämnaren?


"Löfvens regering går på tomgång" .. skriver Anna Dahlberg i Expressen.

"Hur många fler misstag tål Stefan Löfven?" .. undrar Peter Wolodarski och Mikael Gilljam, statsvetare vid Göteborgs universitet, tycker att det är anmärkningsvärt att det gått så pass bra för den rödgröna S/MP-regeringen i opinionsmätningarna?

Fler och fler röster höjs också på sociala medier om värdet av ett nyval, en annan politik och en annan regering.

Och så är det hela ovissheten med budgeten? Vilket/vilka partier kan tänkas vara så självmordsbenägna att de sviker sina väljare för att rädda en regering som inte särskilt många verkar vara  nöjda med?

Det verkar inte gå så bra för det "vinnande" laget?

Det görs analyser och utvärderingar .. vafför är det på detta viset?? Hur kunde det gå så här illa när sossarna äntligen fick tillbaka den makt de aldrig borde ha förlorat om allt gått rätt till?

Finns det någon gemensam nämnare i två valförluster och ett fiasko, som kan ge en förklaring?

År 2006 förlorade Göran Persson och fick lämna över statsministeruppdraget till Fredrik Reinfeldt. Då var Ylva Johansson en minister nära den avgående partiledaren

År 2010 var det meningen att Mona Sahlin skulle bli Sveriges första kvinnliga statsminister. Som nära vän till partiledaren och den tilltänkta statsministern var Ylva Johansson självskriven för en ministerpost.

Under Håkan Juholts rekordkorta tid som partiledare valde han att INTE ha Ylva Johansson vid sin sida. Hon var däremot en av de första som öppet kritiserade hans partiledaregenskaper? Jättejättesnabbt blev Håkan Juholt avpolletterad?

Så valdes då Stefan Löfven till partiledare och när han .. ÄNTLIGEN!! .. klev upp på den tron som av hävd varit reserverad för sosseledare, så återtog Ylva Johansson sin rättmätiga plats som minister vid hans sida.

Miljöpartiet pekas ut som sossarnas snubbeltråd i regerandet .. allt kommer att bli ljust och vackert om de bara försvinner och sossarna får regera ensamma? Är den gemensamma nämnaren för all otur som drabbar sossarna .. Miljöpartiet

Är Miljöpartiet sossarnas jinx?


Jo .. Ylva Johansson!!


Jag tror jag är något på spåren här ..... ?????


SvD, DN, DN,

lördag 29 november 2014

Om nu de utsträckta händerna och ..

.. alla fagra ord om ansvarstagande och samarbete är ärligt och uppriktigt menade så borde väl regeringspartierna kunna ta sitt ansvar för den uppkomna situationen och rösta på Alliansbudgeten och erbjuda sitt samarbete över blockgränserna ... om de bara får behålla sina titlar och tjänsterum?

För det är väl ändå det som det hela handlar om?

Vem som har rätten att inneha makten på de andras bekostnad.

Om Alliansen underlättar för regeringen i budgetfrågan sviker de sina väljare, om Sverigedemokraterna låter bli att försöka sänka regeringens budget sviker de inte bara sina nuvarande väljare utan får eventuellt nya att söka andra lösningar och om regeringen envisas med att oppositionen ska ta ansvar för deras nuvarande och framtida problem så utplånar de i alla fall socialdemokraterna som framtida regeringsalternativ.

Ingen väntar sig däremot något annat av Miljöpartiet än vad de levererar just nu. Att de sitter där de sitter är helt och hållet medias förtjänst och de lär ju ha gott om tid att njuta av resultatet nu när antalet jobb inom media brutalt försvinner för att aldrig mer komma inom räckhåll.

Då kanske det går upp ett ljus .. de kanske börjar ana att entreprenörer och företagare inte är ett ojämlikt samhällsproblem utan förutsättningen för ett fungerande skyddsnät och en fungerande välfärd.

Åsa Romson tycker att en rödgrönblå färg verkar tilltalande. Det tycker inte jag .. det är ju samma färg som en rejäl blåtira efter en lika rejäl smäll mitt i nyllet.

Jag vet det för jag har haft en själv. En gång när jag var väldigt, väldigt ung och orkade festa väldigt mycket och länge försökte jag stoppa två tvärförbannade lika unga killar från att råka i slagsmål. Jag lyckades i och för sig .. det blev bara ETT slag .. och det landade på mig när jag gled in i handlingen .. nämen hörrni grabbar, inte ska ni väl sl... sedan låg jag där, mitt i händelsernas centrum.

Det var inget som jag direkt blev vackrare av, vill jag påstå och inget som jag rekommenderar. Så låt var och en klara av sina egna problem ... lägger du dig i det hela riskerar du att bli den som ligger utslagen när dammet börjar lägga sig.


Men Åsa Romson och hennes ministerkompisar kanske drömmer om att få blåsa på knogarna medan de betraktar det blårödgröna resultatet av de utsträckta nävarna??Rekommenderad lördagsläsning .. Uvells Kränkthets-lexikon.

DN, DN, DN, DN, DN, DNSvD, SvD, SvD, SvD,

fredag 28 november 2014

EXIT ...

.. brukar det stå på en grön skylt någonstans i varje byggnad som det kan finnas anledning att fly från. Nödutgång, bakdörr, räddningsstege ... något som väl alla är tacksamma för när det handlar om livet?


När det handlar om Makten och den Politiska existensen så verkar det också finnas dolda dörrar och nödutgångar för den som inte klarar av att möta utmaningarna utan väljer att fly?

OM inte Alliansen tar det ansvar som Regeringen anser att de har för regeringens budget, och OM Sverigedemokraterna bestämmer sig för att sänka regeringens budget på onsdag .. kanske redan på tisdag? .. kan regeringen lugnt och stilla "föreslå att budgeten skickas tillbaka till riksdagens finansutskott om SD beslutar att rösta på alliansens budgetförslag".

Möjligheten har diskuterats och "Magdalena Andersson utesluter inte att så kan bli fallet" .. om nu SD är så ouppfostrade att de inte förhåller sig till sossarna som pöbeln till adeln.

Men om jag tänker efter i ett historiskt perspektiv så är det väl precis det de gör??

Ur ett historiskt perspektiv, ja .. då var det inte ovanligt med hemliga flyktvägar när det brändes under fötterna på herrarna som hänsynslöst tagit för sig utan tanke på konsekvenserna för folket.


Den feges utväg .. som ofta slutade ett mindre trevligt sätt. Men det var alltså DÅ ... för länge länge sedan.

DN, DN, SvD, SvD, SvD, SvD,

Expressen verkar ha drabbats av en moralisk härdsmälta?


Jag trodde att botten var nådd när tidningen anlitade den sk Researchgruppen för att kunna vara både polis, domare och bödel om de kunde ertappa någon med att besöka SD:s sajt Avpixlat och visa prov på minst lika dåligt omdöme som tidningen själv visar i jakten på klick.

Människor som hävt ur sig grova rasistiska kommentarer dömdes till en offentlig  Golgatavandring .. tillsammans med sina familjemedlemmar .. fick mikrofoner upptryckta i ansiktet utanför ytterdörren och blev i en del fall till och med av med sin försörjning.

Vem tog ansvaret för de "stackars barnen" som Expressen så ofta värnar om .. när pappa dömdes utan åtal och utan rättegång?

Som sagt .. jag trodde att det inte gick att sjunka lägre?

Men om man verkligen, verkligen vill kräla i dyn för pengar och anstränger sig till det yttersta så går det tydligen att balansera på lagens yttersta gräns.

I går hade Expressen rubriken ..


Rubriken är sökbar men själva artikeln är borta .. någon har fått mycket, mycket kalla fötter.

Men om media .. som har, och dessutom önskar ytterligare stöd från skattebetalarna .. ostraffat ska kunna hänga ut det som samma skattebetalare förlitar sig på ska falla under läkarsekretessen och PUL, personuppgiftslagen, så kan inte tidningsdöden komma fort nog.

Det har redan gjorts försök med att filma privatpersoners dödsögonblick. Är nästa steg att gotta sig i privatpersoners sjukjournaler för att få tillräckligt med "klick" för att locka annonsörerna?

Är vi verkligen tillräckligt sjuka för att klara oss från kvällstidningarnas offentliga "rättegångar"? Eller förtjänar vi att hamna i vår tids motsvarighet till den offentliga skamstocken?

Jag hoppas innerligt att Jimmie Åkesson orkar föra talan mot både Expressen och den person på Kammarkansliet som sålde ut hans läkarintyg som "offentlig handling".

För om inte Expressens handlande prövas så kommer kanske du eller jag att upptäcka att våra egna mest privata och känsliga uppgifter blir nyheter för andra att gotta sig i, eller döma oss för.


"Vad som är förkastligt, vad som är farligt, med extremister är inte att de är extrema, utan att de är intoleranta. Ondskan är inte vad de säger om sina handlingar utan vad de säger om sina motståndare"./Robert F. Kennedy (1925-1968)


DHL,

torsdag 27 november 2014

PANIK på vänsterkanten!

För nästan ett år sedan .. den 8:december 2013 .. lät det så här (markeringen är min);
"När vi har haft socialdemokratiska minoritetsregeringar så har vi sett till att vi har majoritet för våra förslag i riksdagen. Vi har förankrat dem via samarbeten med centerpartiet, vänsterpartiet och miljöpartiet. Det har den här regeringen totalt brutit den praxisen och lägger förslag som det inte finns majoritet för. Det är tyvärr inte oppositionens uppgift att lotsa igenom budgetar, säger Magdalena Andersson (S)"

I dag är det i alla högsta grad oppositionens uppgift att lotsa igenom regeringens budget?

gick det bra att till och med underteckna samma dokument som SD, för att hindra en höjning av brytpunkten för statlig skatt. En fråga som, på inbjudan från Jimmie Åkesson, bröts ut ur regeringens budget .. tvärtemot vad alla ansåg vara praxis.

PRAXIS? Det är det jättejättejätteviktigt att följa ... om du finns på vänsterkanten. Om du mer lutar åt höger så går "det som är bäst för landet" före praxis. Det vill säga .. PRAXIS är till för att skydda vänsterpolitiken från högerpolitiken och om det inte går så ska högerpolitiken stödja praxis så att vänsterpolitiken ändå kan göra det som de .. och kanske bara de .. anser vara bäst för landet??

Om jag förstått det hela rätt?

Men det är inte så lätt. På Twitter attackeras företrädarna för Alliansen hårt när de inte fattar det som jag alldeles nyss bevisade var svårt att förstå. Läs bara den här ordväxlingen mellan Göran Hägglund och Jonas Sjöstedt:
Göran Hägglund fattar inte alls att han .. till skillnad från den rödgröna oenigheten .. MÅSTE ha en plan för vad som kan hända om Jonas Sjöstedt och hans vänner kör i diket och blir överkörda av SD.

Man är väl kompisar i nödens stund? Saknar vänstern en plan så borde de väl i allsin dar få en av borgarna som redan hade en FÖRE valet och som presenterar den IGEN i budgetomröstningen? Det blir ju TVÅ planer .. alltså en över som Löfven kan få som frälsarkrans.

 HJÄLP Löfven ... ta hans utsträckta hand! Han skulle aldrig i livet göra samma sak för dig ... men du får chansen att gå under som en bättre människa.


DI, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN, DN,

onsdag 26 november 2014

Eftersom Fnordspotting redan har skrivit ..

.. allt som jag .. ilsken som en bålgeting .. tänkte skriva efter att ha läst statsministerns senaste uttalande, så skickar jag alla intresserade vidare till "Statsministern som kastade sten i glashus" och nöjer mig med att konstatera att jag aldrig trodde att den dagen skulle komma då jag på fullt allvar skulle känna större förtroende för Sverigedemokraterna än för den rödgröna vadmannuskakalladet.

När Stefan Löfven säger .. ”Jag utgår ifrån att de fyra borgerliga partierna inte vill ha en ordning där Sverigedemokraterna har det avgörande inflytandet” .. betyder det att om det går åt helvete för regeringen så är det Alliansens fel.

Kom in i mitt rum .. sa spindeln till flugan, typ!

När han säger .. Sverigedemokraterna visar en exempellös ansvarslöshet .. så är det exakt vad jag och många med mig anser att regeringen visat prov på så gott som oavbrutet från dag ett och när jag läser om Margot Wallströms uttalanden så längtar jag mer efter Carl Bildt än vad jag gjorde efter Tomten som barn.

OM Sverigedemokraterna fäller regeringens budget på onsdag kanske vi kan slippa den här lekstugan i FYRA långa år framöver. För är det något som är farligt för Sverige så är det en svag sosseledare i händerna på Miljöpartiet och Vänstern .. åtminstone sett ur min synvinkel
.


Expr., Expr., DN, DN,
6mannen

Om Stefan Löfven ..

.. släpar in Miljöpartiet i förhandlingar som gäller våra pensioner .. då blir jag rädd på riktigt.

"Pensionsgruppen består av de partier som tog fram det nya pensionssystemet och som dessutom, under enighet, ska utveckla systemet och föreslå nya regler. Miljöpartiet har aldrig varit med, då partiet inte ställde sig bakom systemet när det växte fram på 1990-talet" .. och hittills har de också stått utanför alla möten.

Men nu har sossarna antingen drabbats av total maktfullkomlighet, eller blivit satta under Miljöpartiets förmyndarskap(?) så till den milda grad att de självsvåldigt bjuder in dem i pensionsgruppens gemenskap. Utan att först rådgöra med de övriga partierna?

För mig är det skrämmande. Pensionsöverenskommelsen ska inte bara garantera trygghet för alla som avslutar ett långt arbetsliv utan också se till att kostnaderna inte skjuts upp och läggs på framtida generationer. Miljöpartiets förhållande till en långsiktig och balanserad ekonomi är välkänt vid det här laget - ta det som finns och sätt sprätt på det.

KÖP NU OCH BETALA SEDAN .. som det så lockande brukar stå i annonserna.

Ett parti som utan att darra på manschetten kastar bort 4 miljoner varje dag för att få sin vilja igenom är inte precis vad jag kallar ansvarsmedvetet eller förtroendeingivande.

Det som Miljöpartiet kan ställa till med i dag får kommande generationer betala.

Att Miljöpartiet eller Vänstern skulle få inflytande över beslutfattandet gällande den ingångna pensionsöverenskommelsen fanns inte i min begreppsvärld. Men å andra sidan hade jag aldrig kunnat föreställa mig en regering som ser ut som den vi har i dag.

Den 30:e september släpptes nyheten .. "Pensionsgruppen växer. Idag meddelas det att Miljöpartiet accepterar grunderna i pensionsöverenskommelsen och kommer att ansluta till pensionsgruppen när den nya regeringen tillträder".

Den 1:e oktober dementerade Johan Stuart, politisk sakkunnig hos avgående socialförsäkringsministern Ulf Kristersson (M), och berättade att det inte riktigt var så enkelt ... Pensionsgruppen kanske växer. Det är inte Miljöpartiet eller regeringen som bestämmer vilka partier som ska ingå i pensionsgruppen. Det gör de fem riksdagspartier som idag tillsammans utgör gruppen. Först när de är överens om att ta in Miljöpartiet, kan det bli fråga om att de kan komma in. Rätt ska vara rätt".

I dag skriver KG Scherman,Generaldirektör Riksförsäkringsverket 1981-1996, statssekreterare 1976-1979, att pensionsgruppen visst är underställd regeringen .. men att  "Stefan Löfven ställs inför några klara alternativ: Att säga upp pensionsöverenskommelsen eller säga upp bekantskapen med miljöpartiet. Om nu inte allianspartierna redan vid det instundande mötet med pensionsgruppen sväljer det sura äpplet och accepterar att samarbeta med det parti vars hela politik de just, liksom i förbifarten, har underkänt.

Intressant verkligen".

Stefan Löfven traskar vidare i Miljöpartiets ledband och vi har uppenbarligen en minoritetsregering som leds av ett 6%-parti som anser sig vara en majoritetsregering med rätten att fatta egna beslut? När det gäller andra länder brukar den inställningen tyda på något helt annat än demokratiskt beslutsfattande.

Vi har ett stabilt och hållbart pensionssystem, låt oss för guds skull hålla Miljöpartiet utanför så vi kan behålla det så i fortsättningen också. I mitt räkneverk över Förbifartens "paus" kan vi se vad de kostat hittills bara genom ETT beslut, och det räcker mer än väl för att jag ska önska att de försvann för gott från regeringen.

Mikael Damberg säger att Sverigedemokraterna förvandlar riksdagen till en "lekstuga.Socialförsäkringsminister AnnikaStrandhäll(S) säger att Alliansen beter sig "barnsligt" och Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen, Tomas Eneroth påstår att det "vilar ett löjets skimmer" över den borgerliga kritiken .. men varje beslut, varje uttalande, varje obegriplig handling får mig bara att längta mer och mer glödhett efter att bli av med vår nuvarande regering.

Barnsligt, lekstuga och löjets skimmer .. är ord som passar som handen i handsken på den "samarbetsregering" som gett ordet "samarbete" en helt ny betydelse.

Om det inte hade haft ett så högt pris för alla som är totalt beroende våra gemensamma välfärd så skulle det vara underhållande. Men redan i dag drar vissa kommuner in på stödet och hjälpen för de allra svagaste i samhället därför att pengarna inte räcker till.

Just nu .. i dag .. blir någon av med den insats som h*n byggt upp hela sin tillvaro på. Så släpp för sjutton inte in Miljöpartiet på fler områden där de kan vända upp och ner på försvarslösa människors livsförutsättningar.

Och jag ska vara helt ärlig .. nästa onsdag hoppas jag att Sverigedemokraterna gör vad de kan för att sänka regeringen. Kan vi bli av med Miljöpartiet, kommer jag att stå i tacksamhetsskuld till ett parti som i alla fall känns tillförlitligare än dem.

DN, DN, SvD, SvD, Expr.,

tisdag 25 november 2014

Jag vet inte riktigt ..

.. hur jag ska förhålla mig till budgetomröstningen i riksdagen nästa onsdag. Det är svårt att överblicka vad som händer om Sverigedemokraterna fäller regeringens budget .. även om mitt primitiva jag säger samma sak som SD:s väljare .. SÄNK REGERINGEN!

Men jag försöker att inte lyssna på den sidan av mig själv. Utom när Stefan Löfven säger - vi måste samarbeta, jag räcker ut min hand!, Mikael Damberg hotar - SD tar en mycket stor risk eller Magdalena Andersson varnar - de vågar inte svika löftet till pensionärerna! Och så mässar de i takt med tidningarnas journalister - det är jättejättedåligt att SD inte talar om i förväg hur de tänker rösta!

DÅ vaknar min inre urmänniska till liv och jag undrar hur i helsike de här människorna har lyckats navigera så högt upp i hierarkin utan att ha ett uns förståelse för hur människor reagerar eller tänker?

Varför ska någon samarbeta med ett parti som sviker löften så fort de får som de vill? Varför ska pensionärerna vilja ha kvar dem som faktiskt lurar dem mest, genom att ge med ena handen och ta tillbaka det dubbla med den andra? Varför ska de demokratiskt valda företrädarna för 800 000 väljare .. fler är Mp och Vänstern tillsammans .. tala med dem som konsekvent vägrar att kommunicera utan vänder ryggen till 800 000 svenska medborgare?

SÄNK REGERINGEN .. mumlar jag sammanbitet för mig själv och när jag läser medlemmarnas budskap till partiledningen inne på Avpixlat, så förstår jag precis hur triggade de blir av sossarnas provokationer.

Vill Löfven och Andersson slippa ur rävsaxen de fastnat i när de tog in Miljöpartiet i en gemensam regering?

Alla dessa konstiga besked, uttalanden, beslut, utredningar och det generösa slöseriet med 4 skattemiljoner dagligen på miljöpartiets miljöaltare, allt detta fibblande, snubblande, fumlande och mumlande .. är det bara en fint för att bli av med Mp och ensamma få tillgång till makten?

Löfven kanske KAN uttrycka sig begripligt ... om han bara slipper Romson och Fridolin?

Och då hamnar foliehatten genast på min inre grottmänniskas huvud och jag tänker .. igen .. SÄNK REGERINGE SÅ VI BLIR AV MED DEM!

Men när jag har lugnat ner mig, stoppat undan foliehatten och avlivat grottmänniskan .. så inser jag att det största problemet är att jag inte litar på dem som mindre än halva väljarkåren valde för att representera oss.

Jag tror inte att de kan, vill, vågar, har förmågan eller kompetensen. Ett inavlat maktfullkomligt parti som gifter sig med ett makthungrigt kompromisslöst parti utan verklighetsförankring, kan inte resultera i annat än en politik som handlar mer om egen makt än vad som är bäst för folket.

Är det verkligen något att spara på?

Så trots att jag inte riktigt kan överblicka hela situationen så skulle jag inte bli besviken om Sverigedemokraterna fäller regeringens budget nästa onsdag.


Fyra år till, av det som vi sett prov på under mindre än två månader, är också mer än jag förmår överblicka.


Expr., DN, DN, DN, DN, SvD, SvD, SvD,

måndag 24 november 2014

Expressens chefredaktör meddelar ..


.. att tidningen har valt att avbryta samarbetet med Marcus Birro.

Marcus Birro själv beskriver rätt väl vad som hänt, Fredrik Virtanen på AB jublar förmodligen över en bägare och den som inte har bilden klar för sig kan läsa hur Toklandet uppfattar bakgrunden.

Men eftersom Expressen är en demokratisk tidning där det är högt i tak och där de anställda ständigt får delta i nyhetsförmedlingen så kan inte chefredaktören låta bli att beskriva hur det gick till när den nya sajten "Gilla djur" kom till.

ALLA i personalen som var lyckliga djurägare fick hjälpa till med röda lappar och .. vips .. så ändrade tidningen HELT inriktning!! Gick det lika demokratiskt till när Marcus Birros karriär fick en helt ny inriktning??

DEMOKRATI!! Det är Expressen det.

Högt i tag och med full åsiktsfrihet .. personalpolitiken på EXPRESSEN!!!

Jajamensan!


Är det någon mer än jag som tycker att det är hysteriskt roligt?DN, SvD, SvD,

söndag 23 november 2014

Vid sex månaders ålder ..

.. lyckades vår Makalöse Maurice fånga sin första mus.

Om ytterligare några månader kommer han förmodligen att kunna äta den också, men medan i väntan på en full uppsättning vuxentänder så hittade han den perfekta förvaringsplatsen.

Visst är han en intelligent och ovanligt smart liten katt?

Tyvärr så missade han att det fanns andra som upplevde hans förvaringsförslag som ett nyöppnat "Restaurang Färska Musen" .. och försåg sig så fort han vände ryggen till. Något som våra retfulla skator förmodligen får betala dyrt för i sommar?

lördag 22 november 2014

Miljöpartiet fungerar tydligen som en omvänd hartass ..

..  eftersom alla som har något med dem att göra drabbas av den mest förfärliga otur?

Se bara på SVT, andra tv-kanaler och alla våra dag- och kvällstidningar. Större delen av dem som arbetar där uppges vara miljöpartister eller sympatisörer till partiet. Och hur går det för dem? Arbetslösa med avgångsvederlag, arbetslösa utan avgångsvederlag, rädda för att bli arbetslösa eftersom ingenting verkar kunna bromsa tidningsdöden. Inte ens rafflande klickfilmer som ingående visar tömningen av brutala finnar eller plågsamt avlägsnande av jättestickor på baksidan av någons lår får upplagorna att lyfta?

Så röstar de in sitt parti i en regering .. och vad får de? Ingenting .. inte ens ett löfte om det mediastöd som det var underförstått att Miljöpartiet skulle strida för.

Miljöpartiets fel alltihop.

I stället fick vi  Magdalena Andersson och Stefan Löfven, som ur de "tomma ladorna" kastar bort 4 miljoner om dagen för att ge Åsa Romson och Gustav Fridolin en känsla av makt när de beordrar ett antal entreprenörer att gräva igen det de nyss grävde upp för att få gräva upp det igen om någon/några månader?

Och vad fick Stefan Löfven? Visserligen kunde han kalla sig statsminister, men det är väl allt. Aldrig har väl någon ny regering varit så velig och ifrågasatt som denna? I min lilla verklighet finns det inte en enda människa som inte önskar ett nyval.

Miljöpartiets fel, alltihop.

Fredrik Reinfeldt gjorde en överenskommelse med Miljöpartiet för att "isolera" Sverigedemokraterna. Hur gick det? Inte så bra, eller hur?

Miljöpartiets fel.

Sverigedemokraterna som skulle isoleras och krossas har väl aldrig verkat så trovärdiga som nu när de ställs mot Miljöpartiets två ministrar .. Åsa Romson och Gustav Fridolin.

Men det är den omvända hartasseffekten som gör det och alltså .. Miljöpartiets fel.

Men värst är det för sossarna. Förmodligen nös Stefan Löfven när han åkte till vallokalen .. för det betyder också otur. Antagligen bestämde han sig också för att samarbeta med Miljöpartiet dagen före valet .. den TRETTONDE!! .. vilket gav tredubbel otur om vi räknar med den omvända hartasseffekten ..

.. och jag är helt övertygad om att det gick en svart katt över vägen utanför hans bostad den viktiga dagen då han "vann" makten och härligheten.

Lade han sedan nycklarna på det nya arbetsbordet, fällde upp paraplyet inomhus, gick under en stege någonstans och lyckades krossa spegeln när han rakade sig .. så finns det ingen räddning i sikte för Sverige.

Vi MÅSTE helt enkelt göra om hela proceduren i ett nyval så vi får chansen att spotta 3 gånger över vänster axel för att omintetgöra den otur som vilar som ett svart moln över dagens "regering".

Och bara som en varning till Folkpartiet som verkar vara landets vingligaste parti när det gäller makthunger, men också till de övriga allianspartierna .. den omvända hartassen smittar i andra hand. Gör ett misstag, skolka från budgetomröstningen eller gör ett försök att "rädda" regeringen med någon enfaldig strategisk manöver så ... pffth .. försvinner hela partiet!!


Det är jag helt bergsäker på .. för jag såg det i min kristallkula alldeles nyss.


(Dagens roligaste kommentar står Stefan Löfven för: Det hjälper inte Sverige ett dugg att sitta i varsitt dike och säga att ”jag har rätt” utan vi måste se till att ta Sverige framåt. Vilket förmodligen innebär att han erbjuder Fp och C en plats i "rätt" dike, tillsammans med S eller S och Mp. Sååå generöst av honom :-D)   


fredag 21 november 2014

"Jag tänker inte administrera någon annans budget och det står jag för" ..

.. svarade Stefan Löfven på frågan .. "På vilket sätt kan du stå emot om SD röstar emot i riksdagens budgetomröstning den 3e december?"      

"Näringslivet borde ha lite is i magen och höra vad vi säger, att Förbifarten ska byggas", säger Stefan Löfven till SvD Näringsliv."Vi har varit tydliga när det gäller Förbifart Stockholm, den kommer att byggas".

Under min bloggbild tickar det fram 4 miljoner varje dag. Redan innan räkneverket ens var påtänkt lovade Stefan Löfven .. eller rättare sagt "slog fast" .. att arbetet med Förbifarten absolut skulle fortsätta. Absolut!

Men vad som hände var att sosseledaren började "administrera" regeringsarbetet efter "någon annans budget" för att överhuvudtaget kunna bilda en regering och få tillträde till statsministerämbetet.

Ett offer på samarbetets altare som resulterade i att allt arbete, som skulle fortsätta, i stället återställdes till utgångsläget till höga kostnader. Ett lika ogjort arbete till dubbla priset, som nu omintetgörs, eftersom regeringen förmodligen får ändra sig igen efter att ha blivit nedröstade av en riksdagsmajoritet .. och får ge klartecken utifrån någon annans budget.

Väljarna kommer att få betala 3 gånger för samma arbete .. gräva upp-fylla igen-gräva upp .. innan det kan fortsätta från det läge i valrörelsen .. när Stefan Löfven slog fast .. "Jag är tydlig med att Förbifarten ska byggas".

Kan inte någon berätta för vår statsminister att ett valresultat på 30% inte ger mandat till att "administrera" en alldeles egen budget. Även om den rödgröna rörigheten får igenom sitt budgetförslag så kan de inte utan vidare "administrera sin alldeles egen" budget.

Om jag dristar mig till att ha synpunkter på statsministerns arbete så här långt så skulle jag vilja påstå att han inte känns helt tillförlitlig? Alternativet är att han inte riktigt vet vad han ska göra .. eller hur han ska göra det?

Men när han säger .. "det står jag för!" .. så undrar jag om HELA frågan egentligen landar i hans medvetande?

Men å andra sidan så är han van vid fackliga förhandlingar och där är de ju vana vid att sitta med både bälte, hängslen och livrem, på flera stolar samtidigt, och hävda tydlighet i de mest otydliga beslut.

Oavsett hur det går i budgetomröstningen den 3:e så är jag rätt övertygad om att det läggs upp helt vansinniga strategier hos de 7 etablerade partierna just nu. Sverigedemokraterna är däremot föredömligt öppna när de informerar sina väljare om de olika alternativen i beslutsfattandet.

Och jag är precis lika övertygad om att det är de etablerade partiernas strategier som kommer att orsaka ett lämmeltåg till SD i nästa val.

För så är det alltid när politiker ska anpassa sig till "den folkliga opinionen". De ringer till grannen .. Partibroder Jättelojal .. och ber om en åsikt. Får den de förväntar sig och agerar därefter.

Om det finns en mätare för politikerförakt så tror jag att den kommer att slå i taket den 4:e december.


Jisses vad jag har blivit desillusionerad och svartsynt det sista halvåret??


SvD,

torsdag 20 november 2014

Orka? ...

.. är ett ganska vanligt svar om du ber en tonåring kommentera politik och samhällsfrågor. Ett rätt bra svar börjar jag tycka, eftersom det enda som sipprar ner från maktens höjder är ett gäspande ointresse för hur väljarna ser på samhället.

Vi har en huvudstad som mer och mer börjar likna det som förr kallades för "byhåla". En självsegregerad, svåråtkomlig plats där en lika självutnämnd elit skapar begränsande levnadsvillkor och regler, skambelägger, förföljer och isolerar de "undersåtar" som inte fjäskar, kryper och följer "herrskapsfolket", som enväldigt utser vilka som förtjänar nådegåvor, välgörenhet och uppmärksamhet.

Jag för min del skulle inte protestera om till exempel Örebro fick överta huvudstadsuppdraget.

Men .. ORKA bry sig? Det är ju rätt bekvämt att ha alla åsikts-ister på samma ställe.

Alla fattiga, utsatta och behövande är inte lika roliga att uppmärksamma. Det verkar finnas en inofficiell poängbedömning i godhetsligan? Det diskuteras t.ex våldsamt om vissa frisyrer är att anse som CA, ”cultural appropriation”, och därmed rasistiska och kränkande .. men jag kan inte hitta någon enda diskussion som lika hett och engagerat tar upp den ökande gruppen dementa äldre?

Full poäng på att uppmärksamma frisyrer som kränker de rasifierade. Noll poäng till någons dementa mormor och farfar.

Att skänka en slant, ta hand om och skapa drägliga villkor för alla tiggare som kommer hit från Rumänien är något som varje anständig människa bör göra .. men när vi kommer till bostadslösa, och/eller missbrukare som passerat pensionsåldern så är intresset minst sagt svalt.

Full poäng för godhet riktad till rumänska tiggare. Noll poäng till den äldre kvinna som sover i portuppgången .. ständigt berövad det lilla hon har, osynlig till någon ser möjligheten att våldföra sig på någon som inte ens orkar försvara sig. Eller ger upp för en sup som värmer i natten.

Stackars ungdomsgäng som .. i ren frustration över sina begränsade möjligheter att få bli likvärdigt behandlade i samhället .. bränner bilar och vandaliserar sina bostadsområden, blir uppmärksammade, anställs för att hindra andra från att göra samma sak och på så sätt få samma försörjning (?) samtidigt som de omfamnas av kultureliten som offer. Men funktionshindrade ungdomar som .. i ren frustration över sina begränsade möjligheter att få bli likvärdigt behandlade i samhället .. förstör det som finns inom räckhåll, skadar sig själva eller andra, de stängs in eller proppas fulla med lugnade mediciner som effektivt förhindrar alla möjligheter till utvecklig och framsteg.

Full poäng till förorten - noll poäng till de funktionshindrade.

Orka?

En av våra största dagstidningar liknar mer och mer en lokaltidning för huvudstaden, något som bekräftas av priset som är 4048 kr/år för den som bor i huvudstaden och 5.894 kr/år för landsortsbon .. som dessutom får nöja sig med att få söndagstidningen på måndagen.

Det kostar alltså 1.846 kr/år mer för "utomstående" att få ta del av det som produceras av och för en liten snäv krets mellan tullarna. Att solidariskt dela på kostnaderna så att priset blir enhetligt, är det väl ingen av de solidariskt rödögda aktieägarna som kan tänka sig?

Våra kvällstidningar har samma målgrupp och slåss för sin överlevnad genom att förvandla sina digitala tidningar till något som mer liknar ett tivoli av gammal modell, där vi kan få se .. om inte skäggiga damen .. så i alla fall mannen som klämmer ut en enorm böld i nacken, diverse osmakliga sjukdomssymptom eller andras obehagliga upplevelser varvade med olika klipp från andra desperata tidningssidor och hårt vinklade artiklar som beskriver den verklighet som de tror tilltalar en läsekrets som inte längre finns där.

Orka ens engagera sig?

Vi har en regering som begraver alla "svåra" frågor i kostnadskrävande utredningar. Politiker som glatt och villigt låter väljarna betala 4 miljoner per dag för att slippa ta beslut, och vi har en statsminister som helst inte vill uttala sig och som blir helt obegriplig när han någon gång försöker.

Vi har en finansminister som är mer intresserad av att försöka svartmåla företrädaren än av att försöka åstadkomma något förtroendeingivande själv. Statens finanser balanseras på pappret och att det sedan i praktiken blir rena katastrofen för kommunerna som ska ta hand om konsekvenserna, är inte finansministerns problem.

Orka försöka protestera?

När valresultatet inte blev det förväntade, kallar man in en omstridd genusforskare som på 8 månader ska formulera något som inte blir det alla andra redan vet. För det vore ju rent hemskt om någon skugga skulle falla över Partiet, när det i själva verket är Folket det är fel på.

Orka reagera?

Vår utrikesminister för en feministisk utrikespolitik och hävdar med en dåres envishet att svenska folket är rädda för ryssen. Ja, rent av skräckslagna. Förhoppningsvis så skräckslagna att de inte synar vad som händer .. eller inte händer .. på utrikesdepartementet, eller i regeringen.

Orka?

Vår miljöminister/vice statsminister lever inte som hon lär men anser att hon måste leva som hon måste? Vår utbildningsminister sitter och spelar in infantila Youtube-filmer och vår bostadsminister kopierar företrädarnas bostadspolitik och sticker till Turkiet på studieresa när det uppmärksammas att han är inblandad i något som verkar vara försnillade miljonbelopp i en förening.

Men alla har förmodligen betalat sin tv-licens så då är det väl helt ok?

Alldeles nyss fick jag veta att vår nye rikspolischef blir mannen som lämnade Migrationsverket i kaos efter att ha infört managementmodellen Lean som är "en styrfilosofi som har sitt ursprung i bilföretaget Toyota. Den går i korthet ut på att identifiera flaskhalsar i produktionsprocessen och att minimera slöseri med tid och resurser".

Det senaste uppdraget var Försäkringskassan där han nästan genast använde sin nya ställning och Försäkringskassans hemsida till att twittra om att han "kräktes på Jimmy Åkesson" och gjorde sig känd som en generös "jobbfixare" till närstående. I augusti i år uppmärksammades att kritiska uppgifter på den svenska Wikipedia förvanskats genom att de tagits bort. IP-adressen som låg bakom ändringarna spårades till Försäkringskassan och myndighetens presschef tvingades erkänna att det var Eliasson själv som gett sina anställda i uppdrag att ändra i artikeln. Och .. naturligtvis så införde han också managementmodellen Lean.

Nu ska han sälja in managementmodellen Lean till polisen och jag undrar om någon journalist kan se ett behov av att undersöka vilken relation den nye polischefen har med konsultfirman McKinsey som ledde in sossepampen på Lean-vägen?

Men den fd chefen för Migrationsverket .. det sk Migränverket .. och Försäkringskassan verkar vara en karismatisk person .. som ger nästan lika utomkroppsliga upplevelser som den förre sosseledaren .. och en RIKTIG sosse .. så då spelar det kanske inte så stor roll om det ena kaoset byts ut mot ett annat?

Orka .. när ingen annan bryr sig?

Ung skattesubventionerad scenkonst är unga scenarbetare som blir förbannade på publiken när de inte tänker rätt, hatar rätt "sida" eller reagerar på rätt sätt och som anser att en kastad penna är en våldsyttring. En penna som scenkonstnärerna själva försett gymnasieeleverna med, för att de i skydd av mörkret ska "skriva vad de vill" och sedan polisanmäls publiken av skådespelarna som anser sig rasistiskt påhoppade när en penna inte används till det klotter de uppmanade till utan till något helt annat och mer provocerande än det provocerande den var avsedd till.

Orka sucka ens en gång?

Kultur är numera alltid politisk. Vänsterpolitisk, och bör dessutom baseras på hat, utpekande av "skyldiga" grupper och ett slags självförhärligande av utförarna. Så outsägligt tråkigt, så oinspirerande,förutsägbart och idéfattigt .. att det nästan inte är värt besväret att reagera.

Orka .. liksom?

Jag är inte ensam om att ha tappat intresset, hoppet och förtroendet. Det är en rätt liten grupp som fortsätter att försöka få till stånd någon form av samtal .. resten avvaktar resultatet av budgetomröstningen den 3:e december och hoppas på någon form av förändring.

Och OM det blir nyval .. något jag betvivlar eftersom vi nog har vår tids fegaste politiker .. då kommer jag att hålla valsedeln tätt intill kroppen. Men jag vet exakt vad jag ska rösta på då .. eller 2018 .. om inte någon kliver fram och överraskar mig på ett fullständigt oväntat sätt.


För nu ORKAR jag inte bry mig särskilt långsiktigt längre ... för varför ska jag? När ingen annan vill?